کودک مستقل

متاسفانه بسیاری از والدین با رفتارها و عملکردهای نادرست موجب می شوند که کودک به صورت مستقل پرورش نیابد و این امر موجب می شود که کودک حتی در بزرگسالی نیز محتاج و نیازمند حضور والدین باشد، در حالی که کودک مستقل می تواند آینده بهتر و حتی عملکرد بهتری در اجتماع داشته باشد.

به طور کلی یک کودک مستقل کسی است که می تواند کارهای خود را به تنهایی انجام دهد و شما والدین عزیز اگر که به فکر آینده کودک خود هستید حتما باید به پرورش کودک به صورت مستقل توجه کنید. در این مقاله با ما همراه باشید تا با تمامی نکات مورد نیاز برای تربیت یک کودک مستقل آشنا شوید.

تو این نوشته این مطالب را مطالعه می‌کنید

کودک مستقل

به طور کلی کودکی که مستقل است به این معنی است که والدین او این را در کودکی به او القا کرده اند که آن ها لایق و قادرند که از خودشان مراقبت کنند.

عمدتا می توان گفت که کودک مستقل را می توان با رفتارهای زیر شناخت :
 
• کودک مستقل معمولا انگیزه دارد چرا که والدین این حق را به او داده اند که دلایل خودشان را پیدا کنند.

  • فرصت و راهنمایی کشف فعالیت های جدید را دارند.
  • والدین معمولا به کودک مستقل پاداش می دهند اما این پاداش های بیرونی به موقع و به میزان لازم استفاده می شوند.
  • یک رابطه ی کنترل شده با والدین خود ندارند و این موجب افزایش همکاری بین کودک و خانواده می شود چرا که به عقاید و نظرات کودک مستقل احترام قائل شده اند.
  • از آن جایی که می توانستند انتخاب کنند و موارد مختلفی را امتحان کنند پس در تصمیم گیری بسیار توانایی خوبی دارند.

چگونه کودک مستقل تربیت کنیم

تربیت کودک مستقل ، یکی از مهمترین وظایف والدین است و این موضوع باید از سنین خیلی کوچک شروع شود. در ادامه، چند راهکار برای تربیت کودک به مستقل شدن را ذکر میکنیم:

1- اعتماد به نفس کودک: والدین باید به کودک خود اعتماد کنند و به او فرصت دهند تا خودش تصمیم بگیرد و مسئولیت‌های خود را به دست بگیرد.

2- آموزش مهارت‌های اجتماعی: آموزش مهارت‌های اجتماعی به کودک کمک می‌کند که به آسانی با دیگران ارتباط برقرار کند و به راحتی در جمع‌ها حضور پیدا کند.

3- ترغیب به تصمیم‌گیری: والدین باید از کودک‌شان بخواهند تا تصمیمات خود را بگیرند و به آن‌ها اجازه دهند تا از این تصمیمات عملیاتی بگیرند.

4- آموزش مهارت‌های زندگی: آموزش مهارت‌های زندگی به کودک کمک می‌کند تا خودشان بتوانند با مشکلاتی که در زندگی پیش می‌آید، به خوبی برخورد کنند.

5- تشویق به استقلال مالی: والدین می‌توانند از کودکانشان خواسته‌های مالی ساده‌ای دریافت کنند و آن‌ها را به تحقق آن‌ها تشویق کنند. به عنوان مثال، کودک می‌تواند برای خرید نوشیدنی خودش از پولی که از والدینش دریافت کرده است، استفاده کند.

6- ایجاد استقلال در امور روزمره: به کودک فرصت دهید که برخی از کارهای روزمره را به صورت مستقل انجام دهد، مانند بردن پست، تنظیم اتاق خودش و غیره.

7- تشویق به خودکارآمدی: والدین باید به کودک خودشان بگویند که او می‌تواند هر کاری را که بخواهد انجام دهد و باید به او اعتماد کرد تا خودش را به خوبی نشان دهد.

8- تشویق به خودمختاری: والدین باید به کودک خودشان اجازه دهند که خودشان تصمیم بگیرند و به آن‌ها اعتماد کنند تا خودشان را به خوبی نشان دهند.

ویژگی های کودک مستقل

کودک مستقل، کودکی است که توانایی انجام کارهای خودش را دارد و به عنوان یک فرد مستقل، برای تصمیم‌گیری و انجام کارها از خودش استفاده می‌کند. برخی از ویژگی‌های کودک مستقل عبارتند از:

1- انجام کارهای خودش: کودک مستقل، توانایی انجام کارهای خودش را دارد و به عنوان یک فرد مستقل، برای تصمیم‌گیری و انجام کارها از خودش استفاده می‌کند.

2- مسئولیت‌پذیری: کودک مستقل، مسئولیت پذیری را درک کرده و به عهده دارد که به مسئولیت‌های خودش عمل کند.

3- اعتماد به نفس: کودک مستقل، به نفس خود اعتماد دارد و به خودش اعتماد کرده‌است که توانایی انجام کارهای خودش را دارد.

4- توانایی در گرفتن تصمیم: کودک مستقل، توانایی گرفتن تصمیم‌های درست را دارد و به عنوان یک فرد مستقل، برای تصمیم‌گیری از خودش استفاده می‌کند.

5- خودکفایی: کودک مستقل، توانایی خودکفایی را دارد و برای انجام کارهای خودش به دیگران نیاز ندارد.

6- خلاقیت: کودک مستقل، خلاقیت بالایی دارد و توانایی حل مسئله و یافتن راه حل‌های خلاقانه را دارد.

7- احترام به دیگران: کودک مستقل، به دیگران احترام می‌گذارد و به خوبی با دیگران همکاری می‌کند.

8- توانایی در مقابله با مشکلات: کودک مستقل، توانایی مقابله با مشکلات را دارد و به خوبی با مشکلات روبرو می‌شود و از آن‌ها یاد می‌گیرد.

نتیجه گیری

تربیت یک کودک مستقل نه فقط برای خود کودک و آینده ی او بلکه حتی به شما نیز کمک می کند. به عبارتی بهتر باعث می شود تمام وظایف برعهده شما نباشد و کودک نیز در امور مختلف به شما کمک کند. در این مقاله ضمن معرفی کردن یک کودک مستقل سعی بر آن بود که راهکارهای مختلفی را برای داشتن یک کودک مستقل به شما آموزش دهیم. دقت کنید که راهکارهای گفته شده در این مقاله می تواند به مستقل شدن کودک کمک شایانی کند و همچنین روند تربیتی کودک را مثبت نگه دارد.

سوالات متداول

دلایل مختلفی وجود دارد که موجب وابستگی بیش از حد کودک و جلوگیری از مستقل شدن او می شود که می توان به محبت های افراطی والدین به کودک و عدم صبر در والدین برای انجام کارها توسط کودک اشاره کرد.

در مورد مستقل شدن کودکان باید گفت که تفاوت زیادی بین دختر و پسر در هفت سال اول زندگی  وجود ندارد اما در هفت سال دوم تفاوت های جزئی به وجود می آید چرا که توقعات جامعه برای دختران و پسران متفاوت خواهد بود.




تیم تولید محتوای نینوپیا

این مقاله به کوشش تیم تولید محتوای نینوپیا تولید شده است. نینوپیا پلتفرم توسعه فردی کودکان

امتیاز شما
اگر این مقاله را دوست داشتی برای دوستات بفرست
نظر خود را در مقاله با ما به اشتراک بگذارید

2 دیدگاه در “کودک مستقل

  1. مامان ناهید گفت:

    دختر من ۱۰ سالشه هنوز نمی تونه بدون من بخوابه. نمی دونم باید باهاش چی کار کنم؟

    1. نینوپیا گفت:

      بدون شک، خواب بدون حضور والدین برای بسیاری از کودکان و نوجوانان ممکن است یک چالش باشد. در مواردی، این مسئله ممکن است برای یک دوره زمانی کوتاهی باشد و به طور خودبخودی بهبود یابد، اما در برخی موارد می‌تواند به یک مشکل مزمن تبدیل شود که به مشکلات روانی و رفتاری کودک منجر شود. در این صورت، بهتر است با یک متخصص روانشناسی مشورت کنید تا راه‌حل‌های مناسب برای کمک به کودک شما در برطرف کردن این مشکل پیدا کنید.

      در مورد راه‌حل‌های ساده‌تر، بهتر است که برای کمک به کودک شما در خوابیدن تنها، به شیوه‌های زیر توجه کنید:

      – ایجاد یک محیط خواب مناسب با حفظ آرامش، تاریکی و خلوتی در اتاق خواب
      – ایجاد یک برنامه خواب منظم که بهترین زمان برای خوابیدن را در نظر بگیرد
      – ایجاد روال‌های خاصی برای آرام کردن کودک، مانند خواندن یک داستان قبل از خواب، گوش دادن به موسیقی آرامش‌بخش، و یا استفاده از تکنیک‌های تنفسی مثل تنفس عمیق و آرام به کودک کمک می‌کند تا آرامش بیشتری پیدا کند.
      – ایجاد یک احساس امنیت برای کودک شما، بهتر است که در ابتدا به کودک توضیح دهید که شما در اتاق نزدیک خوابیده‌اید و در صورت نیاز، در دسترس هستید.

      در کل، برای کمک به کودک شما در بدون شما خوابیدن، بهتر است که روش‌های مختلف را ترکیب کنید تا یک روال خواب منظم و آرام برای کودک خود ایجاد کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شاید از این مقاله ها خوشت بیاد
اضطراب جدایی در کودکان

اختلال اضطراب جدایی در كودكان چیست

اضطراب جدایی در کودکان به واکنشی گفته می‌شود که در نتیجه جدایی از مادر یا پدر و یا شخص مراقبت کننده یا محیطی که به آن عادت دارند، در نوزادان و کودکان کوچک به وجود می‌آید. این اضطراب معمولاً در حدود ۶ ماهگی شروع شده و تا دو سالگی به شدت تجربه می‌شود

برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.
  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

کد تخفیف از نینوپیا بگیر!

  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .