هر آنچه در مورد نوزاد یک ماهه باید بدانید

نوزاد یک ماهه

نوزاد یک ماهه شما از بدو تولد شروع به فهمیدن می کنه اول گوش می کنه و هوشیار هست است. روز سوم هنگامی که با او صحبت می کنید واکنش نشون میده نگاه او عمدی هستش. هفته‌های اول مراقبت نوزاد ممکنه سخت باشه. اما حضور این موجود کوچک را به تدریج در زندگی خود می‌پذیرید و احساس راحتی و اعتماد به نفس بیشتری خواهید کرد.

اگر نوزاد یک ماهه شما در روزهای اول وزن کم کرد جای نگرانی نیست چون نوزادان با مایعات اضافی متولد می شن که در چند روز اول حدود 10 درصد از وزن خود را از دست میدن. با نینوپیا در این مقاله همراه باشد.

تو این نوشته این مطالب را مطالعه می‌کنید

رشد ذهنی نوزاد یک ماهه

نوزاد یک ماهه شماحرکت صحبت کردن را میفهمه و دهان شو به تقلید باز و بسته میکنه.

روشهایی برای تقویت و پرورش رشد ذهنی نوزاد یک ماهه

رشد جابجایی حرکتی در نوزاد یک ماهه

شاید براتون عجیب باشه که قبل از راه رفتن، دویدن ، لی لی کردن و پریدن کودک  باید توانایی کنترل سر خود را به دست بیاره پس وقتی کودک در ۴ هفتگی شروع به بلند کردن سر خود میکنه داره برای راه رفتن اولین تلاش هاش را میکنه. 

همه نوزادان وضعیت بدنی مشابه به خود می گیرن. نوزاد سرش رو به سمتی که ترجیح میده برمیگردونه،چه به سمت پشت خوابیده باشه چه روی شکم و دست ها و پاهاش رو داخل بدنش جمع میکنه.

 عضلات گردنه کودکتون ضعیف است، سرش پایین می افته مگر اینکه نگهش دارید. اگه به رو خوابیده باشه میتونه شانش رو چند ثانیه از روی تشک برداره و اگر در وضعیت نشسته باشه ممکنه چند ثانیه سرشو بالا بگیره.(چهار هفتگی)

 

راههایی برای تقویت رشد جابجایی حرکتی نوزاد یک ماهه

برای اینکه کودکتون درسریعترین مسیررشد قرار بگیره تمرینات ملایم خم و راست کردن پا را میشه انجام بدید. بزرگی سر کودک شما که تقریباً یک چهارم تمام طول بدن او هست باعث میشه که عضلات پشت گردنش نتونن به بلند کردن سرش کمک کنن. روزی دو سه باراو را طوری نگه دارید که صورتش رو به پایین باشه تا عضلات گردنش قوی بش. 

 موقع تعویض پوشک تمرینات ملایم و راست کردن پاها را انجام بدید تا زودتر وضعیت غیر جنینی رو به خودش بگیره.

 انگشت خودتون رو یا اسباب بازی یا شیء دیگری رو در میدان دید کودک به طرف بالا و پایین حرکت بدید و اورا تشویق کنید که سرشو تکون بده.

 نوزاد یک ماهه خود را به رو خوابانده انگشت خود را به طرف بالا ببرید یا یک شی رنگی رو در میدان دیدش حرکت بدید به نحوی که چشماش و سرش حرکت شما رو تعقیب کنه.

برای اینکه کودکتون درسریعترین مسیررشد قرار بگیره تمرینات ملایم خم و راست کردن پا را میشه انجام بدید.

رشد مهارتی دستی در نوزاد یک ماهه

نوزاد شما بیشتر وقتها دست های خود رو محکم و بسته نگه میدارد به علت چنگ زدن انگشت شما را محکم می گیرد. اما وقتی یک صدای بلند ناگهانی یا حرکت شدید او رابترسونه انگشت خود رو به علت یکه خوردن باز میکنه .

در چهار هفتگی عمل چنگ زدن کودک شما در حال محو شدن هست ولی او هنوز دستان خود را بسته نگه میدارد.

راههای برای تقویت مهارتهای دستی در نوزاد یک ماهه

کودک شما برای اینکه بتونه چیزی رو به صورت ارادی بگیره باید قبلاً عمل چنگ زدن رو از دست بده. شما میتونید با دادن انگشت اشاره خود به دست او و دیدن اینکه تا چه قدر میتونه اونو بکشه،  در از بین بردن این عمل  به او کمک کنید. عمل چنگ زدن ظرف چند هفته ضعیف می شود.

 برای تشویق اون به شل کردن انگشتان بازی هایی انجام بدید که در حین آن بتونید انگشتهای او رو یکی یکی باز کنید. مثل لی لی لی لی حوضک.این کار را با انگشتان پای کودک می توانید انجام دهید.

والدین

کارگاه دلبستگی ایمن بر اساس رویکرد تراپلی

تراپلی رویکردی بازیگون است که از طریق فعالیت های ساده رابطه میان شما و کودکتان را بهبود می‌بخشد، صمیمیت شما را افزایش می‌دهد

رشد اجتماعی نوزاد یک ماهه

کودکان از همان لحظه ای که به دنیا می آید به خوبی میدونه که تعامل با والدین خود چگونه هست. آنها دارای غریزه اجتماعی هستند که والدین شون رو تشویق میکنه با کودکشان ارتباط بگیرند.

نوزادتون دوست داره وقتی با او صحبت می کنید به شما گوش بده نگاه کنه و پاسخ بده. او سر خود رو به بالا و پایین تکون میده دهانش رو حرکت میده زبانش رو بیرون میاره و بدنشو تکون میده.

راههای برای تقویت رشد اجتماعی نوزاد یک ماهه

سعی کنید که کودکتان زیاد با شما تماس پوستی داشته باشد این کار برای برقراری پیوند اجتماعی ضروری هست.

به تمامی واکنش های او پاسخ دهید ، به این صورت یک گفت و گوی دو طرفه را شکل بدید. این کار باعث تشویق در صحبت کردن میشه.

سعی کنید که کودک 1 ماهه اتان زیاد با شما تماس پوستی داشته باشد این کار برای برقراری پیوند اجتماعی ضروری هست.
والدین

دوره آفلاین بهبود روابط والد و کودک CPRT با رویکرد بازی

بازی یک روش غریزی است و برای رشد لازم می باشد. بزرگسالان در مورد افکار، تجربیات و احساسات خود صحبت می کنند، اما کودکان از اسباب بازی و بازی کردن برای درک دنیای اطراف خود استفاده می کنند و از طریق روابط افکار و احساسات خود را بیان می کنند

خواب نوزاد یک ماهه

وقتی یک نوزاد یک ماهه به اعضای خانواده شما اضافه می شه به عنوان پدر و مادر خواب چندساعته با کیفیت تبدیل به یک رویا برای شما می شود. نوزاد در یک ماه اول زندگی حدودا بین 14 الی 17 ساعت در شبانه روز را می خوابه. البته باید توجه داشت که نوزاد در طول یک ماه اول زندگی خود بیشتر روزها می خوابه و شب ها بیدار است.

نوزاد در جنینی به دلیل حرکات مادر در طول روز، کل روز را خواب بود و شب به دلیل استراحت مادر بیدار می شده و به همین دلیل هست که این روند در زمان نوزادی او نیز ادامه دارد.

والدین می تونن برای تنظیم خواب نوزاد در شب و روز اقداماتی را انجام داده تا به مرور زمان نوزاد متوجه شب و روز و زمان خواب بشه. والدین می تونن در طول شب از ساعت 7 شب تا 7 صبح اتاق کودک را تاریک کرده، پوشک اورا تعویض کنند، به اندازه کافی به او شیر داده و آروغ او را بگیرن و او را در اتاقی ساکت بر روی گهواره خود قرارداده تا او را برای یک خواب با کیفیت آماده کنن. همچنین در طول روز برای بیدار نگه داشتن او می تونن بیشتر با او حرف بزنن و بازی کنن تا کودک بتونه به مرور متوجه ساعت خواب و بیداری خود بشه.

پیشنهاد میکنم مقاله اصول خواب کودک را مطالعه کنید.

وقتی یک نوزاد 1 ماهه به اعضای خانواده شما اضافه می شه به عنوان پدر و مادر خواب چندساعته با کیفیت تبدیل به یک رویا برای شما می شود.

تغذیه نوزاد یک ماهه

نوزاد یک ماهه معمولا در طول روز 8 بار شیر می خوره در طول 24 ساعت هر 2تا 3 ساعت یک بار گرسنه شده و شیر می خوره.البته نوزادانی که شیر خشک می خورن ممکن است تعداد دفعات کمتری نیاز به شیر خوردن داشته باشن.

باید توجه داشت که حجم معده نوزاد در ابتدا کوچکه و نیاز داره که تعداد دفعات بیشتری شیر بخوره. علائمی وجود دارد که مادر را متوجه می کنه که نوزاد او ممکنه گرسنه باشه مانند:

گریه های طولانی مدت

مکیدن دست خود

واکنش نشان دادن به انگشت شما برای مکیدن

باز شدن دهان کودک برای مکیدن یا زبان زدن به لب های خود

حرکت سر

البته قطعا نوزاد علائم گرسنگی را بعد از شیرخوردن کافی به پایان می رساند و این نشانه سیر شدن او هست و نشانه های دیگر نیز ممکنه داشته باشه مانند:

بستن دهان

خوابیدن

رد کردن شیشه یا سینه مادر

نکاتی در خصوص شیر دادن به نوزاد یک ماهه:

بهتر است در زمان شیر خوردن نوزاد با او تماس لمس داشته باشید

بهتر است در یک ماه اول زندگی نوزاد هر 2 تا3 ساعت به او شیر بدید

صبر و حوصله خود را در شیر دادن به نوزاد در ماههای اول بالا ببرید

به علائم کودک و بی قراری های او برای درخواست شیر به موقع پاسخ دهید

اگر نوزاد شما سیر شده و نیاز ندارد به او شیر ندهید

پیشنهاد میکنم مقاله تغذیه کودک را مطالعه کنید.

واکسن نوزاد یک ماهه

در یک ماه اول زندگی نوزاد تلاش کنید اورا از محیط های آلوده و افراد آلوده دور کنین چون بدن نوزاد در این زمان ضعیف هست و خیلی سریع میکروب ها را جذب می کنه که می تونه کودک رو در معرض خطر قرار بده. برای ایمن سازی کودک اولین واکسن او در بدو تولد در بیمارستان تزریق می شه که شامل واکسن های ب ث ژ – فلج اطفال – هپاتیت ب هست.

در یک ماه اول زندگی نوزاد تلاش کنید اورا از محیط های آلوده و افراد آلوده دور کنین چون بدن نوزاد در این زمان ضعیف هست و خیلی سریع میکروب ها را جذب می کنه که می تونه کودک رو در معرض خطر قرار بده.

کلام آخر

ورود یک نوزاد جدید به کانون خانواده ممکنه با سختی هایی همراه باشه که البته در صورت داشتن آگاهی راجع به نیازهای کودک می توان این سختی رو لذت بخش کرد. پس شما والد عزیز می تونید با برنامه ریزی و بالابردن آگاهی خود در رابطه با عضو جدید خانواده شرایطی را فراهم کنید تا بتوانید از این لحظات لذت ببرید.

سوالات متداول در مورد نوزاد یک ماهه

کودک یک ماهه معمولا بین 14 الی 17 ساعت از 24 ساعت در شبانه روز را می خوابد.

  • علت ‌های جسمانی تاخیر در گفتار کودکان: صدمات وارد شده به سیستم اعصاب مرکزی (مغز و نخاع)، فلج مغزی و اشکال در شنوایی شامل کم شنوایی و ناشنوایی
  • علت ‌های روان ‌شناختی تاخیر در گفتار کودکان: اختلال طیف اتیسم، ناتوانی‌های ذهنی، اختلالات یادگیری، مشکلات روانی، نبود محیط غنی جهت تشویق کودک به صحبت کردن، شیوه‌ی ارتباطی نادرست والدین با کودک
  • عواملی که به تاخیر در گفتار کودکان سرعت می‌بخشد: پسر بودن، کم وزنی در تولد، تولد زود هنگام و وجود سابقه‌ی خانوادگی آسیب های زبان

نوزاد یک ماهه معمولا در طول روز 8 بار شیر می خوره در طول 24 ساعت هر 2تا 3 ساعت یک بار گرسنه شده و شیر می خوره.البته نوزادانی که شیر خشک می خورن ممکن است تعداد دفعات کمتری نیاز به شیر خوردن داشته باشن.

تیم تولید محتوای نینوپیا

این مقاله به کوشش تیم تولید محتوای نینوپیا تولید شده است. نینوپیا پلتفرم توسعه فردی کودکان

5/5 - (2 امتیاز)

 

تخففیف 50% فیلیمو مدرسه با کد  nino350

 

اگر این مقاله را دوست داشتی برای دوستات بفرست
نظر خود را در مقاله با ما به اشتراک بگذارید

۲ دیدگاه در “هر آنچه در مورد نوزاد یک ماهه باید بدانید

  1. سارا گفت:

    نوزاد یک ماهه من خیلی به سختی آروغ می زند آیا نیاز هست بعد از هر بار شیر خوردن حتما آروغ بزند؟

    1. مشاوره نینوپیا گفت:

      سلام سارا عزیز
      از اینکه همراه سایت نینوپیا هستید سپاسگزاریم.
      علت این موضوع می تواند به شیوه آروغ گرفتن مربوط باشد. روشی های مختلف را امتحان کرده و سعی کنید متوجه شوید نوزاد شما با کدام روش راحت تر آروغ می زند. به طور کل اگر شیوه شیر خوردن نوزاد صحیح باشد، هوایی نمی بلعد که بعد از آن نیاز به خروج هوا باشد. در صورتی که نوزاد بعد از شیرخوردن آرام باشد و مشکلی نداشته باشد نیازی به آروغ زدن نیست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شاید از این مقاله ها خوشت بیاد
اضطراب جدایی در کودکان

اختلال اضطراب جدایی در کودکان چیست

اضطراب جدایی در کودکان به واکنشی گفته می‌شود که در نتیجه جدایی از مادر یا پدر و یا شخص مراقبت کننده یا محیطی که به آن عادت دارند، در نوزادان و کودکان کوچک به وجود می‌آید. این اضطراب معمولاً در حدود ۶ ماهگی شروع شده و تا دو سالگی به شدت تجربه می‌شود

برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.
  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

کد تخفیف از نینوپیا بگیر!

  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .