تربیت جنسی کودکان

تربیت جنسی کودکان

تو این نوشته این مطالب را مطالعه می‌کنید

تربیت جنسی کودکان یعنی چه؟

تربیت جنسی کودکان

بهترین سن تربیت جنسی کودکان چه سنی است؟

معمولا والدین در مورد تربیت جنسیتی کودک اطلاعات کمی داشته و از لزوم داشتن دانش در این زمینه غلفت می کنند. به طور کلی بیشتر بچه ها در سن 3 تا 5 سالگی درباره ی آناتومی و فیزیک بدن و تفاوت های ظاهری در پدر و مادر صحبت می کنند. اگر پدر و مادر در این سن محیط امنی برای صحبت کردن و پرسیدن سوالات برای کودکان ایجتد کنند، آنها به خوبی می توانند دغدغه های خود را مطرح کرده و والدین به سوالات آنها پاسخ های مناسب تری خواهند داد.

آیا خود ارضایی در کودکان طبیعی است؟

خودارضایی یکی از موضوعاتی است که .والدین آن را مطرح می کنند و معمولا باعث ایجاد نگرانی هایی برای والدین می شود. اما توجه به این نکته مهم و ضروری است که خودارضایی در کودکان با خودارضایی در بزرگسالان متفاوت است.

کودکان معمولا از حدود 2 سالگی و به خصوص وقتی از پوشک گرفته می شوند، متوجه اندام تناسلی خود می شوند و ممکن است در پی کشف این اندام جدید و کنجکاوی رفتارهایی داشته باشند.

خودارضایی شامل مالیدن دست یا شیء به ناحیه تناسلی، مالش ناحیه تناسلی به زمین یا دسته مبل یا هر وسیله دیگر است.

سنین قبل از دبستان زمانی است که کودک نسبت به بدن خودش کنجکاو می شود و به دنبال کشف آنهاست و همان طور که به چشم و دهان و دست خود توجه می کند و برایش جذاب و ناشناخته است، اندام های جنسی هم برایش جالند.

از آنجا که کودکان در مورد رابطه جنسی و لذت جنسی اطلاعاتی ندارند،خودارضایی در این سنین به معنی دست یافتن به لذت جنسی نیست. آنها بیشتر این کار را از روی کنجکاوی انجام می دهند و از این کار حس خوبی پیدا می کنند. معمولا این کار در سالهای منتهی به 6 سالگی کمتر می شود. برای حفط سلامتی کودک بهتر است والدین در مورد اعضای خصوصی بدن و اهمیت مراقبت از آن با کودک صحبت کنند.

اگر کودکتان را در این وضعیت دیدید،احساسی عمل نکنید اگر هیچ کاری نکنید، او به کارش ادامه می دهد و برایش به عادت تبدیل می شود. ولی مهم است که چه عکس العملی نشان می دهید. دعوا، تنبیه، کتک، تهدید، سرزنش و نصیحت کودک را دچار اضطراب می کند و برای رهایی از اضطراب، دور از چشم شما و در خفا، این رفتار را انجام خواهد داد و تکرار خواهد کرد.

پدر و مادر برای ترک این عادت باید، به مدت چند هفته، وقت بیشتری به فرزندشان اختصاص دهند و بیشتر با او باشند و در کنار هم به فعالیتهای پیشنهادی و دسته جمعی بپردازند. هرچه سن کودک بیشتر و مدت زمان خودارضایی طولانی تر باشد، ترک این عادت بیشتر طول می کشد؛ پس سریعا اقدام کنید و صبور باشید.

والدین

دوره آفلاین بهبود روابط والد و کودک CPRT با رویکرد بازی

بازی یک روش غریزی است و برای رشد لازم می باشد. بزرگسالان در مورد افکار، تجربیات و احساسات خود صحبت می کنند، اما کودکان از اسباب بازی و بازی کردن برای درک دنیای اطراف خود استفاده می کنند و از طریق روابط افکار و احساسات خود را بیان می کنند

اهمیت فضای آموزش برای کودک

محیطی که کودک در آن اطلاعات مربوط به تربیت جنسی را دریافت می کند، بسیار مهتر از اطلاعاتی است که به او ارائه می شود. اگر این آموزش ها توسط همکلاسی ها و در گروههای دوستی رد و بدل شود، احتمال دریافت اطلاعات غلط بیشتر شده و ممکن است تا بزرگسالی هم در ذهن کودک باقی بماند. اما  اگر والدین در فضایی صمیمی و دوستانه و امن تربیت جنسی کودک را انجام دهند، کودک در آینده مسیر روشنی خواهد داشت.

اصول گفتگو در تربیت جنسی کودکان

  • در هنگام صحبت با کودک شنونده خوبی باشید.
  • احساسات کودک خود را درک کنید.
  • صبور باشید.
  • با کودک خود صادق باشید و واقعیت ها را بیان کنید.
  • به زبان ساده صحبت کنید.
  • پدر و مادر هر دو در گفتگو شریک باشند.
  • برخی از کودکان هیچ گاه در این باره صحبت نمی کنند در این مواقع شما شروع کننده باشید.
  • در صحبت هایتان احساس مثبتی در این باره ایجاد کنید.
  • به کودک خود نشان دهید که از سوالات او خوشحال هستید و اجازه دهید به شما اعتماد کند.
  • آنچه میخواهید برای او توضیح دهید از قبل تمرین کنید تا احساس خجالت نداشته باشید.
  • فضایی گرم و صمیمی ایجاد کنید تا کودک احساس راحتی داشته باشد.

با انواع سوال ها و کنجکاوی هایی که ممکن است برای کودکتان ایجاد شود آشنا باشید.

نقش والدین در تربیت جنسیتی کودکان

تربیت جنسی کودک از دشوارترین و حساس ترین آموزش های فرزندپروری به حساب می آید  و نباید در آن اشتباه و غفلتی صورت بگیرد. مشکلات جنسی که در بزرگسالی برای افراد به وجود می آید اغلب ریشه در دوران کودکی دارد و همین امر این تربیت را دشوار می کند. زیرا هم والدین در بیان مطالب، دچار ترس هستند و فکر می کنند این اطلاعات باعث به انحراف کسیده شدن فرزندانشان می شود. و هم حجب و حیا و شرم پدر و مادر مانع ارائه درست اطلاعات به فرزندان می شود.

بهترین مربیان تربیت جنسی کودک، پدر و مادر هستند و نقش اصلی و مهمی در روبرو شدن فرزندانشان با مسائل جنسی و مشکلات ناشی از آن دارند. نداشتن اطلاعات درست و آگاهی و حیای نابجا مهمترین مانع در تربین جنسی کودکان می باشد.

آیا می توانم به کودکم در مورد بارداری و بچه دار شدنم بگوییم؟

معمولا کودکان از مادرشان می پرسند که آنها چگونه بچه دار شدند و این که آیا خودشان هم بچه دار می شوند یا نه؟

مادران وقتی این سوال ها را از کودکان سه یا چهار ساله ی خودشان می شنوند، تعجب می کنند. آنها نمی دانند که باید پاسخ این سوالات کودکشان را چگونه بدهند و به آنها چه چیزی بگویند.

بعضی از متخصصان معتقدند که بهتر است والدین این مسائل را برای کودکان توضیح دهند، ولی کودکان هنوز به سنی نرسیده اند که درک درستی از این مسائل داشته باشند.کودکان در مورد انسان ها و تولد آنها نگرش خاص خودشان را دارند، بنابراین بهتر است قبل از این که مادران به این سوال های فرزندشان پاسخ دهند، از آنها سوال کنند و درباره ی نظر آنها بپرسند.

کودکان فکر می کنند که وقتی مادر زیاد غذا می خورد، بچه ای به درون شکمش می افتد و بعد به این دنیا می آید. بعضی از کودکان هم فکر می کنند که وقتی مادرشان دانه یا بذر چیزی را می خورد آن دانه رشد می کند و به یک بچه تبدیل می شود.

