راه رفتن کودک

راه رفتن کودک

تو این نوشته این مطالب را مطالعه می‌کنید

بهترین سن برای راه رفتن کودک

یکی از فراموش نشدنی ترین لحظات برای پدر و مادران، لحظه ایست که کودک دلبند آنها اولین قدم های خود را برمی دارد. گاهی برخی از پدر و مادران نگرانی هایی بابت راه افتادن کودک دارند و نمی دانند که بهترین سن برای راه رفتن کودک چه زمانی است! در این مقاله قصد داریم به بررسی بهترین سن برای راه رفتن کودکان بپردازیم تا نگرانی شما را برطرف کرده و به پرتکرارترین سوالات شما در این زمینه پاسخ دهیم. با ما همراه باشید.

به طور کلی، در حالت نرمال؛ کودک شما بایستی در سنین 6 تا 13 ماهگی به صورت چهار دست و پا روی زمین سینه خیز حرکت کرد.

پس از مدتی در سن 9 تا 12 ماهگی، کودک علاوه بر سینه خیز رفتن به صورت چهار دست و پا، سعی دارد کمی سینه خود را به سمت بالا بکشد. همچنین در این سنین کودک سعی می کند که با کمک دسته مبل یا صندلی، خود را سرپا نگهدارد.

در نهایت کودک شما اولین قدم های با نمک خود را در 8 تا 18 ماهگی برخواهد داشت. در واقع این بازه بهترین و طبیعی ترین بازه برای راه رفتن کودک دلبند شما محسوب می شود.

بنابراین اگر فرزندتان هنوز به این بازه نرسیده، نباید نگران راه رفتن آن باشید. اما در صورتی که این بازه را رد کرده و هنوز قادر به راه رفتن نیست یا نمی تواند برای راه رفتن تلاش کند؛ بایستی به پزشک متخصص مراجعه فرمایید.

روند و مراحل یادگیری راه رفتن در کودک

در واقع راه رفتن کودک مراحلی دارد که بد نیست به عنوان یک پدر و مادر آگاه آنها را بدانید تا دچار ترس یا نگرانی بی مورد نشوید. در ادامه به صورت مختصر به بررسی مراحل یادگیری راه افتادن کودک می پردازیم.

  • از سنین 4 تا 7 ماهگی، کودک برای اولین بار در تلاش است تا به تنهایی بنشیند. این نشستن موجب تقویت عضلات پای کودک شده و به او در راه رفتن کمک خواهد کرد. در واقع این بازه بهترین بازه برای ساختن و تقویت عضلات پای کودک شماست.
  • در سنین 7 تا 10 ماهگی، کودک تلاش می کند تا به صورت چهار دست و پا حرکت کند. این بازه یک مرحله پیش از راه افتادن کودک بوده و در این بازه به تقویت عضلات و آمادگی برای حرکت و راه رفتن می پردازد. در این مرحله کودک با حرکات پی در پی سعی در نشستن و خزیدن دارد که موجب تقویت عضلاتش برای راه رفتن می شود.
  • از سنین 9 تا 10 ماهگی، کودک در تلاش است تا خود را به صورت ایستاده نگهدارد؛ به همین دلیل از وسایل متفاوتی که سر راهش قرار می گیرند به عنوان تکیه گاه استفاده می کند. به همین منظور باید مراقب باشید که وسایل پیش روی کودک در این زمان به اندازه کافی برای تکیه گاه شدن محکم باشد. کم کم کودک یاد می گیرد که چطور از حالت ایستاده، زانوهای خود را خم کرده و بنشیند.
  • در سن 12 ماهگی، کودک با کمک گرفتن از تکیه گاه، اولین قدم های خود را برمی دارد. البته در این زمان می تواند بدون نیاز به تکیه گاه بایستد ولی باید با تکیه گاه راه برود. به طور معمول در سن 12 ماهگی، کودک اولین قدم های متزلزل خود را برداشته و برای راه رفتن مبادرت می ورزد.
  • در سن 14 ماهگی، کودک بدون نیاز به تکیه گاه می ایستد و حتی می تواند چند قدم کوتاه بدون تکیه گاه بردارد.
  • در سن 15 ماهگی، راه رفتن کودکان بیشتر به حالت قدم های باز و به سمت بیرون است.

در نهایت از سنین 18 تا 25 ماهگی، کودک شما مانند بزرگسالان قدم برداشته و می تواند راه برود، بپرد و بدود.

راه رفتن کودک

آموزش راه رفتن کودک

یکی از دغدغه های پدر و مادران این است که چطور به راه افتادن کودک خود کمک کنند. در واقع شما با چند تمرین ساده می توانید شاهد اولین قدم های کودک خود باشید. برخی از این تمرینات شامل موارد زیر هستند:

  • کودک خود را روی چهارپایه قرار دهید به صورتی که زانوهایش حالت 90 درجه داشته باشند. در این صورت کف پای کودک زمین را لمس کرده و همچنین به تقویت عضلات پا، گردن و پشت او کمک خواهد کرد. البته در این تمرین باید همواره مواظب کودک خود باشید.
  • یک اسباب بازی محبوب کودک خود را کمی بالاتر از سر او نگهدارید تا او را نسبت به بلند شدن و گرفتن اسباب بازی تحریک کنید.
  • دستان کودک را گرفته و با کمک خود او را راه ببرید. در این حالت کودک برای اولین بار می تواند وزن بدن خود را روی پاهایش حس کرده و نزدیک ترین تجربه خود را به راه رفتن داشته باشد. این تمرین یکی از بهترین تمرین ها برای کمک به راه رفتن کودک به شمار می رود.
  • هنگام راه بردن کودک، یک توپ جلوی پای او قرار داده و خودتان هم چند ضربه به توپ بزنید تا کودک را تشویق به راه رفتن کنید. در این حالت کودک برای سعی دارد با بالا آوردن پاهایش به توپ ضربه بزند و همین موجب کمک به راه افتادن کودک خواهد شد.
  • یکی دیگر از تمرینات به راه رفتن کودکان، گرفتن لگن آنهاست. در این تمرین بایستی دست های کودک را روی شانه خود قرار داده و سپس لگن او را بگیرید و آرام آرام او را به راه رفتن ترغیب کنید.

یکی از مشکلات کودکان هنگام ایستادن یا به راه افتادن، مشکل نشستن است. این بخش سخت ماجراست چون کودک نمی تواند زانوهایش را خم کند و ممکن است به گریه بیوفتد و دیگر تمایلی به بلند شدن نداشته باشد. بنابراین باید به او کمک کنید تا بنشیند.

تاخیر در راه رفتن کودک

به طور معمول، کودکان بایستی بتوانند تا سن 16 ماهگی اولین قدم های خود را بردارند یا برای آن تلاش کنند. در صورتی که هنوز کودک 16 ماهه شما نمی تواند این حرکات را انجام دهد، نگرانی شما قابل درک خواهد بود.

اگر در 16 ماهگی، کودک شما هنوز راه نمی رود ولی می تواند بنشیند، بایستد یا خود را بالا بکشد، یعنی جای نگرانی نیست و به زودی به راه خواهد افتاد.

البته توجه به این نکته لازم است که برخی از کودکان نارس که زودتر از موعد طبیعی به دنیا می آیند، ممکن است نسبت به کودکان هم سن و سال خود، دیرتر شروع به راه رفتن کنند.

با این حال اگر کودک شما از سنین تعیین شده گذشت و هنوز تلاشی برای راه رفتن نکرد؛ باید به دنبال علت آن باشید و به پزشک یا مراکز بهداشت مراجعه کنید.

از جمله دلایل تاخیر در راه رفتن کودکان می تواند به مواردی از قبیل: مشکلات ماهیچه ای، مشکلات مغزی، کمبود ویتامین دی، دیستروفی عضلانی، اختلالات عصبی، راشیتیسم، کم کاری تیروئید، تاخیر بلوغ خانوادگی (ارثی) و غیره اشاره کرد.

پیش از نگرانی و احساس ترس، بهتر است علائم کودک خود را با دقت چک کرده و آنها را به صورت روزانه ثبت کنید و این گزارشات روزانه را با پزشک اطفال در میان بگذارید.

راه رفتن کودک

مراحل بعد از راه افتادن کودک

کودکان مرحله به مرحله رشد کرده و در زمینه های مختلف پیشرفت می کنند تا در نهایت بتوانند به یک انسان بالغ تبدیل شوند. حتما برایتان سوال است که مرحله بعد از راه رفتن کودک چیست؟ در ادامه با ما همراه باشید.

  • از سنین 12 تا 14 ماهگی، کودک اولین قدم های خود را برمی دارد.
  • در سن 15 ماهگی، کودک قدم های با ثبات تری برداشته و می تواند اسباب بازی های خود را بکشد یا هل دهد.
  • در سن 16 ماهگی، کودک به بالا رفتن از پله ها علاقه مند خواهد شد. البته این کار بدون کمک شما میسر نخواهد بود.
  • در سن 18 ماهگی، کودک در راه رفتن ماهر شده و حالا حرکات پیشرفته تری مثل بالا رفتن از پله ها بدون کمک و لگد زدن را از خود نشان می دهد. در این سن او دوست دارد حرکات موزون مثل رقص انجام داده و به اشیا با پاهای خود ضربه بزند.
  • در بازه 25 تا 26 ماهگی، کودک علاقه خاصی به پریدن نشان داده و دوست دارد حرکات بیشتری را انجام دهد.
  • در سن 3 سالگی، کودک مانند یک انسان بزرگسالان بدون هیچ مشکلی راه می رود، می دود، می پرد و می ایستد. در این سن او دوست دارد همواره فعالیت هایی به صورت ایستاده داشته باشد.

کلام آخر راه رفتن کودک

در این مقاله به بررسی بهترین سن برای راه افتادن کودک و دیگر سوالات پرتکرار شما عزیزان پرداختیم. امیدواریم این مقاله برایتان مفید بوده باشد. منتظر نظرات و سوالات شما خواهیم بود.

سوالات متداول درباره راه رفتن کودک

کودکان معمولاً در سن ۹ تا ۱۵ ماهگی شروع به راه رفتن می‌کنند، اما این با توجه به شخصیت هر کودک ممکن است متفاوت باشد. برخی کودکان ممکن است در سنین کمتر از ۹ ماه هم شروع به راه رفتن کنند، در حالی که برخی دیگر ممکن است تا سن ۱۸ ماهگی هم هنوز نتوانند به خوبی راه بروند. برای اطمینان از اینکه کودک شما برای شروع به راه رفتن آماده است، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید. همچنین، بهتر است کودکان تا سن ۳ سال با یک کفش ایمن و مناسب برای پاهای خود راه بروند.

آموزش به کودکان که به درستی راه بروند، بهتر است از سنین پیش از شروع راه رفتن شروع شود. برخی روش‌های کارآمد برای آموزش به کودکان به درستی راه رفتن عبارتند از:

1. نمایش دادن روش صحیح راه رفتن: برای آموزش به کودکان که به درستی راه بروند، می‌توانید به آنها نشان دهید که با گام‌های کوچک و آرام، بازوهای خود را به سمت جلو ببرند و به سمت جلو تمرکز کنند.

2. تشویق کردن به تمرین: به کودکان بگویید که تمرین کنند و به تدریج سعی کنند گام‌های بیشتری بردارند. تشویق کردن به کودک به این صورت است که او را به طور مداوم تحسین کنید و به او بگویید که چقدر خوب پیشرفت کرده است.

3. استفاده از ابزارهای کمکی: استفاده از ابزارهای کمکی مانند جلوگیری از سقوط، در کنار آموزش به کودکان که به درستی راه بروند، می‌تواند بهبود پذیری آنها را افزایش دهد.

4. حفظ تمرکز کودک: برای آموزش به کودکان که به درستی راه بروند، مهم است که تمرکزشان را حفظ کنید. از آنها بخواهید تا در هنگام راه رفتن تمرکز خود را بر روی راه‌رو و محیط اطرافشان داشته باشند و به آنها یادآوری کنید که به دور از موانع و اشیاء خطرناک بروند.

5. پیشگیری از خطرات: به کودکان یادآوری کنید که باید از موانع و اشیاء خطرناک، مانند خیابان‌های پرتردد، دوری کنند و با یک بزرگسال همراه باشند. همچنین، به آنها یادآوری کنید که هیچ‌گاه به دنبال چیزی بدون اجازه یک بزرگسال نرود.

تیم تولید محتوای نینوپیا

این مقاله به کوشش تیم تولید محتوای نینوپیا تولید شده است. نینوپیا پلتفرم توسعه فردی مادر و کودک

5/5 - (1 امتیاز)
اگر این مقاله را دوست داشتی برای دوستات بفرست
نظر خود را در مقاله با ما به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شاید از این مقاله ها خوشت بیاد
اضطراب جدایی در کودکان

اختلال اضطراب جدایی در كودكان چیست

اضطراب جدایی در کودکان به واکنشی گفته می‌شود که در نتیجه جدایی از مادر یا پدر و یا شخص مراقبت کننده یا محیطی که به آن عادت دارند، در نوزادان و کودکان کوچک به وجود می‌آید. این اضطراب معمولاً در حدود ۶ ماهگی شروع شده و تا دو سالگی به شدت تجربه می‌شود

برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.
  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

کد تخفیف از نینوپیا بگیر!

  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .