استفاده از بهترین بازی های کودکانه هدفمند برای کمک به رشد مغزی کودکان و خردسالان،مفید است. شما می آموزید که با استفاده از روش های گوناگون، مانند آواز خواندن، رقصیدن، در آغوش گرفتن، حرکت دادن، حرف زدن با کودک و تحریک حس های بویایی و چشایی کودک، مغز او را پرورش دهید.
کودکی که در سالهای اولیه عمر به ندرت با او صحبت می شود یا برایش کتاب خوانده نشود، ممکن است در سالهای بعد در فراگیری مهارت های زبان مشکل داشته باشد. کودکی که به ندرت با او بازی می شود، ممکن است در سالهای بعد در سازگاری اجتماعی خود مشکل داشته باشد. چگونگی شکوفایی مغز نوزاد بر اساس بازخوردی که نوزاد از محیط اطراف خود دریافت می کند، تعیین می شود.
در این مقاله که توسط تیم نینوپیا تنظیم شده با عملکرد مغز کودک و اهمیت بازی در سنین کودکی آشنا می شوید. مدل های مختلف بازی از نوزادی تا قبل از دبستان را می آموزید.
چندین بازی جذاب خانگی را به شما معرفی خواهیم کرد.همچنین اهمیت بازی های فکری و گروهی و بازی های مخصوص کنترل خشم کودکان و همینطور بازی های ویژه والدین شاغل را مرور خواهیم کرد.
در ضمن تیم محتوایی نینوپیا در این مقاله شما را با بهترین بازی های کودکان در سنین مختلف آشنا می کند،با ما همراه باشید.
تو این نوشته این مطالب را مطالعه میکنید
اگر وقت نداری مقاله را بخونی ویسش را گوش کن
مغز کودکان چگونه کار می کند
مغز براساس تجربه هایی که دریافت می کند، به صورت یک عضو فکری و احساسی عمل می نماید. اتصالاتی که در مغز ایجاد می شوند، تاثیرات مهمی بر رشد عقلانی و احساسی کودک بر جای می گذارند؛ بنابراین، کودکی که از زمان تولد تجربه های کلامی زیادی داشته است، به احتمال زیاد در سالهای بعد بسیار خوب صحبت و گفتگو خواهد کرد. کودکی که شیرین کاری هایش نه با بی تفاوتی که با لبخند پاسخ داده می شود به احتمال زیاد در سالهای بعد از شعور عاطفی بالایی برخوردار خواهد بود.
مغز کودک در سن سه سالگی هزار تریلیون(وااااااااااای چقد زیااااااااد) اتصال را در خود تشکیل داده است. این مقدار حدود دو برابر اتصالات مغز یک بزرگسال است. برخی سلول های مغزی موسوم به نورون، پیش از تولد نوزاد اتصالاتی با دیگر سلول ها برقرار کرده اند. بقیه اتصالات مغزی نوزاد پس از تولد شکل می گیرند.
اتصالاتی که نورونها با یکدیگر برقرار می کنند، سیناپس(چه با کلااااااااس) نام دارد. تحقیقات گوناگون نشان داده است که بیشترین میزان ایجاد سیناپس ها بین تولد تا حدود ده سالگی کودک رخ می دهد. دانشمندان بر این باورند که میزان تحریکات رفتاری که نوزادان و کودکان در این مدت دریافت می کنند، تعیین کننده نوع و مقدار شکل گیری سیناپس ها در مغز آنها و به عبارت دیگر، چگونگی پرورش مغز آنهاست.
لزوم انجام بازی با نوزادان و کودکان
دانشمندان در ده سال گذشته بیش از هر زمان دیگری در طول تاریخ درباره چگونگی کار مغز آموخته اند. یافته های آنها در این خصوص که تجربه های اولیه نوزاد تاثیر عمیق و تعیین کننده ای در شکل گیری مغز او دارند، تصورات ما را درباره نیازهای کودکان تغییر داده است.
آخرین پژوهش ها در این مورد، سه یافته کلیدی را به ارمغان آورده است. اول، ظرفیت یک فرد برای آموختن و شکوفایی در شرایط مختلف بستگی به ارتباط متقابل میان طبیعت فرد (ساختار ژنتیک او) و اکتسابات وی (چگونگی محبت، تحریکات و آموخته های او) دارد. دوم ، مغز انسان به شکل منحصر به فردی برای بهره بردن از تجربه ها و آموخته های نخستین سال های عمر او خلق شده است. سوم، در حالی که انسان در سال های اولیه عمر با فرصت ها و مخاطرات بیشتری روبرو می شود، یادگیری او در سرتاسر چرخه عمر ادامه می یابد.
اتصالاتی که به این روش در مغز خردسالان ایجاد می شوند، به یادگیری زودتر از موعد منجر نمی شوند؛ بلکه ظرفیت های لازم برای یادگیری های بعدی را فراهم می کنند. اگر شکل گیری مغز به طور مناسب انجام شود، یادگیری های بعدی به احتمال زیاد با موفقیت انجام خواهد شد.
این فعالیت ها ، به ایجاد ظرفیت های لازم در مغز نوزادان و خردسالان زیر دو سال کمک می کنند و زمینه های لازم، برای یادگیری های کودکان در سالهای بعد را فراهم می آورند، انجام این فعالیت ها ی ساده ،شروعی خوب و قابل اطمینان برای خردسالان است و در عین حال شادی بخش و تضمین کننده ارتباط خوب و عمیق در آینده نیز می باشد.
بهترین روش برای پرورش مغز خردسالان، تامین نیازهای واقعی آنها است که از وجود اولیا و مراقبان دلسوز آغاز می شود. نوزادان و خردسالان در محیط هایی به شکوفایی می رسند که آن را برای اکتشاف جالب می بینند، برای آنها ایمن است و افرادی در این محیط ها حضور دارند که به نیازهای عاطفی و عقلانی آنها پاسخ مناسب می دهند.
بازی های کودکان در ابتدا چگونه شکل می گیرد
معمولا مادرها دوست دارند وقتی کودکشان از خواب بیدار می شود، در گهواره اش بازی کودکانه انجام دهد و مزاحم آنها نشود.نوزادان وقتی بیدار هستند به اسباب بازی هایی که بالای تختشان آویزان شده، نگاه می کنند.
همه ی مادران دوست دارند که صدای خنده ی فرزندشان، وقتی او با اسباب بازی هایش بازی می کند را بشنوند.
وقتی کودک با خودش بازی کودکانه می کند، مادر کمی نیز فرصت می کند به کارهای دیگرش برسد.
مدت زمانی که کودک به تنهایی بازی می کند، بسته به سن او و نیازهایش تفاوت دارد.
بعضی از بچه ها زمانی که صدای مادرشان را بشنوند، مشغول بازی کردن خواهند بود.
عده ای دیگر نیز خیلی با اسباب بازی هایشان بازی نمی کنند و دوست دارند که مادرشان آنها را بغل کند.
بعضی دیگر از بچه ها اصلا بازی کردن در گهواره را دوست ندارند و به محض این که از خواب بیدار می شوند، دوست دارند از آنجا بیرون بیایند.
گاهی اوقات هم رفتار بچه ها عوض می شود.کودکی که قبلا با بازی کردن در گهواره اش مشکلی نداشته ممکن است یک دفعه از این کار بدش بیاید.
معمولا کودکی که نگران جدا شدن از مادرش است، دوست ندارد در گهواره اش برود و آنجا بازی کند.
اگر فرزندتان وقتی بیدار است در گهواره اش نماند و مشغول بازی کردن نشود، شاید شما نگران شوید، به خصوص اگر کودکتان کم خوابی هم دارد.
برای این که او را بیشتر بخوابانید، بهتر است وقتی بیدار شد، او را به تختخواب خودتان ببرید و در کنار خودتان بخوابانید. حتی اگر خوابش نبرد، مدتی آنجا دراز خواهد کشید.
شما می توانید کمی اسباب بازی،کنار تخت خودتان قرار دهید تا زمانی که خودتان مشغول استراحت هستید، فرزندتان خودش را با آن اسباب بازی ها سرگرم کند.
اگر این کار را می کنید، باید مطمئن باشید که اسباب بازی هایی که در اختیار کودک خود قرار داده اید بی خطر هستند و به او آسیبی نمی رسد.
وقتی کودکتان در تخت خوابش خوابید، نباید وسایلی آنجا بگذارید که وقتی او می غلتد، به آنها نخورد و باعث آسیب دیدن او شود یا باعث شود کودک از خواب بیدار شود .
شما می توانید هر چند روز یکبار اسباب بازی جدیدی در گهواره ی او بگذارید تا کودک با آنها بازی کند.
اگر کودکتان در گهواره می ماند، بعد از غذا خوردنش یا وقتی از حمام بیرون آمده، او را آنجا بگذارید تا خودتان بتوانید کارهای خودتان را انجام دهید.
چگونه میتوانیم ارتباط مناسب با فرزندانمان داشته باشیم؟
“تِراپلِی” به عنوان یک روش بازیدرمانیِ والد محور، به والدین کمک میکند.
5 بازی جذاب کودکانه
در زیر 5 بازی جذاب را تیم نینوپیا به شما پیشنهاد میدهد:
1.بازی با لیوان آب
یک لیوان آب سر خالی به کودک می دهیم و از او می خواهیم مسافت حدود یک متر را با این لیوان برود و برگردد و مواظب باشد که آب از لیوان نریزد.این بازی برای کودکان تمرکز و برقراری ،حفظ تعادل بین دست و پا و چشم را به همراه دارد و باعث می شود که نوشتن از روی کتاب برای کودک آسان شود.بعد از چند روز، به یک مرحله سخت تر می رویم و از کودک می خواهیم که با همان لیوان آب از سه یا چهار پله بالا و پایین برود.
2. راه رفتن روی جدول
با کودک خود به کوچه بروید و از او بخواهید مسافتی را روی جدول کنار کوچه یا خیابان راه برود و دست های خود را باز نگه دارد،این بازی کمک زیادی به حفظ تعادل بدن و تمرکز او دارد.
3. بازی فوت کردن شمع
از کودک می خواهیم شمعی را که روشن کرده ایم فوت کند،بدون خاموش شدن شعله.یعنی فقط شعله شمع حرکت کند ولی خاموش نشود.این بازی هم ممکن است مثل بازی های دیگر برای کودکان سخت باشد ولی کودک شما با تمرین و تشویق موفق به انجامش می شود.
4. بازی با توپ تخم مرغی
یک توپ تخم مرغی را روی میزی به طول تقریبا یک متر بگذارید.خود شما در یک طرف میز و کودکتان سمت دیگر میز بنشینید و این توپ را با کمک فوت کردن به سمت مقابل هدایت کنید ، طوری که توپ به جای دیگری نرود و اگر هم رفت با کمک فوت آن را به مسیر درستش برگردانید.
5. بازی با برگ کاغذ
برای افزایش تمرکز در خوب گوش دادن و نوشتن دیکته، در کودکانی که این اختلال را دارند، می توانیم از یک بازی برای کودکان استفاده کنیم،به این ترتیب که یک برگه کاغذ جلوی دهان مان می گیریم و کلمه ای را به آرامی می گوییم و از کودک بخواهیم آن کلمه را به ما بگوید. دلیل کاغذ گرفتن جلوی دهان،جلوگیری از لب خوانی کودک است.اگر لب خوانی کند، دیگر توجه و دقتی به خوب گوش دادن نمی کند.
چگونه رابطه خود با فرزندم را بهبود دهم؟
دوره بهبود روابط والد و کودک (CPRT)
چه بازی هایی تمرکز را افزایش می دهد
خانه سازی
کودک را صاحب اختیار بار می آورد و به او می آموزد که باید ساخت.
ترکاندن بادکنک
آموزش این بازی برای رفع عقده ها و رهایی از خجالتی بودن مفید است. به کودک می فهماند که بزرگترین چیزها(مشکلات)هم به دستان تو می ترکد! می فهماند که عقده هایت را بترکان. (البته اگر کودک از صدای ترکاندن بادکنک نترسد)
خمیر بازی
منعطف بودن را به طور غیر مستقیم به او می آموزد و به او می فهماند لج باز نباش و گاهی هم تو تغییر کن.
تلفن بازی
نحوه بازی کودکانه این است که در آن والدین با استفاده از دو عدد گوشی تلفن با کودکشان تلفنی صحبت می کنند، این یکی از بهترین بازی های کودکان برای ارتباط گرفتن و آموختن روابط عمومی و فوق العاده موثر در رفع خجالتی بودن کودک است و او را اجتماعی و سر زبان دار بار می آورد.
معمولا بچه ها خیلی زود از انجام این بازی ها خسته می شوند که این خستگی را می توانیم با شاد کردن محیط بازی و فشار نیاوردن به کودک کمتر کنیم.
این بازی ها برخلاف ظاهر ساده ای که دارند،برای بچه هایی که دچار بیش فعالی – نقص توجه اند،خیلی سخت هستند،چرا که این بازی ها تاثیر مستقیمی روی مغز بچه ها می گذارند و باعث ایجاد تمرکز و تقویت حافظه و دقت آنها می شوند.
قوانین بازی کودکانه را رعایت کنید
با بچه ها در سه نوبت بازی کنید:
- نوبت اول بگذارید بچه برنده شود و برای ادامه بازی کودک تشویق شود،اگر اولین دست ببازد،حالش گرفته می شود و دیگر ادامه نمی دهد.بعد از اینکه برد برای او کُری بخوانید که جرات داری بیا یک دست دیگر بازی کن تا بهت نشان دهم.
- دست دوم شما بازی را ببرید(البته اگر میتوانید!) که متوجه شود همیشه برد در کار نیست و باخت هم هست.بعد از اینکه در دست دوم باخت و همه چیز برابر بود بهش پیشنهاد دهید که بیا دست سوم را بازی کنیم،هر کس برد اون برنده نهایی است.
- دست سوم بگذارید شما را ببرد ،ولی به سختی.باید متوجه شود که بعد از شکست فقط با تلاش بیشتر است که میتواند موفق شود.تا لحظات آخر پا به پاش بیاید و آخرهای بازی بگذارید برنده او باشد و پیروز از زمین بیرون بیاد و بعد از باختن خودتان به او بگویید:” من باختم ولی بازی خوبی بود” این به او کمک می کند که بفهمد.
برای موفقیت باید شکست بخورید تا بدانید دفعه بعد چه کاری را نباید انجام دهید.
بازی کودکان در دوران کرونا
بازی در دوران کرونا یکی از دغدغه های مهم والدین است. کرونا ویروسی که این روزها تمام دنیا و کشور ما را نیز درگیر خود نموده است. متاسفانه این ویروس واگیر بسیار زیادی دارد و برای پیشگیری از ابتلا به آن باید تمام سعی خودمان را بکنیم تا از خانه خارج نگردیم. با این وضعیت مشکلات زیادی برای تمام اعضای خانواده می افتد. ماندن در خانه برای ساعات طولانی می تواند مشکلات بسیاری را برای والدین و کودکان به وجود آورد.
در این بین کودکان از جمله گروه های آسیب پذیری هستند که باید توجه بسیاری زیادی به آن ها کنیم. قطعا کودکان برای بازی کردن به فضاهای بزرگ مانند پارک نیاز دارند. همچنین می دانیم که بازی برای کودکان اهمیت بسیاری را دارد. کودکانی که علاقه ی بیشتری به بازی کردن دارند، میزان خلاقیت و اعتماد به نفس بیشتری را نیز دارا هستند. بنابراین ما به عنوان والدین باید شرایط مناسبی را برای بازی در دوران کرونا برای فرزندانمان فراهم آوریم. در ادامه تیم نینوپیا بازی های که مناسب برای کودکان در خانه می باشد معرفی میکند.
بهترین بازی های کودکانه در خانه
کودکان در دوره ی کودکی خود با بازی و سرگرمی عجین شده اند. به گونه ای که از زمان بیدار شدن از خواب تا زمان به خواب رفتن، فکر و ذکرشان بازی و شادی است. امروزه با توجه به پیشرفت تکنولوژی، وسایل الکترونیک به گونه ای زیاد شده اند که این روحیه ی پویایی و جنب و جوش را از کودکان گرفته است. این مورد می تواند به شدت برای کودکان آسیب زا باشد.
از طرفی دیگر آپارتمانی شده خانه ها و کوچک شدن منازل، تا حد زیادی دست کودکان برای فعالیت را بسته است. به همین خاطر تصمیم داریم تا چند مورد از بازی های کودکانه را در این مطلب شرح دهیم تا علاوه بر جنب و جوش جسمی، موجب ورزش فکری کودک هم شود.
بازی های کودکانه برای والدین شاغل
والدین شاغل زمان زیادی را در بیرون از خانه سپری می کنند و پس از بازگشت از محیط کار علاوه بر انجام کارهای خانه باید وظایف خود در قبال کودکشان را در پیش بگیرند. بازی والدین با کودک سبب رشد اجتماعی، پیشگیری از افسردگی و محکم تر شدن رابطه کودک با خانواده می شود.
بازی با کودک در خانه برای اکثر والدینی که تازه از سرکار به منزل می روند و خسته بسیار سخت است و به ناچار اولین کاری که برای سرگرم ساختن کودک خود انجام می دهند این است که تلویزیون را روشن می کنند . ما به شما چند روش می آموزیم که بسیار بهتر از تلویزیون است و فعالیت کودک را بیشتر و رابطه کودک را با خانواده محکم تر می کند.
بازی های فکری کودکانه
بازی های هوش یک نام کلی است که نیازی به دانش ندارد و با استفاده از مهارت هایی مانند استدلال، سریع فکر کردن، خلاقیت و سرنخ قابل حل هستند. هدف اصلی فواید استفاده از بازی های فکری در کودکان بهبود مهارت های تفکر افراد است. این بازی ها خصوصاً برای کودکان بین ۸-۱۲سال بسیار مهم است.
از بازی های هوش می توان برای بهبود و تقویت درک، حافظه، مهارت های شناختی کودکان، بازی کودکان برای افزایش تمرکز استفاده کرد. برای این امر، آموزش کودکان با توجه به روشهای مختلف یادگیری، با آموزش مواد مناسب و مربیان مناسب، اهمیت می یابد.
بازی های کودکانه گروهی
معمولا والدین بیشتر علاقه دارند فرزندشان با جمعی از دوستانش بازی های کودکانه کند تا با خودش.
والدین بچه های کوچک اغلب احساس تنهایی می کنند و دوست دارند با والدین دیگر در ارتباط باشند و فرزندانشان را با هم مقایسه کنند،یکدیگر را نصیحت کنند و از تجربه های یکدیگر استفاده کنند.
بچه ها نیز وقتی بزرگتر می شوند از بازی کردن با دوستانشان و دیدن آنها خوشحال می شوند.
کودکانی که با خاک و گل بازی می کنند، برخی از بهترین خاطرات دوران کودکی خود را رقم می زنند. بدون شک عکس هایی که کودک سر تا پا در گل و خاک باشد، معمولا جزو بهترین عکس ها و خاطرات دوران کودکی است. خاک و آب ۲ ماده بسیار ساده و اساسی منبع فعالیت، خلاقیت، شادی و سرگرمی حسی برای کودکان و بزرگسالان بوده و هستند.
چرا خاک بازی و گل بازی برای بچه ها لازم است؟
بیشتر بخوانید
بازی هایی برای کنترل خشم کودکان
خشم یکی ازانواع هیجان های طبیعی در انسان است و هرکس درجه هایی از آن را دارد. کودکان نیز در سنین مختلف و در طبقات اجتماعی ـ اقتصادی متفاوت عصبانی می شوند، اما باید از ابتدایی ترین مراحل تربیتی شان یاد بگیرند چطور این احساس سرکش را مهار کنند. در گذشته والدین با دیدن این رفتار ها در فرزندشان او را تنبیه می کردند، اما امروزه تکنیک های مفیدی برای کنترل خشم توصیه می شود.
بازی هایی برای کنترل خشم درکودکان پرخاشگر
مطالعه ی بیشتر
انواع بازی کودکان در سنین مختلف
انتخاب بازی برای سنین مختلف باید بر اساس رشد و کسب مهارت های سنی آن ها باشد؛ بنابراین بازی برای سنین مختلف به شرح زیر است:
بازی های مناسب نوزادان زیر یکسال
دوره بین ۰ تا ۱ سالگی در نوزادان از نظر رشد هوشی بسیار مهم است. در معرفی چند بازی برای نوزادان زیر یکسال بازی هایی که در این دوره انجام می شود در یک محیط بسیار کوچک درباره بدن خود کودک شروع می شود و سپس در محیط های اجتماعی بزرگ انجام می شود.
برای نوزادان ؛ علائم ترس، عصبانیت، هیجان، همه چیز به جز تغذیه بازی است. بازی یک عملکرد ابتدایی فکر است. بازی ای که در این دوره انجام می شود رفتاری است که برای کنترل محیط یا فقط لذت بردن انجام می شود.
در معرفی چند بازی برای نوزادان زیر یکسال فعالیت و بازی کودک ۲ تا ۳ ماهه ، تلاش برای کشف اسباب بازی ها و اشیای اطراف آنها با جذب و ضربه زدن به آنها است ، بازی های کودکان به صورت جداگانه و خود به خودی انجام می شود. او معمولاً می خواهد اشیایی را که در حوزه بینایی او هستند، نگه دارد، لمس کند و در دهان بگذارد.
نوزادان انرژی خود را که توسط بازی های حرکتی جمع شده و باعث رشد استخوان ها و ماهیچه ها می شود، از دست می دهند. در عین حال، به لطف بازی، او می تواند روابط اجتماعی برقرار کند، خود را بشناسد، حدود قدرت خود را تعیین کند، حواس خود را رشد دهد و مهارت های خود را افزایش دهد.
نوزاد ۴ ماهه اول، ممکن است متوجه شوند که یک اسباب بازی آویزان به گهواره گاهی تکان می خورد و گاهی بی حرکت می ماند. کشف در بازی های او پیشتاز است. نوزادان حرکاتی را که دوست دارند تکرار می کنند و از محیط واکنش نشان می دهند. برای نوزادان، بدن آنها نیز اسباب بازی است. او انگشتان و پاهایش را معاینه می کند و بازی می کند. دست و پاهای نوزادان باید مدت طولانی با پوشیدن پشم یا پارچه رنگی بدون فشار تماشا شود.
بازی کودکان یک تا دو ساله
معرفی چند بازی مناسب کودکان ۱ تا ۲ سال که با، صحبت با کودک ، بازی با او ، خواندن و تماشای عکس با هم ، بازی با بلوک و پازل باعث تقویت مهارت های زبان ، شنوایی و چشم و کودک می شود. رشد ذهنی کودک به محرک هایی که دریافت می کند و رابطه ای که با محیط زندگی خود برقرار می کند بستگی دارد ، بنابراین وظیفه والدین این است که محیط تحریک کننده فرزندان خود را تأمین کنند.
یک سالگی زمانی است که کودک فعال است ، می خواهد همه چیز را کشف کند و آرزوی آزادی دارد. در این دوره ، اقدامات امنیتی باید انجام شود و به کودک باید فرصت یافت تا آنجا که آزادانه کشف کرده ، یاد بگیرد ، تجربه کند و تقویت کند. باید به آنها اجازه داده شود که شی مورد علاقه را لمس و کشف کنند ، والدین باید این شی را برای کودک توضیح دهند و نشان دهند که چه کاری انجام می دهد.
بازی ، زندگی کودک و وسیله کشف خود است. نوزادی که با نیاز به معاشرت و شناختن محیط پیرامون خود متولد شده است ، از ماه های اول شروع به برقراری ارتباط با نزدیکترین افراد می کند. هیچ غذای دیگری برای نوزادان و کودکان وجود ندارد که رشد شناختی ، جسمی ، زبانی و عاطفی آنها را تا حدی پشتیبانی کند و بلوغ لازم هر منطقه از رشد را امکان پذیر کند. به لطف بازی ، کودکان به طور طبیعی ، خود به خود و با سرگرمی اطلاعات جدید را می آموزند.
بازی های کودکان ۲ تا ۴ سال
کودکان بین ۲ تا ۴ سال در یک رشد جسمی و روحی قرار دارند و این رشد به لطف بازی های کودکانه و اسباب بازی ها اتفاق می افتد. همانقدر که خواب و تغذیه برای کودک در این سن مهم است ، بازی هایی که هوش او را رشد می دهند به همان اندازه مهم است.
چند بازی مناسب کودکان 2 تا 4 سال
کلی بازی جذاب مناسب این سن هست که میتونی بخونی
بازی های کودکان ۴ تا ۶ سال
کارشناسان توصیه می کنند والدینی که می خواهند موفقیت کودکان خود را در مدرسه افزایش دهند، در ۶ سالگی بازی های ریاضی انجام دهند. البته این فقط مختص کودکان ۶ ساله نیست. از آنجا که همه گروه های سنی مهارت های ذهنی خاص خود را دارند، انتخاب اسباب بازی ها نیز به گروه های مختلف تقسیم می شود.
به طور کلی، وقتی برای کودکان اسباببازی ها و بازیها را انتخاب میکنید، ایده خوبی است که بین اسباببازی هایی که نیاز به راهحل دارند، مانند پازل، و اسباببازی هایی که امکان بازیهای نامحدود را فراهم میکنند، تعادل برقرار کنید.
چند بازی مناسب کودکان 4 تا 6 سال
بیشتر بخوانید
بازی های کودکان ۳ تا ۷ سالگی
در این سن نحوه بازی کودکان، اسباب بازی و هم بازی نقش بسیار مهمی در زندگی کودک دارد. تنها کار مفید و به نوعی آموزش و پرورش کودک در این سن بازی می باشد.کودک توجه و تمرکز لازم برای انجام منظم و دقیق کارها را از این طریق می آموزد. او مهارتها، توانایی فیزیکی و تخیل خود را از طریق بازی تقویت می کند. در این سن بهترین روش برای شناخت خود، دیگران و محیط اطراف بازی می باشد.
فیلم بازی های ویژه گروه سنی 2 تا 3 سال
سوالات متداول درباره بازی های کودکان
چه بازی هایی تمرکز کودکم را افزایش می دهد؟
برای این امر بازی هایی همچون خانه سازی،ترکاندن بادکنک،خمیر بازی و تلفن بازی را می توانید با کودک خود انجام دهید.
هدف اصلی از انجام بازی های فکری چیست؟
هدف اصلی بهبود مهارت تفکر در افراد است و این بازی ها در سنین 8 تا 12 سالگی اهمیت بیشتری دارد.
خاک بازی و گل بازی چه فوایدی دارد؟
آب و خاک دو ماده بسیار ساده و و منبع اساسی فعالیت، خلاقیت، شادی و سرگرمی حسی برای کودکان است.
تیم تولید محتوای نینوپیا
این مقاله به کوشش تیم تولید محتوای نینوپیا تولید شده است. نینوپیا پلتفرم توسعه فردی کودکان
۲ دیدگاه در “بهترین بازی کودکانه”
آیا باز درمانی هم دارید؟
سلام بله بازی درمانگر های سایت رو میتونید از قسمت مشاور کودک سایت نینوپیا ببینید و ازشون کمک بگیرید