اگر والدین از کودکان سوال کنند، در مورد نگرش آنها اطلاعاتی به دست می آورند و می توانند همان پاسخ ها را به فرزندشان بدهند. اگر فرزندتان درباره ی بچه دار شدن از شما سوالی نمی پرسد کنجکاوی او را تحریک نکنید و از او سوالی در این زمینه نپرسید.

وقتی هم که از شما سوالی پرسید،لازم نیست به او اطلاعات زیادی بدهید. فقط به او بگویید که خدا به انسان ها بچه می دهد و بچه درون شکم مادر رشد می کند و به این دنیا می آید. او از شنیدن همین جملات قانع می شود و دیگر سوالی نمی پرسد.

اگر کودک از شما سوالی نپرسید، لازم نیست اطلاعات دیگری به او بدهید. اگر بیشتر برای کودک توضیح بدهید، او حرف های شما را نمی فهمد.مادر نباید به کودکش بگوید که شکم او را پاره می کنند و بچه را از درون آن بیرون می آورند، چون کودک حرف های مادرش را باور می کند و حتی از بچه دار شدن در آینده متنفر می شود.

لازم نیست همه چیز را درباره ی بارداری و تولد کودک به فرزندتان توضیح دهید، فقط سعی کنید کنجکاوی او را ارضا کنید، او وقتی بزرگ تر شد، راحت تر می تواند این مسائل را درک کند.

تربیت جنسی کودکان

چرا کودکم دوست ندارد کسی او را ببوسد ؟

در بسیاری از خانواده ها رسم است که وقتی میهمانی برایشان می آید، بعد از سلام و احوال پرسی، یکدیگر را می بوسند، اغلب کودکان نیز مجبور به بوس دادن می شوند.

 وقتی کودک میهمانتان را می بوسد، خوشحال می شوید ولی وقتی او این کار را نمی کند، ناراحت می شوید. مثلا وقتی مادر یا پدرتان به خانه ی شما می آیند و مدتی طولانی است که فرزندتان را ندیده اند، دوست دارند او را ببوسند ولی اگر کودک شما فرار کند، آنها احساس بدی پیدا می کنند.

بسیاری از بچه ها دوست ندارند کسی را ببوسند و کسی آنها را ببوسد.این مسئله می تواند برای شما مشکل ساز شود، چون ممکن است اقوام یا دوستان شما احساس کنند که فرزندتان آنها را دوست ندارد.

گاهی اوقات نیز اقوام و دوستانتان وقتی به خانه ی شما می آیند برای فرزندتان کادو می آورند ولی زمانی که می بینند او به سمت آنها نمی رود از خودشان می پرسند که کودک شما چه مشکلی دارد و آیا او خجالتی است.

گاهی میهمان شما به فرزندتان می گوید اگر به او بوس ندهد،کادو را برای خودش به خانه شان می برد. این حرف ها فشار زیادی به کودکتان تحمیل می کند و باعث ناراحتی او و والدینش می شود.کودکی که دوست ندارد کسی او را ببوسد، شاید از دیگران متنفر نباشد و فقط از بوسیدن خوشش نیاید.

بسیاری از بچه ها از دیدن اعضای خانوادشان خوشحال می شوند و آنها را می بوسند ولی ضرورتی نمی بینند که همه را ببوسند و به همه بوسه بدهند.گاهی کودکان خجالتی هستند و گاهی دوست ندارند کسی آنها را ببوسد.کودکان خجالتی وقتی میهمانی برایشان می آید یا وقتی به میهمانی می روند، به مادرشان می چسبند تا کم کم عادت کنند و خو بگیرند.

گاهی اوقات میهمانی که به خانه ی شما می آید برای کودک غریبه است و مدتی طول می کشد تا کودک چهره ی او را به خاطر آورد، بنابراین به میهمان اجازه نمی دهد او را ببوسد.گاهی اوقات نیز کودکان دوست ندارند کسی آنها را ببوسد، چون احساس می کنند با این کار آن شخص از آنها خداحافظی می کند و می رود.

مشکل کودک شما هر چیزی که باشد وقتی کودک دوست ندارد دیگران او را ببوسند، نباید او را مجبور کنید.کودک می تواند برای نشان دادن علاقه ی خود به دیگران ماجرایی برای آنها تعریف کند و یا کارجدیدی را که یاد گرفته به آنها نشان دهد، به آنها دست بدهد و یا آنها را بغل کند.

نکات مهم درباره تربیت جنسی کودکان

  • تربیت جنسیتی کودکان نیازمند توجه به نکاتی است که با رعایت آن‌ها می‌توانید کودک را به بهترین شکل آموزش دهید. 

     

    •  در مورد تربیت جنسی کودکان مهم است که دروغ و پنهان کاری نداشته باشید و با صداقت و متناسب با سن کودک به سوالات و دادن اطلاعات رفتار کنید. پنهان کاری والدین باعث تحریک بیشتر کنجکاوی بچه ها شده و این کنجکاوی را ممکن است از راههای نادرست پاسخ دهند.
    • برای دادن اطلاعات درست برای تربیت جنسی کودک ، باید بدانید  که اطلاعات  او در چه حد است  پس با او گفت و گو کنید و سپس بر اساس سن و معلومات او به او اطلاعات جنسی را ارائه دهید.
    •   برخورد با خشونت با پرسشهای جنسی کودکان و همچنین سرزنش کردن آنها باعث می شود کودک دیگر سوالاتش رو از شما نپرسد.  برای یاد دادن نام اعضای جنسی باید مانند نام سایر اعضا از اسمهای علمی و درست استفاده کرد. 
    • توجه داشته باشید گاهی اوقات خودارضایی به علت وجود عفونت یا سوزش یا خارش می باشد. حتما کودک را در این موضوع مورد معاینه پزشک قرار دهید.
    • در فرآیند تربیت جنسی کودک تا مقطع راهنمایی هر زمان که صحبتی انجام می دهید، آن را به تولید مثل ربط دهید و در مورد جنبه لذت آن صحبت نکنید.

سوالات متداول در تربیت جنسی

بیشتر کارشناسان معتقدند که کودکانی که در اوایل زندگی با والدین خود درباره مسائل جنسی شروع به صحبت و گوش دادن به آنها می کنند ، احتمالاً بعداً در دوران نوجوانی از رفتارهای پرخطر جلوگیری می کنند.

سن «مناسب» برای صحبت با فرزندانتان در مورد صحبت از مسائل جنسی وجود ندارد، اما می‌تواند از همان سال‌های کودکی شروع شود. زمان و نحوه برخورد شما با مکالمه به سن، سطح بلوغ و علاقه فرزند شما بستگی دارد.

  • از ارتباط مستقیم و واضح استفاده کنید، حتی اگر احساس ناراحتی کنید
  • مکالمه خود را بر اساس سن و سطح بلوغ فرزندتان تنظیم کنید
  • آزار جنسی را توضیح دهید و آنها را تشویق کنید تا در مورد هر چیزی که باعث ناراحتی آنها می شود با شما صحبت کنند
  • تجربیات خود را در مورد گذراندن دوران بلوغ به اشتراک بگذارید
  • در مورد شیوه های جنسی ایمن صحبت کنید
  • منابعی مانند کتاب ها، وب سایت ها و جزوه ها را در مورد بلوغ و رابطه جنسی به فرزند خود ارائه دهید
  • آنها را تشویق کنید تا از شما سؤال بپرسند و واکنش آنها به این اطلاعات را پردازش کنید
5/5 - (1 امتیاز)
اگر این مقاله را دوست داشتی برای دوستات بفرست
نظر خود را در مقاله با ما به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شاید از این مقاله ها خوشت بیاد
اضطراب جدایی در کودکان

اختلال اضطراب جدایی در كودكان چیست

اضطراب جدایی در کودکان به واکنشی گفته می‌شود که در نتیجه جدایی از مادر یا پدر و یا شخص مراقبت کننده یا محیطی که به آن عادت دارند، در نوزادان و کودکان کوچک به وجود می‌آید. این اضطراب معمولاً در حدود ۶ ماهگی شروع شده و تا دو سالگی به شدت تجربه می‌شود

برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.
  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

کد تخفیف از نینوپیا بگیر!

  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .