هر آنچه راجع به نوزاد 10 ماهه باید بدانید

نوزاد 10 ماهه

هر نوزادی توی هر دوره ی سنی نیاز به مراقبت و توجه ویژه ای داره به خصوص وقتی که کودک شما به ۱۰ ماهگی وارد میشه چون توی این سن نوزاد ده ماهه شما از هر لحاظی رشد میکنه و نیاز مراقبتی اون هم بیشتر میشه مثلا نوزاد 10 ماهه دیگه میتونه به هر جایی که علاقه داره بره و شما باید بیشتر مواظب اون باشید. توی این مقاله نینوپیا قراره رفتارها و تغییرات نوزاد ده ماهه رو براتون بررسی کنه پس حتما تا انتها با ما همراه باشید.

تو این نوشته این مطالب را مطالعه می‌کنید

تغذیه نوزاد ۱۰ ماهه

از موارد مهم توی این سن که شما پدر مادرای عزیز باید بهش دقت کنید تغذیه نوزاد ۱۰ ماهه هست چرا که این نوزاد توی این دوران در حال رشده و حتما باید به تغذیه اش دقت کافی کنید. در واقع تغذیه نوزاد توی این سن و سال با بقیه ی سالای زندگیش تفاوت داره و شما باید بتونید از تغذیه ی مناسبی برای این سن کودکتون استفاده کنید که توی ادامه ی این قسمت براتون تغذیه مناسب رو معرفی میکنیم.

کودک ده ماهه توی این موقع زمانی باید علاوه بر شیر مادر از غذاهای کمکی هم استفاده کنه و این غذاها باید بتونن ویتامین های مورد نیاز نوزاد رو تامین کنن. اگه شما یه برنامه غذایی مناسبی برای نوزاد ده ماهه داشته باشید میتونید کمک بزرگی به رشد نوزادتون کنید.

  •  تغذیه نوزاد در هفته اول و دوم ۱۰ماهگی : توی ده ماهگی تغذیه نوزاد میتونه شامل میوه ها باشه و شما دیگه میتونید جای گرفتن آب میوه و دادن اون به نوزاد از خود میوه ها استفاده کنید‌‌. البته سعی کنید تا موقعی که نوزادتون در حال خوردن میوه هست کنارش باشید تا بتونید از خفه شدن کودک جلوگیری کنید. نکات دیگه ای که باید رعایت کنید رو هم در ادامه براتون گفتیم.
  •  دقت کنید که میوه های استفاده شده رسیده باشن و حتما باید خوب شسته شده باشن چرا که هر آلودگی میتونه باعث اسهال در نوزادتون بشه.
  •  قبل از دادن میوه به کودک هسته ی اون رو جدا کنید.
  •  یهویی میوه رو وارد برنامه غذایی کودکتون نکنید و از قبل سعی کنید کم کم به نوازدتون میوه بدید و بعد مقدار اونو بیشتر کنید.
  •  اگه هم از سوپ به عنوان غذای کمکی استفاده میکنید بهتره که توی هر وعده بیشتر از ۱۲ قاشق مربا خوری بهش سوپ بدید.
  •  دقت کنید که به نوزاد ۱۰ ماهه خودتون نان، ماکارانی، بیسکویت و یا هویج پخته شده بدید و بهش اجازه بدید خودش اونا رو بخوره.
  •  تغذیه دو هفته دوم ۱۰ ماهگی : اما در مورد تغذیه دو هفته دوم ده ماهگی بهتره که سوپ های مختلفی رو درست کنید و به نوزادتون بدید چرا که تنوع باعث میشه نوزادتون جذب غذا بشه. همینطور میتونید برنج رو به صورت کته شده به کودکتون بدید و از آب مرغ با گوشت هم استفاده کنید. سعی کنید توی هر وعده حبوبات رو هم وارد وعده غذایی کودکتون کنید و در صورتی که قصد دارید از ماهی هم استفاده کنید باید از اول تیغ هاشو جدا کنید.
  •  تغذیه غیر مجاز : دقت کنید بعضی از مواد غذایی هستن که تا یک سالگی کودک نباید بهشون لب بزنه و به عبارتی از جمله مواد غذایی غیر مجاز برای کودک ده ماهگی به حساب میاد. از جمله مواد غذایی غیر مجاز میتونیم به شیر گاو، سفیده تخم مرغ، توت، کیوی، آلبالو، گیلاس، خربزه، بادام زمینی، قهوه، چای پررنگ، عسل طبیعی، پنیر، شکلات، میگو، ادویه جات، ترشی ها، فلفل، نوشابه های گازدار، میوه های صنعتی، لپه و نخود، اسفناج، کلم اشاره کنیم.
  •  تغذیه مجاز : همون طور که گفتیم نوزاد علاقه داره غذاهای متنوعی رو امتحان کنه که ما در ادامه چند نمونه از غذاهای مجاز در ۱۰ ماهگی رو براتون معرفی میکنیم تا شما بتونید به طور مداوم تنوع در تغذیه کودکتون داشته باشید.
  •  کوکتل شیری : یکی از بهترین غذایی که برای کودکتون میتونید درست کنید کوکتل شیری هست. برای درست کردن شیره می تونید از موز، شیر و شیره طبیعی استفاده کنید و اونا رو با همدیگه ترکیب کنید.
  •   آجیل ها : از همین سن باید به کودکتون یاد بدید که آجیل بخوره چرا که آجیل ها پر از مواد مغذی هستن که بدن نوزادتون برای رشد خیلی بهشون نیاز داره. پس شما میتونید از گردو، بادام و پسته استفاده کنید. اگه نوزاد شما نمیتونه این آجیلارو بخوره شما میتونید اونا رو پودر کنید و با ماست مخلوط کنید و به نوزاد ده ماهه بدید.
  • نخود فرنگی : یکی‌از سبزی هایی که کودکان توی این سن به راحتی میتونن تغذیه کنن میتونیم به نخود فرنگی اشاره کنیم. البته بهتره که نخود فرنگی رو آبپز کنید و بعد به کودک بدید.
  •  ماکارونی : ماکارونی از گندم درست میشه و بنابراین میتونه تاثیر زیادی توی رشد نوزادتون بزاره. میتونید از ماکارونی های مدل دار استفاده کنید چرا که تکه های کوچیکی داره و کودک شما بهتر میتونه اونا رو بخوره و حتی میتونید از مقدار کم سس هم استفاده کنید. پیشنهاد میکنم مقاله تغذیه کودک را مطالعه کنید.
کودک 10 ماهه
کودک 10 ماهه

تربیت کودک ده ماهه

راه های زیادی هست که بتونه به شما در تربیت نوزاد کمک کنه که ما قصد داریم در ادامه به چند مورد از اون ها که باعث تربیت و رشد نوزادتون میشن اشاره کنیم.

  •  یکی از راه های تربیت کودک اینه که باعث بالا بردن اعتماد به نفسش بشید و این‌ کارو میتونید با حرکت های ساده ای انجام بدید مثلا سعی کنید وسایلی که‌ میدونید فرزندتون بهش علاقه داره رو توی طبقات کشویی پایین بزارید تا کودکتون بتونه اونا رو پیدا کنه و باهاشون بازی کنه. اینکار از اونجایی که کودکتون رو هیجان زده میکنه میتونه اعتماد به نفسش رو بیشتر کنه.
  • شاید خیلی از پدر و مادرها نگرانی زیادی از پله ها دارن و همون طور که میدونید کودکان توی این سن علاقه ی زیادی به پله ها دارن. شما میتونید برای ایمنی بیشتر جلوی راه پله ها رو ببندید اما با نظارت دقیق و مستقیم شما میتونید بهش اجازه بدید روی پله ی پایینی بازی کنه. اینکار علاوه بر سرگرمی دامنه حرکتی و شادابی کودکتون رو هم بیشتر میکنه.
  •  رفتارایی که با کلمات خداحافظ، بله و نه همراهن رو به نوزادتون یاد بدید. برای مثال  به اون نشون بدید که برای خداحافظی دستهاشو تکون بده، با کمک سر بله بگه و یا اینکه برای نه گفتن سرش رو به طرفین تکون بده.

پس به جای منع کردن کودکتون از انجام هر کاری و یا حرکت به هر سمتی که ممکنه باعث اذیت شدنش بشه، توصیه میکنیم فرصت های بازی و سرگرمی که خود کودک بهشون علاقه داره و با ایمنی بسیار زیاد فراهم کنید.

حرکات نوزاد ده ماهه

از لحاظ حرکتی نوزادها توی این سن رشد و تغییرات محسوسی رو تجربه میکنن مثلا اغلب اونا میتونن چهار دستو پا حرکت کنن و یا از حالت نشسته به حالت ایستاده تغییر حالت بدن. حتی وقتی  که با کمک مبل می ایستن میتونن بچرخن و دور و برشونو نگا بندازن و میشه گفت که این ماه کودکتون آماده میشه تا چند ماه دیگه راه رفتنو شروع کنه.

رشد دیگه ای که داره اینه که بدنش کاملا هماهنگ میشه‌ و این باعث میشه که توی برداشتن هر چیزی مهارت داشته باشه. به عبارتی دیگه نوزاد توی این سن میتونه به سمت هر جسمی که علاقه داره حرکت کنه و اونا رو برداره.

والدین

دوره آفلاین بهبود روابط والد و کودک CPRT با رویکرد بازی

بازی یک روش غریزی است و برای رشد لازم می باشد. بزرگسالان در مورد افکار، تجربیات و احساسات خود صحبت می کنند، اما کودکان از اسباب بازی و بازی کردن برای درک دنیای اطراف خود استفاده می کنند و از طریق روابط افکار و احساسات خود را بیان می کنند

نوزاد 10 ماهه
نوزاد 10 ماهه

خواب نوزاد ده ماهه

توی این سن میشه گفت خواب نوزاد با ماه های دهم، یازدهم و دوازدهم مشابه هم هست و به طور کلی میتونن در طول شبانه روز حدود ۱۴ ساعت بخوابن که در طول شب معمولا ۱۰ تا ۱۲ ساعت میخوابن و مابقی رو در طول روز جبران میکنن. اگه که به رشد نوزادتون اهمیت میدید توصیه میکنیم حتما شرایط خواب خوب رو براش فراهم کنید چرا که باعث تقویت نوزادتون میشه.پیشنهاد میکنم مقاله خواب کودک را مطالعه کنید.

در آخر بهتون توصیه میکنیم که تمامی نکات گفته شده رو رعایت کنید چرا که یه نوزاد توی این سن و سال نیاز به توجه ویژه ای داره که بتونه به خوبی رشد داشته باشه.

سوالات متداول درباره نوزاد 10 ماهه

نوزاد ده ماهه از لحاظ ذهنی باهوش تر شده تا جایی که دیگه میتونه به یاد بیاره اسباب بازی مورد علاقه اش کجاست و وقتی سعی میکنید باهاش حرف بزنید بعضی از حرفاتونو میتونه بفهمه. برای مثال ممکنه برای درخواست چیزی از شما دستاشو به هم بزنه و با هیجان به شما نگاه کنه.

کلا باید بدونید قد و وزن هر نوزادی میتونه با بقیه ی نوزادا فرق کنه اما اگه بخوایم به طور کلی بگیم وزن نوزاد ده ماهه دختر ۸ کیلوگرم و برای پسر نوزاد ده ماهه این مقدار ۹ کیلوگرم هست‌. اما در مورد قد باید بگیم که نوزاد دختر توی این ماه حدود ۷۱ سانتی متر و برای نوزاد پسر این سن به ۷۳ سانتی متر میرسه.

گزیدگی خصوصا توی بعضی از فصول سال میتونه خیلی نوزادتون رو اذیت کنه و قطعا شما نمیتونید از اون جلوگیری کنید اما میتونید مقدارشو خیلی کمتر کنید. مثلا میتونید خارج از خونه از لباسای بلند، شلوار و جوراب برای نوزادتون استفاده کنید.

اگه نوزاد شما بعد از مصرف نوع خاصی از آنتی بیوتیک استفراغ کنه باید سعی کنید از نوع دیگه ای آنتی بیوتیک استفاده کنید‌‌. اما قطعا باید در این مورد با پزشک متخصص مشورت کنید.

4.2/5 - (4 امتیاز)
اگر این مقاله را دوست داشتی برای دوستات بفرست
نظر خود را در مقاله با ما به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شاید از این مقاله ها خوشت بیاد
اضطراب جدایی در کودکان

اختلال اضطراب جدایی در كودكان چیست

اضطراب جدایی در کودکان به واکنشی گفته می‌شود که در نتیجه جدایی از مادر یا پدر و یا شخص مراقبت کننده یا محیطی که به آن عادت دارند، در نوزادان و کودکان کوچک به وجود می‌آید. این اضطراب معمولاً در حدود ۶ ماهگی شروع شده و تا دو سالگی به شدت تجربه می‌شود

برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.
  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

کد تخفیف از نینوپیا بگیر!

  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .