نوزاد هشت ماهه دارید؟ باید بدونید که از این به بعد قراره کلی شلوغی و فضولی کنه، چون الان دیگه هم از نظر حرکتی هم ذهنی پیشرفت خیلی زیادی کرده و علاقه داره همه ی دور و برشو خوب بشناسه. همینطور توی این دوره خیلی از نوزادا راه نمیرن و فقط بعضیاشون هستن که میتونن به راحتی راه برن اما با این حال میشه گفت تقریبا همشون فعالیت زیادی دارن.
توی این مقاله نینوپیا ویژگی ها و تغییراتی که نونوزاد هشت ماهه از نظرهای مختلفی تجربه میکنه رو براتون توضیح میدیم تا شما با آگاهی کاملی به این دوره ی مهم وارد بشید و بدونید چطوری باید برخورد کنید.
تو این نوشته این مطالب را مطالعه میکنید
اگر وقت نداری مقاله را بخونی ویسش را گوش کن
لیست غذای نوزاد هشت ماهه
همون طور که میدونید تغذیه یکی از موارد مهمی هست که تاثیر خیلی زیادی روی رشد نوزادتون میزاره و ممکنه شما توی سایت ها و یا از افراد مختلف راجب تغذیه نوزاد هشت ماهه اطلاعات زیادی بدست اورده باشید و این میتونه باعث سردرگمی شما هم بشه به همین دلیل توی ادامه ی این قسمت قصد داریم شما رو با لیستی از غذاهای مختلف که نوزاد میتونه توی ۸ ماهگی مصرف کنه، آشنا کنیم.
- شیر مادر : یادتون باشه که نوزادتون توی این ماه هنوز در حال رشده و بنابراین اصلی ترین غذایی که میخوره همون شیر مادره و حتما باید به طور رورانه شیر مادر رو بخوره چرا که اصلی ترین منبع تغذیه ای برای نوزادان به حساب میاد. البته در کنار شیر مادر میتونید کم کم غذاهای جامد رو هم وارد برنامه غذایی نوزادتون کنید.
- شیر خشک : یکی دیگه از مواد غذایی که میشه گفت دارای فوایدی نزدیک به شیر مادره، شیر خشک نامیده میشه که شما میتونید این شیر رو توی یه بطری و یا فنجون بزارید و مخلوط کنید و به صورت روزانه فرزندتون رو ازش تغذیه بدید.
- نان : از این به بعد دیگه میتونید به نوزادتون نان هم بدید که البته باید توجه کنید که نان باید تازه و نرم باشه چون نان خشک میتونه باعث یبوست نوزادتون بشه.
- غلات : جو و گندم از جمله غلات دارای آهن زیادی هستن و میتونیم بگیم که مواد مفیدی که توی این نوع غلات پیدا میکنید توی هیچ نوع تغذیه ی دیگه ای وجود نداره.
- میوه ها : دیگه میتونید انواع میوه ها رو استفاده کنید که باید اول هسته ی اونا رو در بیارید و بعد به نوزادتون بدید. موز، سیب، آووکادو، گلابی، توت فرنگی، گیلاس و هلو از جمله میوه هایی هستن که حتما باید توی برنامه غذایی نوزادتون باشن.
- سبزیجات : حتما غذای پخته و بخار پز رو توی برنامه غذایی نوزاد هشت ماهه قرار بدید. شما میتونید سبزیجات رو به قطعه های کوچیکی خرد کنید تا نوزاد شما بتونه به راحتی اونا رو بجوه. سیب زمینی، گل کلم، لوبیا و نخود فرنگی از بهترین سبزیجاتی هستن که میتونید به نوزاد ۸ ماهگی بدید.
- تخم مرغ : همه ی شما حتما میدونید که تخم مرغ چقدر مواد مفید و مغذی داره و به خاطر همین حتما باید توی برنامه غذایی روزانه نوزادتون هم باشه. بهتره اول با زرده تخم مرغ شروع کنید و بعد از مدتی سفیده تخم مرغ رو هم وارد برنامه غذایی کودکتون کنید. البته حتما یادتون باشه که تخم مرغ رو به قطعه های کوچیکی تقسیم کنید تا نوزاد دچار خفگی نشه. پیشنهاد میکنم مقاله تغذیه کودک را مطالعه کنید.
چگونه لجبازی کودک را به صفر برسانیم؟
بیشتر بخوانید
وزن نوزاد هشت ماهه
قبل از اینکه شما رو با انواع تغییرات و توانایی های نوزاد هشت ماهه آشنا کنیم اول باید این نکته رو بهتون بگیم که هر نوزادی میتونه رشد مختلفی رو تجربه کنه به این معنی که ما تمامی تغییراتی رو که توی این مقاله میگیم قرار نیست برای همه ی نوازدان باشه و فقط تغییراتو به طور کلی و عمومی در اختیارتون میزاریم چون رشد و تغییرات به موارد و عوامل مختلفی مثل ارث و یا تغذیه و حتی شرایط محیطی بستگی داره.
ما میدونیم که همه ی شما علاقه دارید که نوزاد هشت ماهه توی این دوره وزن و قد استانداردی رو داشته باشه که البته باید بدونید تغییرات ظاهری این سن برای دخترا و پسرای نوزاد متفاوته. ژنتیک هم همون طور که گفتیم نقش خیلی مهمی توی صفات و ویژگی های ظاهری داره. وزن و قد نوزاد هشت ماهه یکی از اموری است که شما باید به طور مدام و هر ماه اونو بررسی کنید و به کادر درمان مربوطه گزارش بدید. چکاپ قد، وزن و اندازه دور سر هم باعث میشه شما بتونید از وضعیت جسمی نوازد توی این دوره مطمئن بشید. ویژگی ظاهری نوازد ۸ ماهه عمدتا به صورتی هست که در ادامه میگیم :
- نوزاد هشت ماهه پسر توی این سن معمولا ۷ تا ۱۰.۵ کیلوگرم داره و نوزاد هشت ماهه دختر توی این دوران بین ۶.۳ تا ۱۰ کیلوگرم هست. دقت کنید که از مهم ترین عواملی که روی وزن نوزاد تاثیر میزاره، ژنتیک و جدول غذایی نوازد هست.
- اما در مورد قد که معمولا خیلی از شما روی اون حساس هستید باید گفت که قد طبیعی هر نوزاد هشت ماهه باید ماهانه حدود ۱ تا ۲ سانتی متر بیشتر بشه. اگه بخوایم به طور میانگین هم قد رو بگیم باید بدونید که قد نوزاد پسر توی این سن بین ۶۶ تا ۷۴ و قد دختر نوزاد هشت ماهه بین ۶۴ تا ۷۳ سانتی متر هست.
- میانگین اندازه ی دور سر نوزاد ۸ ماهگی دختر حدود ۴۰.۹ تا ۴۵.۹ سانتی متر هست که معمولا این اندازه برای نوزاد پسرها توی این دوره ۱ تا ۲ سانتی متر از دخترا بیشتره.
اما در مورد رشد و توانایی نوزادان باید بگیم که وضعیت جسمی نوزاد شما توی دوران ۸ ماهگی تغییر میکنه و این باعث میشه که دامنه حرکتیشون بیشتر و بهتر بشه البته به این معنی نیست که دیگه نوزاد هیچ محدودیتی نداره و هرکاری رو میتونه انجام بده اما شما دیگه میتونید ببینید که نوزاد هشت ماهه سعی میکنه فعالیت و حرکت های ساده ای رو انجام بده و این شروع تغییرات بزرگ به حساب میاد.
مثلا توی این دوران هشت ماهگی بعضی از نوزادان بدون کمک شما میتونن بشینن، توانایی خزیدن و یا حتی چرخیدن به هر سمتو دارن و یکی دیگه از کارایی که میتونن انجام بدن اینه که وضعیت خودشونو عوض کنن مثلا میتونن از حالت نشسته به چهار زانو وضعیتشونو عوض کنن. همینطور بعضیاشون هم دیگه میتونن با چنگ زدن به وسایل دور و برشون بلند بشن.
هشت ماهگی نوزاد
هشت ماهگی نوزاد، مرحلهی مهمی در رشد و توسعهی اوست. در این مرحله، نوزاد اغلب قادر به نشستن بدون کمک، خنده کردن، به بازی با اشیاء و انجام حرکات سادهی حرکتی است. همچنین، نوزاد در این مرحله میتواند غذاهای جامد را هم بخورد و باید برای رشد سالم و توسعهی عادی، به نیازهای غذایی خود برسد.
در ادامه، چند نکته در مورد نوزاد ۸ ماهه ذکر شده است:
تغذیه: نوزاد شما میتواند غذاهای جامد را هم بخورد و باید به نیازهای غذایی خود برسد. غذاهایی همچون پوره میوه، سوپ یا پوره سبزیجات، غذاهای پروتئینی مانند گوشت، مرغ، ماهی، لوبیا، نخود و تخم مرغ، و غذاهایی با غلات مانند نان، برنج و آرد میتوانند به نوزاد شما داده شوند.
حرکات و بازی: در این مرحله، نوزاد شما قادر به نشستن بدون کمک است و ممکن است از بازی با اشیاء، حرکات سادهی حرکتی و بازی با شما لذت ببرد. بازی با اشیاء ایمن و غیرسمی، مانند اسباببازیهای نرم یا توپهای سبک، میتواند به رشد و توسعهی حرکات نوزاد کمک کند.
خواب: نوزاد شما با توجه به نیازهای خود، باید بین ۱۲ تا ۱۴ ساعت در روز خوابیده و به تعداد و مدت خواب کافی نیاز دارد.
امنیت: در این مرحله، نوزاد شما ممکن است بخواهد خودش را بلند کند و به سرعت حرکت کند. بنابراین، باید از ایجاد محیطی امن برای نوزادتان، از جمله گذاشتن نوزاد در جایی که ایمن است و استفاده از اسباببازیهای ایمن و غیرسمی اطمینان حاصل کنید.
همچنین، هرگز برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نیازهای نوزادتان، به متخصصان پزشکی مراجعه کنید.
بازی با نوزاد هشت ماهه
بازی هایی مثل آب بازی، توپ بازی، پرتاب اجسام، دالی بازی، صدا بازی چندتا از بازی هایی هستن که میتونن به تقویت دادن نوزاد هشت ماهتون از نظر جسمی و ذهنی خیلی کمک کننده باشن. یکی از دلایلی که به شما توصیه میکنیم حتما برای تقویت نوزادتون باهاش بازی کنید اینه که شما نه فقط باعث رشد اون میشید بلکه حتی باعث میشید کودکتون سرگرم و شاد بشه.
دوره آفلاین بهبود روابط والد و کودک CPRT با رویکرد بازی
بازی یک روش غریزی است و برای رشد لازم می باشد. بزرگسالان در مورد افکار، تجربیات و احساسات خود صحبت می کنند، اما کودکان از اسباب بازی و بازی کردن برای درک دنیای اطراف خود استفاده می کنند و از طریق روابط افکار و احساسات خود را بیان می کنند
خواب نوزاد هشت ماهه
اولا باید این نکته رو بدونید که نوزاد توی سن هشت ماهگی ممکنه توی زمان نبود شما حس ترس داشته باشه و نتونه خواب مفیدی رو حتی داشته باشه، پس توصیه میکنیم که برنامه اتون رو طوری تنظیم کنید که توی هر دو زمان خوابیدن و بیدار شدن نوزاد کنار اون باشید این باعث میشه نوزادتون امنیت بیشتری رو حس کنه و در نتیجه خواب راحت و بدون کابوسی هم داشته باشه.
نوزاد هشت ماهه به خاطر اینکه فعالیت زیادی رو نسبت به ماه های قبلی داره معمولا نیازش به خواب هم تغییر میکنه و حس میکنه به خواب بیشتری هم نیاز داره. در طول روز عمدتا خواب نوزاد ۲ تا ۳ ساعته هست و معمولا بیشتر زمان خواب رو نوزاد در طول شب تجربه میکنه، به عبارتی بهتر نوزاد 8 ماهه کلا ۱۲ تا ۱۶ ساعت میخوابه که بیشتر میزان این زمان مربوط به خواب شب هست.پیشنهاد میکنم مقاله خواب کودک را مطالعه کنید.
امیدوارم که با نکاتی که توی این مقاله گفتیم بتونید به خوبی از کودکتون مراقبت کنید و به رشد بیشتر و بهتر اون کمک کنید.
کارتون برای نوزاد ۸ ماهه
برای نوزاد ۸ ماهه، کارتونهایی با صحنههای آرام و آموزنده مناسب هستند. در ادامه، چند پیشنهاد برای کارتونهای مناسب برای نوزاد ۸ ماهه ذکر شده است:
– کارتونهای آموزشی و آرامشبخش مانند کارتونهای Baby Einstein که با رنگهای جذاب و موسیقیهای آرامشبخش، به نوزاد کمک میکنند تا احساس رضایت و آرامش کنند.
– کارتونهای با حیوانات مانند کارتونهای Peppa Pig و Paw Patrol که با صحنههای خندهدار و جذاب، به نوزاد کمک میکنند تا احساس خوشحالی کنند.
– کارتونهای آموزشی و انگیزشی مانند کارتونهای Sesame Street و Dora the Explorer که با صحنههای آموزشی و انگیزشی، به نوزاد کمک میکنند تا مهارتهای مختلف را یاد بگیرند.
– کارتونهای موسیقیای مانند کارتونهای Baby Shark و The Wiggles که با موسیقیهای جذاب و ریتمیک، به نوزاد کمک میکنند تا مهارتهای حرکتیاش را تقویت کند.
همچنین، بهتر است همیشه مدت زمان تماشای کارتون را برای نوزاد کنترل کنید و از تماشای طولانی مدت کارتون جلوگیری کنید. همچنین، نوزاد شما بهترین فرد برای تعیین نیازهایش است، بنابراین به واکنشهای وی در برابر کارتونها توجه کنید و در صورتی که احساس اضطراب یا ناراحتی میکند، کارتون را تعویق دهید.
سوالات متداول درباره نوزاد هشت ماهه
نوزاد هشت ماهه توانایی چه کارایی رو داره؟
شاید توی این دوره نوزاد هنوز نمیتونه هر کاری کنه و یا به عبارتی هنوز محدودیت حرکتی داره اما با این حال فعالیت های زیادی رو میتونه انجام بده مثلا میتونه برای گرفتن جغجغه و یا هر اسباب بازی دیگه ای دستاشو دراز کنه و به دهنش نزدیک کنه و یا اینکه میتونه غلت بزنه و بخزه و همینطور تعداد خیلی زیادشون میتونن بشینن.
غذای نوزاد هشت ماهه باید چقدر باشه؟
اولا باید بدونید بهترین غذای نوزاد ۸ ماهگی شیر مادره اما شما میتونید در طول روز برای ۲ بار میان وعده هم به کودکتون بدید. همینطور اگه پزشک شما مجوز داده باشه میتونید در طول روز ۳ بار غذای جامد هم به نوزادتون بدید.
نوزاد هشت ماهه چقدر میتونه شیر بخوره؟
توی ۸ ماهگی خیلی تغییرات توی تغذیه نوزاد ایجاد میشه که نوزاد میتونه از این به بعد علاوه بر شیر مادر، شیر خشک و غذای نرم و یا جامد استفاده کنه. به همین خاطر نیاز نوزاد به شیر مادر کمتر میشه.
نوزاد هشت ماهه چند بار در طول روز مدفوع میکنه؟
کلا میشه گفت هر نوزاد در طول روز میتونه ۴ تا ۵ بارمدفوع کنه. البته حتما به مدفوع نوزادتون دقت کنید چرا که اگه لکه خونی در اون پیدا کردید باید حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید. غیر از این مورد اگه مدفوع نوزادتون بزرگتر از حالت عادیش باشه و یا اینکه چرب باشه هم باید حتما با پزشک متخصص مشورت کنید.
۸ دیدگاه در “هر آنچه در مورد نوزاد هشت ماهه باید بدانید”
سلام.دختر من تازه وارد ماه ۸ شده اما نمی تونه بشینه. نگرانم باید چی کار کنم؟
سلام. در مورد نوزاد شما که تازه وارد ماه ۸ شده و هنوز نمیتواند بدون کمک بنشیند، باید به نکات زیر توجه کنید:
– در این مرحله، بعضی از نوزادان هنوز نمیتوانند بدون کمک بنشینند و برای بعضی از آنها ممکن است که برای مدتی دیگر هم برای نشستن به کمک شما نیاز داشته باشند. اما اگر نگرانی بیشتری دارید، بهتر است به پزشک متخصص مراجعه کنید تا شرایط را بررسی کنند.
– در صورتی که نوزاد شما همچنان برای نشستن به کمک شما نیاز دارد، میتوانید با انجام تمرینات روزانه به او کمک کنید تا عضلات شکم و پشتش را تقویت کند. برای مثال، میتوانید او را به پشت به دیوار قرار داده و سر و صورتش را به سمت بالا ببرید تا عضلات پشتش تقویت شود.
– همچنین، میتوانید با استفاده از اسباببازیهایی که به نوزاد کمک میکنند تا توانایی نشستن را بهبود ببخشد، مثل پرنده بازی، از صندلی برای نوزاد استفاده کنید.
– در نهایت باید توجه داشته باشید که هر نوزادی به نحو خاص خودش رشد میکند و این امر ممکن است برای هر نوزاد متفاوت باشد. اگر همچنان نگرانی دارید، بهتر است با پزشک متخصص مشورت کنید.
کودک ۸ ماهه من شیر مادر فقط یک بار ۵صبح می خوره یه بارم ۹ صبح شیرخشک دیگه شیر نمی خوره
با توجه به اینکه کودک شما ۸ ماهه است، باید روزانه حداقل ۴-۵ بار شیر بخورد. در صورتی که فقط دو بار در روز شیر میخورد، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید و علت این مسئله را بررسی کنید. همچنین، در صورت نیاز به تغذیه با شیر خشک، بهتر است با پزشک خود درباره نحوه تغذیه مناسب صحبت کنید.
سلام نوزاد من ۸ ماهشه و فقط شیر خودم رو می خوره.اصلا حاضر نیست دهنش رو باز کنه تا غذای کمکی بخور.چیکار کنم؟
سلام.برخی از نوزادان ممکن است علاقهای به خوردن غذای کمکی نداشته باشند. اما برای اطمینان از سلامتی نوزادتون و رشد صحیح باید تلاش کنید تا او را به خوردن غذای کمکی عادت دهید.
برای شروع، میتوانید با انتخاب غذاهای نرم شروع کنید. چند نمونه که می تونه بهتون کمک کنه :
– پوره میوه: میتوانید میوههای نرمی مانند موز، هلو، یا هندوانه را پوره کنید و به نوزادتون بدهید.
– آرد برنج: برنج را پخته و پوره کرده و کمی شیر اضافه کنید تا غذایی نرم و خوشمزه برای نوزادتون بشه.
– سوپ: میتوانید سوپ مرغ با سبزیجات یا سوپ گوشت ماهی با سبزیجات برای نوزادتان تهیه کنید. در این صورت، باید حتماً از مواد خام و تمیز استفاده کنید.
به یاد داشته باشید که در هر مرحلهای از خوردن غذای کمکی، به نوزادتان آب بدهید و همچنین از مواد تمیز و بهداشتی برای تهیه غذا استفاده کنید. در صورتی که نگرانی بیشتری دارید، بهتر است با پزشک یا متخصص کودک مشورت کنید.
سلام روزتون بخیر.دختر من ۸ ماهشه و فقط شیر خودم رو می خوره اصلا حاضر نیست دهنش رو باز کنه تا غذای کمکی بخوره.میشه من رو راهنمایی کنید
با سلام
از همراهی شما با سایت نینوپیا سپاسگزاریم.
برخی تکنیک های خوب برای تشویق دخترتان به خوردن غذای کمکی:
• غذای مورد علاقه او را انتخاب کنید. اگر او یک مورد خاص مثل پوره موز ، کباب گوشت یا ماکارونی دوست دارد ، شروع کنید با آن.
• غذا را جذاب و شیک کنید.
• با او بخورید و غذا را معرفی کنید. نشان دهید که غذا خوشمزه است و می توانید ماجراجویی کنید.
• تشویق و تحسین کنید وقتی بخورد. با شیرین کاری و ابراز علاقه ، او را تشویق کنید که ادامه دهد.
• محدود کنید زمان شیردهی را تا غذای کمکی اهمیت بیشتری پیدا کند. این می تواند او را وادار کند غذای کمکی را جایگزین کند.
• صبور و مهربان باشید. او نیاز به وقت دارد تا عادت کند. با حمایت شما ، او موفق خواهد شد.