انتخاب مهد کودک مناسب

آیا مهدکودک نقش بسزایی در رشد کودکان خردسال دارد؟ مهد کودک برنامه هایی را ارائه می دهد که برای آماده سازی کودکان برای یادگیری آینده طراحی شده اند.  در مهدکودک است که کودکان مهارت های شناختی، عاطفی و اجتماعی مختلفی را می آموزند که آنها را برای موفقیت تحصیلی آینده آماده می کند.

در این مرحله، آنها جهان را بهتر کشف و درک می کنند. به آنها فعالیت های سرگرم کننده و آموزشی زیادی داده می شود که تجربه یادگیری آنها را غنی می کند. با فرستادن کودک شما به مهد کودک، آنها از یک مرحله فوق العاده یادگیری و بسیاری از تجربیات مثبت پرورشی لذت خواهند برد. در ادامه نینوپیا در مورد روش های انتخاب مهد کودک مناسب بیشتر توضیح میده.

تو این نوشته این مطالب را مطالعه می‌کنید

آیا کودک به مهد کودک برود یا خیر

مهد کودک همیشه موافقان و مخالفانی داشته است. برخی بر این باورند که کودک با رفتن به مهد کودک و دور شدن از خانواده به درستی تربیت نمی‌شود. یا ممکن است که مهدکودک روی روابط کودک و والدین اثر منفی بگذارد. نمی‌توانیم انکار کنیم که مهدکودک به همان اندازه‌ای که در پرورش و رشد کودک اثر مثبت دارد می‌تواند آسیب‌زا هم باشد. اما اگر مهدکودک از استانداردهای جهانی برخوردار باشد، می‌توانیم با آسودگی خیال کودکان را به مهد کودک بفرستیم.

بازی های کودکانه در منزل

چرا انتخاب مهد کودک مناسب مهم است

مهد کودک یا کودکستان فضایی است که در آن به نگه داری و پرورش کودکان رده سنی پیش از دبستان پرداخته می شود. آموزش در این فضا که با کمک گرفتن از روشهای نوین روانشناسی به صورت بازی، آوازخواندن، نقاشی، فعالیت گروهی با همسالان صورت می گیرد، هدفش رشد فکری و توانمندی های کودکان می باشد و هم‌چنین کودکان را برای رفتن به مدرسه آماده می‌کند. معمولا به این دوره پیش دبستانی هم گفته می شود.

مهد کودک در رشد اجتماعی کودکان نقش مهمی دارد. کودکان در این محیط هم سالان خود را می یابند و با آنها ارتباط برقرار کرده و بازی می کنند و از این طریق رفتارهایی که متناسب با سنشان باشد را می آموزند به علاه در مهدکودک آموزشهایی را دریافت می کنند که والدین از آنها آگاهی ندارند.

انتخاب مهدکودک مناسب برای کودکان در سنین پیش از دبستان ، اهمیت زیادی دارد. به ویژه اینکه مهدکودک، اولین مکان اجتماعی است که کودک وارد آن می شود و برای اولین بار است که  والدین و کودک از هم جدا می‌شوند.بنابراین انتخاب مهدکودک مناسب می‌تواند  ضامن سلامتی روان و جسم کودک شما باشد و این مهم‌ترین چیزی است که در سنین مهدکودک باید به آن توجه داشته باشید.

مهدکودک

گروه سنی مناسب مهد کودک

از آنجا که تعیین سن مناسبی که می تواند کودک به مهدکودک برود، به عوامل مختلفی بستگی دارد لذا همیشه این امر موجب می شود تا والدین برای   فرستادن کودک در سنین مختلف دچار تردید باشند.

کودکان زیر سه سال به این دلیل که نیاز بیشتری به توجه متمرکز خانواده ها دارند و مربی مهدکودک  نمی تواند فقط به یک کودک توجه خاص  داشته باشد، توصیه می شودکه به مهد کودک فرستاده نشوندزیرا ممکن است روحیه کودک آسیب ببیند. پس کودکان بهتر است تا سه سالگی نزد مادر یا مادربزرگ پرستاری شود.

اگر شاغل نیستید بهتر است کودک تا ۳ سالگی مهد کودک نرود. اگر شاغل هستید بهتر است دست کم در سنین شیرخوارگی مادر نزد کودک باشد و به مهدکودک نرود به خصوص در بازه ۶ تا ۱۸ ماهگی که کودک اوج اضطراب جدایی را تجربه می کند.

اگر ناچار بودید در سن شیرخوارگی کودک را از خود جدا کنید، توصیه اول انتخاب فردی به عنوان والد دوم است مثلا مادربزرگ و حتما قبل از جدا شدن کامل از کودک بهتر است والد دوم مدتی به همراه مادر با کودک باشد و به صورت تدریجی مادر از کودک جدا شود.

اگر شرایط جایگزینی والد دوم را نداشتید، توصیه بعدی به گرفتن پرستار برای کودک هست.

پیشنهاد میکنم مقاله تفاوت بین والدین آگاه و ناآگاه را مطالعه کنید.

برای اینکه کودک، مهد کودک را بپذیرد چه کنیم

سعی کنیم قبل از رفتن به مهد، کودک را در روزهایی از هفته از خودمان جدا کنیم مثلا آنها را به خانه مادربزرگ ببریم و خودمان نباشیم هفته ای ۳ بار هر بار ۲ تا ۳ ساعت. قبل از اینکه کودک به مهد کودک برود مثلا از ۲ تا ۳ ماه قبل در خانه با کودک راجع به مهد صحبت کنید.

بعد از تصمیم به رفتن به مهدکودک بهتر است اوایل هفته ای ۳ بار و هر بار به مدت ۲ تا ۳ ساعت او را به مهد کودک ببریم و خودمان کنارش باشیم تا کودک احساس امنیت کند. در مرحله بعد هر از گاهی کودک را در کلاس تنها بگذاریم و دوباره برگردیم مثلا در ۱ ساعت ۳ بار کودک را تنها بگذاریم. در مرحله بعد، از ۳ بار مهد رفتن کودک، یکبار خودمان نباشیم. به کودک همیشه اطمینان بدهید که بر می گردید.

اینکه چه زمانی از یک مرحله به مرحله بعد برویم، کاملا بستگی به شرایط کودک دارد.

انتخاب مهد کودک مناسب

بعد از رفتن به مهد کودک به چه مواردی توجه کنید

  1. اگر بعد از رفتن به مهدکودک تغییر رفتاری مثل پرخاشگری، اضطراب و .. در کودک مشاهده کردید این یک زنگ خطر است
  2. وقتی به خانه بر می گردد، راجع به مهد کودک صحبت کنید مثلا مهد چطور بود؟ چی کار کردی؟

برای آموزش هر چیز به کودک از قصه و بازی های نمایشی کمک بگیرید.

وقتی مادران بیرون از خانه تمام وقت کار می کنند، فرزندانشان را نیز تمام وقت به مهدکودک ها می فرستند. کودکان مجبورند هشت ساعت در روز و پنج روز در هفته در مهدکودک بمانند تحمل این جدایی طولانی مدت برای کودک مشکل است و باعث بروز مشکلات عاطفی برای او می شود.

تحمل این مدت جدایی برای مادران نیز سخت است. آنها دلشان برای فرزندشان تنگ می شود و نگران او هستند. مادران دچار عذاب وجدان می شوند و می ترسند که مبادا مهدکودک تاثیر بدی بر فرزندشان بگذارد.اگر مادری ببیند که رفتارهای کودکش تغییر کرده فکر می کند که مهدکودک رفتن باعث بوجود آمدن چنین تغییراتی در او شده است.

مادر از اینکه نمی تواند اوقات بیشتری در کنار فرزندش باشد احساس عذاب وجدان می کند. مادر فرصت کافی برای خودش ندارد و از این که نمی تواند بیشتر به کودکش توجه کند عذاب وجدان دارد .

اگر شما نیز مجبورید فرزندتان را به صورت تمام وقت به مهدکودک بفرستید، چنین احساساتی را تجربه می کنید.شما می توانید تا حدی از نگرانی های خودتان کم کنید و به فرزندتان نیز کمک کنید مشکلاتش حل شود.

در درجه ی اول باید به خودتان اطمینان دهید که کودک شما در مهد در امان است و اذیت نمی شود برای این کار باید دائم با مربی او در ارتباط باشید. از مربی کودکتان بخواهید که به فرزندتان اجازه دهد با او تلفنی حرف بزنید. هر وقت فرصت پیدا کردید، سرزده به مهد بروید و ببینید فرزندتان آنجا چه کار میکند.

وقتی ببینید کودکتان شاد است، احساس بهتری پیدا می کنید. اگر احساس کردید در مهد مشکلی دارد، آن مشکل را نادیده نگیرید، حتی اگر مجبورید او را به آن مهد بفرستید.

بعضی از مادران به خاطر این که وقت و انرژی کافی ندارند، سعی نمی کنند خودشان را با مشکلات مهد فرزندشان درگیر کنند و این مشکلات همچنان کودک را آزار می دهد. اگر می ترسید که کودکتان نتواند به محیط مهدکودک عادت کند، باید خودتان نیز به او کمک کنید و کودک را آنجا تنها رها نکنید .

به برنامه های مهد توجه کنید. بعد از ظهرها و آخر هفته سعی کنید بیشتر در کنار فرزندتان بمانید. از حمایت های والدین دیگر استفاده کنید و به نصیحت های آنها گوش کنید.

لیست مهدکودک

نکات مهم در انتخاب مهدکودک چیست

فاکتورهای زیادی برای این موضوع وجود دارد. شما با توجه به شرایط زندگی تان باید گزینش کنید و اولویتهای خودتان را تعیین کنید.

  1. مهد کودک باید به محل زندگی ما نزدیک باشد.
  2. مجوز داشته باشد. معمولا تمام مجوز های در اتاق مدیریت زده شده است.
  3. مربی ها باید آموزش دیده باشند.حتما رزومه کاری مربی ها را مطالعه کنید. مربی حتما باید دوره های آموزش تربیت جنسی را دیده باشد. (چطور به سوالات جواب دهد، چطور به پرخاشگری پاسخ دهدو..)
  4. حیاط داشته باشد تا کودکان بتوانند درآن بازی کنند.
  5. اتاق بازی داشته باشد و اتاقش امن باشد
  6. فضای هر کلاس بررسی شود از لحاظ نور، جذاب بودن فضا برای کودک، به کار بردن رنگ های مختلف و تجهیزات
  7. آیا وسایل بازی برای گروههای سنی مختلف دارد؟
  8. محیط را از نظر بهداشت بررسی کنید و همین طور سرویسهای بهداشتی
  9. به ازای هر چند بچه یک مربی وجود دارد؟

استاندارد:

برای سنین شیرخوارگی به ازای هر ۴-۳ کودک باید یک مربی باشد

برای گروه ۳-۲ سال به ازای هر ۸-۷ کودک یک مربی باید باشد ( این گروه سخت ترین گروه است و تخصص می خواهد)

برای گروه ۵-۴ سال به ازای هر ۱۰ نفر یک مربی باید باشد

هر چه این تعداد کمتر باشد بهتر است.

  1. مهد به ما امکان بازدید سرزده را بدهد.
  2. اتاق های مهد دوربین مدار بسته داشته باشد. امکان دیدن کودک از طریق دوربین باشد.
  3. از والدین دیگری که کودک خود را به این مهدکودک آوردند، پرس و جو کنید.
  4. آیا مربی علاقه به کار کودک دارد؟
  5. آیا مهد روانشناس کودک دارد؟
  6. مهد چه برنامه هایی برای کودک دارد؟

مهد ها دو دسته هستند آموزش محور و بازی محور

انتخاب مهد کودک مناسب به خصوص برای کودکان سنین پایین مهد های بازی محور است اما این بازی ها باید هدفدار باشد و نباید کودک به حال خود رها شود.

مهد حتی نباید کودک را به بازی اجبار کند.

16.کل فضای مهدکودک باید امن باشد. کلید و پریز ها باید پوشانده شده باشد، در مهد باید حتما بسته باشد و ..

مهد ها را نباید بر اساس ستاره ها بررسی کرد. ستاره ها معمولا بر اساس موقعیت فیزیکی داده می شوند.

مهد مناسب

سوالات متداول درباره انتخاب مهد کودک مناسب

  • نمی‌توانیم انکار کنیم که مهدکودک به همان اندازه‌ای که در پرورش و رشد کودک اثر مثبت دارد می‌تواند آسیب‌زا هم باشد. اما اگر مهدکودک از استانداردهای جهانی برخوردار باشد، می‌توانیم با آسودگی خیال کودکان را به مهد کودک بفرستیم.
  1. اگر بعد از رفتن به مهدکودک تغییر رفتاری مثل پرخاشگری، اضطراب و .. در کودک مشاهده کردید این یک زنگ خطر است
  2. وقتی به خانه بر می گردد، راجع به مهد کودک صحبت کنید مثلا مهد چطور بود؟ چی کار کردی؟
  1. مهد کودک باید به محل زندگی ما نزدیک باشد.
  2. مجوز داشته باشد.
  3. مربی ها باید آموزش دیده باشند.
  4. حیاط داشته باشد.
  5. اتاق بازی داشته باشد.
  6. وسایل بازی برای گروههای سنی مختلف دارد.
  7. محیط را از نظر بهداشت سالم هست.
  8. به ازای هر چند بچه یک مربی وجود دارد؟

تیم تولید محتوای نینوپیا

این مقاله به کوشش تیم تولید محتوای نینوپیا تولید شده است. نینوپیا پلتفرم توسعه فردی کودکان

5/5 - (1 امتیاز)
اگر این مقاله را دوست داشتی برای دوستات بفرست
نظر خود را در مقاله با ما به اشتراک بگذارید

11 دیدگاه در “انتخاب مهد کودک مناسب

  1. مامان ملیحه گفت:

    خیلی ممنون. واقعا اطلاعات خوبی دادین. آدم شاید به همه اینها با هم توجه نکنه.

  2. احمدی فر گفت:

    مهدکودک‌های دولتی در تهران وجود داره ؟ لیست مهدکودک دولتی رو هم میگید؟

    1. نینوپیا گفت:

      بله، در تهران مهدکودک‌های دولتی وجود دارند. لیست مهدکودک‌های دولتی در تهران را می‌توان از سایت سازمان آموزش و پرورش شهر تهران یا سایت وزارت آموزش و پرورش دریافت کرد.

  3. سهیلا گفت:

    میشه چندتا مهد خوب سمت غرب معرفی کنید؟

    1. نینوپیا گفت:

      1. مهدکودک آفتاب نوین
      آدرس: تهران، خیابان ولیعصر، بالاتر از میدان ونک، خیابان شهید صادقی، کوچه ۱۰، پلاک ۵

      2. مهدکودک پروین
      آدرس: تهران، خیابان شریعتی، بالاتر از میدان قدس، کوچه سازمان آب، پلاک ۲۳

      3. مهدکودک نگارستان
      آدرس: تهران، خیابان شیراز جنوبی، بالاتر از میدان قلمستان، کوچه نگارستان ۱۰

      4. مهدکودک فجر
      آدرس: تهران، خیابان شیراز جنوبی، بالاتر از میدان قلمستان، کوچه فجر ۱

      5. مهدکودک پارسا
      آدرس: تهران، خیابان دولت آباد جنوبی، بین خیابان هشتم و دوراهی پاسارگاد

      لطفا قبل از هرگونه اقدامی در رابطه با مهدکودک های معرفی شده بررسی های لازم را انجام بدید این لیست فقط اطلاعات مهدکودک های محدود غرب تهران هستن و از کیفیت خدمات هیچ اطلاعی نداریم.

  4. سمیه رمضانی گفت:

    سلام چطوری می‌توانم برنامه غذایی مهدکودک ها رو بدونم چون این موضوع برای من که کودک بد غذایی دارم خیلی توی انتخابم مهم هست ؟

    1. نینوپیا گفت:

      سلام، برنامه غذایی مهدکودک‌ها معمولاً توسط موسسات و مهدکودک‌ها تدوین می‌شود و به نظر مناسب است که با مسئولین مهدکودک تماس بگیرید و از آن‌ها درباره برنامه غذایی کودکان استفاده کنید.

      علاوه بر این، برای کمک به فرزندتان در تغذیه سالم، می‌توانید از موارد زیر استفاده کنید:

      1. میوه و سبزیجات: تاکید کنید که فرزندتان میوه و سبزیجات بخورد. می‌توانید انواع میوه و سبزیجات مختلف را به او ارائه دهید.

      2. غذاهای خانگی: به جای غذاهای آماده و پر از نمک و شکر، سعی کنید غذاهای خانگی برای فرزندتان تهیه کنید.

      3. غذاهای پر نشاسته: کاهش مصرف غذاهای پر نشاسته مانند نان سفید، برنج سفید و سیب‌زمینی و افزایش مصرف غذاهای کامل مانند نان گندم کامل، برنج قهوه‌ای و سبوس‌دار، می‌تواند به تغذیه سالم فرزندتان کمک کند.

      4. نوشیدنی‌های سالم: از نوشیدنی‌های شیرین و گازدار خودداری کنید و به جای آن‌ها، آب، شیر، آبمیوه خانگی و دوغ را به فرزندتان پیشنهاد دهید.

      5. غذای کم چرب: کاهش مصرف غذاهای چرب، مانند فست‌فود، کیک، کلوچه و شکلات، و افزایش مصرف غذاهای کم چرب مانند ماهی، تخم مرغ، مغز‌ها و روغن‌های نباتی، می‌تواند به سلامت فرزندتان کمک کند.

      همچنین، می‌توانید با مشاوره پزشک یا تغذیه‌شناس، برنامه غذایی مناسبی برای فرزندتان تهیه کنید.

  5. نیلا گفت:

    چگونه می‌توان مهدکودکی با برنامه آموزشی خوب انتخاب کرد؟

    1. نینوپیا گفت:

      انتخاب یک مهدکودک با برنامه آموزشی خوب، ممکن است برای والدین یک چالش باشد. در ادامه، چند نکته مهم برای انتخاب مهدکودک با برنامه آموزشی خوب را می‌توان ذکر کرد:

      1. بررسی برنامه آموزشی مهدکودک: بررسی کنید که برنامه آموزشی مهدکودک شامل چه فعالیت‌هایی می‌شود، چگونه به کودکان آموزش داده می‌شود و چه متدهایی استفاده می‌شود.

      2. بررسی تجهیزات و امکانات مهدکودک: مطمئن شوید که مهدکودک دارای تجهیزات و امکانات لازم برای آموزش و بازی کودکان است.

      3. بررسی تجربه و تحصیلات معلمان: معلمان مهدکودک باید دارای تجربه کافی و تحصیلات در زمینه آموزش و پرورش کودکان باشند.

      4. بررسی امنیت و بهداشت: مهدکودک باید دارای شرایط بهداشتی و امنیتی مناسب باشد تا کودکان در محیطی سالم و ایمن بتوانند بازی کنند و آموزش ببینند.

      5. ملاقات با مدیر مهدکودک و معلمان: پیش از انتخاب مهدکودک، با مدیر مهدکودک و معلمان صحبت کنید و از آن‌ها درباره برنامه آموزشی و شرایط مهدکودک سؤال کنید.

      6. نظر دیگر والدین: با والدین دیگری که فرزندانشان در این مهدکودک هستند، صحبت کنید و از نظراتشان درباره تجربه شان در این مهدکودک استفاده کنید. در گروه مادران باتجربه در تلگرام نینوپیا میتونید نظرات والدین رو برای انتخاب مهدکودک مناسب بپرسید.

      با رعایت این نکات و انجام تحقیقات کافی، می‌توانید مهدکودکی با برنامه آموزشی خوب انتخاب کنید که به توسعه فرزندتان کمک کند.

  6. afshar گفت:

    هزینه‌های مهدکودک بر چه اساسی در تهران گذاشته میشه واقعا بعضی مهدکودک ها هزینه های زیادی میگیرن

    1. نینوپیا گفت:

      هزینه‌های مهدکودک بسته به موارد مختلفی مانند مکان، کیفیت خدمات، تعداد ساعات حضور کودک در مهدکودک و سطح تحصیلات و تجربه معلمان و کارکنان مهدکودک متفاوت است. همچنین، نوع مهدکودک (دولتی یا خصوصی) نیز بر هزینه تاثیر دارد.

      در تهران، هزینه‌های مهدکودک خصوصی بیشتر از مهدکودک‌های دولتی است. هزینه‌های مهدکودک خصوصی در تهران معمولاً در حدود ۳ تا ۱۵ میلیون تومان در ماه است. البته باید توجه داشت که هزینه‌ها بسته به شرایط مهدکودک و محل آن ممکن است متفاوت باشد. همچنین، توصیه می‌شود که پیش از انتخاب مهدکودک، با مسئولین آن درباره هزینه‌های دقیق و جزئیات خدمات صحبت کرده و در صورت لزوم، با مهدکودک‌های دیگری نیز مشاوره کنید تا انتخاب بهتری داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شاید از این مقاله ها خوشت بیاد
اضطراب جدایی در کودکان

اختلال اضطراب جدایی در كودكان چیست

اضطراب جدایی در کودکان به واکنشی گفته می‌شود که در نتیجه جدایی از مادر یا پدر و یا شخص مراقبت کننده یا محیطی که به آن عادت دارند، در نوزادان و کودکان کوچک به وجود می‌آید. این اضطراب معمولاً در حدود ۶ ماهگی شروع شده و تا دو سالگی به شدت تجربه می‌شود

برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.
  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

کد تخفیف از نینوپیا بگیر!

  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .