ورود نوزاد شما مادر پدرای عزیز به دوران ۷ ماهگی رو تبریک میگیم، کودک شما کم کم داره از نظر حواس، حرکتی، ذهنی تکامل پیدا میکنه و مستقل میشه و حتی شخصیتش هم داره رشد میکنه. توی این دوره میبینید که نوزاد 7 ماهه شما هر اسباب بازی که دوست داره رو توی دستش میگیره و به هر جایی که مایل باشه حرکت میکنه و کلی پیشرفت و رشد دیگه ای داره که حتما باعث خوشحالی و شادی شما میشه.
توی این مقاله نینوپیا قصد داره رشد نوازد هفت ماهه رو از نظرهای مختلفی براتون بررسی کنه تا شما بتونید به درستی با هر رشدی رفتار کنید و باعث تقویت بیشتر اون بشید.
تو این نوشته این مطالب را مطالعه میکنید
رشد حرکتی نوزاد هفت ماهه
توی این سن نوزاد شما از لحاظ حرکتی خیلی پیشرفت میکنه و سعی میکنه به هر سمت و قسمتی که علاقمند هست حرکت کردن رو یاد بگیره و حتی حرکت کردن رو هم به یه شکل انجام نمیده.
ممکنه نوزاد شما همه ی حرکت ها رو مثل غلتیدن، خزیدن، چهار دستو پا حرکت کردن رو امتحان کنه. شما اگه میخواید به رشد حرکتی اون کمک کنید میتونید اسباب بازیشو ازش دور بزارید و تشویقش کنید خودشو به اونا برسونه.
نوزاد شما توی این سن به راحتی میتونه بشینه و حتی بدون استفاده از کمک و یا تکیه گاه و به سمت اسباب بازیا حرکت کنه و اونا رو توی دستش بگیره و همه ی اینا نشون میده که نه تنها دامنه ی حرکتی نوزاد هفت ماهه بیشتر شده بلکه حتی استقلال بیشتری رو هم داره.
به نوزاد اسباب بازی بدید تا بتونه باهاش بازی کنه و قدرت دستاش بیشتر بشه. البته دقت کنید که معمولا هر چیزی که توی دستش میگیره رو میزاره توی دهنش پس اسباب بازی نباید کوچیک باشه چون احتمال خفگی هم هست.
تا حدودی میتونه فنجان توی دستش بگیره و یا اونو تکون بده و یا حتی سعی کنه غذا رو با قاشق و بدون کمک بخوره و این میتونه نشونه ی استقلال نوزاد توی عملکرد باشه.
بعضی از نوزادان ۷ ماهگی میتونن روی پای خودشون بایستن و تمرین کردن راه رفتن میتونه عضلات پاهاشونو تقویت کنه و باعث آمادگی اون ها برای پیاده روی بشه.
چگونه لجبازی کودک را به صفر برسانیم؟
بیشتر بخوانید
رشد دندان نوزاد هفت ماهه
میشه گفت توی دوران پنج تا هفت ماهگی کودک شما باید اولین نشونه های دندون در اوردن رو داشته باشه که یه جورایی از لثه بیرون زده باشن. همینطور از اونجایی که توی این مدت آب دهنش بیرون میریزه میتونید متوجه رشد دندونهاش بشید. البته معمولا عمده رشد دندان ها توی دوره هفت ماهگی به بعد انجام میشه.
توی این سن برای اینکه بتونید درد لثه نوزاد رو تسکین کنید یه دستمالی که سرده رو روی لثه ی نوزاد بزارید و یا اینکه توی بازار یه سری اسباب بازی هایی هست که برای لثه طراحی شدن و میتونید برای نوزاد خودتون بخرید. البته پزشک هم ممکنه مسکن های موضعی برای لثه تجویز کنه.
دقت کنید پس از در اومدن دندان های نوزاد شما باید هر روز با مسواک مخصوص اونا رو بشورید. احتمالا اول دوتا دندون میانی پایین و دوتا دندون میانی بالا را توی این سن بتونید رشدشون رو ببینید.
دندون های کناری پایین و بالا هم توی سه تا چهار ماه های بعدی رشد میکنن. البته اگه نوزاد شما هفت ماهه شده و هنوز خبری از رشد دندون ها نیست نیازی به نگرانی نداره چرا که زمان دندون در اوردن معمولا توی هر نوزادی فرق داره. بعضی از نوزادان دقیقا توی همین هفت ماهگی دندون درمیارن و بعضی دیگه هم توی سنین بالاتر و یا پایین تر رشد دندون دارن.
غذای نوزاد هفت ماهه
نوزاد هفت ماهه دیگه میتونه غذای کمکی هم بخوره که از جمله ی این غذاها میتونیم به فرنی، سرلاک، حریره بادام و موارد دیگه ای اشاره کنیم که البته بهتره از این غذای کمکی به صورت روزی یک یا دو قاشق غذا خوری و فقط یکبار در روز به کودکتون تغذیه بدید.
علاوه بر مواد تغذیه ای که گفتیم میتونید از پوره موز و یا سیب هم استفاده کنید. همینطور روزی یه بار باید به نوزاد هفت ماهه خود چند قاشق غذاخوری آب جوشیده و سرد شده بدید.
پیشنهاد میکنم مقاله تغذیه کودک را مطالعه کنید.
طی هفته ی بعدی دیگه میتونید از وعده های غذایی دیگه ای مثل سوپ، ماست، سیب زمینی، زرده تخم مرغ و خرمای پوست کنده برای غذای کمکی کودکتون استفاده کنید.
تعداد دفعات تغذیه دادن به کودک توی این سن و طی هفته های دوم، سوم و چهارم میتونه با توجه به میزان گرسنگی نوزاد و میل اون انجام بشه و شما میتونید حتی روزی دو تا سه بار در طول روز به نوزادتون غذای کمکی بدید و این میتونه حتی به بیشتر شدن وزن نوزاد هم کمک کنه.
دوره آفلاین بهبود روابط والد و کودک CPRT با رویکرد بازی
بازی یک روش غریزی است و برای رشد لازم می باشد. بزرگسالان در مورد افکار، تجربیات و احساسات خود صحبت می کنند، اما کودکان از اسباب بازی و بازی کردن برای درک دنیای اطراف خود استفاده می کنند و از طریق روابط افکار و احساسات خود را بیان می کنند
ارتباط نوزاد هفت ماهه
نوازد هفت ماهه از این به بعد میتونه صحبت های شما رو درک کنه و بفهمه مثلا وقتی اسمشو صدا میزنید حتما باید یه واکنش نشون بده حتی اگه این واکنش یه چرخش سر ساده باشه.
توی این سن همینطور نوزاد توانایی خیلی زیادی داره که ارتباط غیر کلامی رو با شما برقرار کنه و مثلا میتونن با کمک حالت چهره اشون به شما مفهومی رو برسونن و با اخم کردن و یا لبخند زدن حالت خودشون رو به شما نشون بدن. با دراوردن صداهایی مثل دا دا یا حروف دیگه ای سعی میکنه با شما ارتباط داشته باشه.
بعضی از پدر مادرا توی ۷ ماهگی نوزادشون با زبان اشاره صحبت میکنن و از این راه میتونن متوجه بشن که کودک ازشون چی میخواد که البته برای یادگیری این علائم باید به طور مداوم اونا رو باهاش تمرین کنید و حتما به طور مداوم باهاش صحبت هم کنید تا کم کم یاد بگیره حرف بزنه.
جالبه بدونید دیگه توی این سن کودک شما از نظر حافظه هم خیلی رشد میکنه مثلا تا چند ماه پیش وقتی باهاش بازی میکردید و اسباب بازی رو برمیداشتید فکر میکرد که اسباب بازی محو شده اما الان وقتی این کارو باهاش انجام بدید نوزاد شما دیگه میدونه اسباب بازی توسط شما پنهان شده.
خوابیدن نوزاد هفت ماهه
خواب مفید هم برای سلامتی و هم برای داشتن رشد مناسب خیلی مهمه و نوزاد هفت ماهه به ۱۲ تا ۱۶ ساعت توی هر ۲۴ ساعت به خواب نیاز داره به عبارتی ممکنه شب ۱۰ ساعت خواب و در طول روز به ۴ ساعت خواب نیازمند باشه.
وقتی که نوزاد هفت ماهه شما خسته باشه ممکنه واسه خوابیدن مقاومت داشته باشه اما شما باید سعی کنید که نوزاد خواب منظم داشته باشه. البته خود نوزاد هم توی این دوره کلا خواب منظم تری نسبت به ماه های قبلی داره و در طی شب بهتر میخوابه.
پیشنهاد میکنم مقاله خواب کودک را مطالعه کنید.
یه نوزاد پنج ماهه توانایی نشستن رو بصورت کمکی داره و شروع میکنن به غلت زدن از پشت به شکم
نکات مهمی که باید در مورد نوزاد هفت ماهه بدونید
- الان که نوزاد شما شروع کرد به خوردن غذای جامد بهتره که توی هر وعده اونو بیارید کنار میز غذا خوری که کم کم با آداب مختلف آشنا بشه.
- یادتون نره یه نوزاد هفت ماهه نیاز به بازی داره حتما سعی کنید هر روز زمانی رو برای بازی کردن با نوازد هفت ماهه بزارید.
- توی این سن و سال معمولا یه نوزاد اگه کنار کودک دیگه ای قرار بگیره با همدیگه بازی نمیکنن و فقط به هم نگاه میکنن که البته این طبیعیه.
بهداشت نوزاد هفت ماهه
دقت کنید نوزاد هفت ماهه توی هر هفته باید دو تا سه بار حموم کنه و همینطور به طور مرتب باید ناخن و موهاشو با ناخن گیر و قیچی مختص کودک کوتاه کنید.
نکته ی دیگه در مورد ایمنی نوزاد در ۷ ماهگی هست اینه که شما باید از این به بعد برای کودک خودتون صندلی ایمنی مناسب با سایز کودک توی ماشین استفاده کنید.
امیدوارم که با کمک مراحل رشد مختلف نوزاد هفت ماهه که توی این مقاله توضیح دادیم بتونید به خوبی از نوزادتون مراقبت کنید.
کارگاه دلبستگی ایمن بر اساس رویکرد تراپلی
تراپلی رویکردی بازیگون است که از طریق فعالیت های ساده رابطه میان شما و کودکتان را بهبود میبخشد، صمیمیت شما را افزایش میدهد
سوالات متداول درباره نوزاد 7 ماهه
رشد نوزاد هفت ماهه چطوری هست؟
توی این زمان نوزاد ۷ ماهگی باید تقریبا ۷ کیلو و ۵۰۰ گرم وزن داشته باشه. البته به شرطی که توی زمان به دنیا اومدنش حدود ۳ کیلو و ۲۵۰ گرم باشه. همینطور باید دقت کنید که از این به بعد روزانه ۱۵ گرم وزنش بیشتر بشه.
رشد بینایی نوزاد هفت ماهه چه تغییری میکنه؟
قدرت دیدن رنگ ها کامل میشه و همینطور چشم های نوزاد حتی در حد چشم های بزرگسالان دیگه میتونه توی دیدن رنگ ها مهارت داشته باشه. نکته ی مهم دیگه اینه که این نوزاد هفت ماهه اشیا دور رو بهتر از نزدیک میتونه ببینه و درک کنه.
چطور از رشد نوازد هفت ماهه مطمئن بشید؟
اگه نگران رشد نوزاد خودتون هستید و قصد دارید به یه پزشک مراجعه کنید بهتره که اول سوالایی که در ادامه براتون نوشتیم رو جواب بدید تا بتونید به خوبی برای پزشک حال نوزادتون رو شرح بدید. از جمله ی این سوالا میتونیم به تعداد دفعات تغذیه کودک در طول روز، میزان غذای مصرف شده توی هر وعده غذایی، مدت زمان مکیدن سینه در هر وعده توسط نوزاد، چند بار در روز و هفته مدفوع دارد از جمله این سوالات است.
اگه کودک سریع چاق شود باید نگران باشید؟
بعضی از نوزادان توی این سن دچار اضافه وزن میشن که اگه این موضوع نگرانتون کرده بهتره با پزشک مشورت کنید اما به هیچ وجه سعی نکنید بدون مشورت کردن با متخصص خودتون غذای کودک رو کم کنید چرا که کودک شما طبیعتا به برخی مواد غذایی مهم نیاز داره که بتونه رشد کنه.