آنچه در مورد کودک 2 تا 3 ساله باید بدانید

کودک 2 تا 3 ساله

تربیت کودک 2 تا 3 ساله شاید برای والدین از پیچیده‌ترین دوران‌ تربیتی باشد. کودکان از دو سالگی بسیار کنجکاو و بازیگوش می‌شوند. در عین حال هنوز درست و غلط را نمی‌دانند و ممکن است دست به کارهای خطرناکی بزنند، پس والدین باید برخورد مناسبی خصوصیات کودکان 2 تا 3 ساله خود داشته باشند. نکته مهم در تربیت کودک دوساله، غیر قابل پیش بینی بودن آن‌هاست که گاهی والدین را درمانده می‌کنند.

سن دو سالگی برای کودک مقطع حساسی است؛ کودک از دوران نوزادی خارج شده و انسان کوچکی با تمامی خصوصیات طبیعی است. او در بیشتر مواقع طبق خواسته خودش عمل می‌کند و ممکن است از حرف‌های پدر مادرش پیروی نکند. به همین دلیل تربیت کودک دو ساله تا سه ساله کار دشواری به نظر می‌رسد. مشاوره کودک می‌تواند به شما کمک کند زودتر به راهکارهای عملی برسید.

تو این نوشته این مطالب را مطالعه می‌کنید

خصوصیات کودک 2 تا 3 ساله

با ورود به سن دو سالگی، کودک از دوره نوزادی بیرون آمده و پا به مرحله‌ای جدید از زندگی می‌گذارد؛ به همین دلیل این دوره یکی از مقاطع مهم زمانی از نظر شکل گیری شخصیت و ذهنیت کودک نسبت به خود و دنیای اطرافش محسوب می‌شود. با شروع دو سالگی، کودکان جنب و جوش بیشتری پیدا می‌کنند و نسبت به اتفاقات و اشیا اطراف خود توجه بیشتری نشان می‌دهند و تمایل به شناخت بهتر و کامل‌تر محیط اطراف خود دارند.

کودک در این سنین هنوز قادر به تفاوت قائل شدن میان کارهای درست و غلط یا خوب و بد نیست و کارهایی خارج از انتظار انجام می‌دهد. بنابراین والدین باید با در نظر گرفتن این نکته، کودک را در جهت تکامل شناختی و رشد ذهنی یاری کنند و با رفتار مناسب و عاری از هر گونه سرزنش و تنبیه، به کودک خود راه درست را از نادرست نشان دهند.

۲ تا ۳ سالگی سن پرسیدن است و تقریبا همه پدر و مادرها با سیل و هجوم پرسش هایی رو به رو می شوند که گاه در عین سادگی پاسخ روشنی برای آنها نمی یابند از آن شمار: خدا کجاست؟ ما از کجا می آییم؟ چرا می میریم و بعد از مرگ چه اتفاقی می افتد و ….
پایه های نخستین جهان بینی کودک در همین سنین شکل می گیرد.

- در سه‌سالگی مداد را مانند بزرگترها در دست می‌گیرد؛ با قیچی به خوبی می‌برد؛ اشیاء را با شست و یا انگشت وسط و شست بلند می‌کند؛ کاغذ را لوله می‌کند و تا می‌زند (سه تا می‌زند)؛ با تقلید عکس آدم می‌کشد.

- در سه‌سالگی دایره می‌کشد (کودکان ایرانی عموماً در دو و نیم سالگی می‌توانند این کار را انجام دهند) و می‌تواند دو خط عمودی و افقی را ترکیب کند.

- در سه‌سالگی امکانات مناسبی برای بازی‌های سرگرم‌کننده در خانه و بیرون از خانه برای کودک فراهم آورید (مانند بالا رفتن، دویدن، آهسته رفتن و پریدن).

خصوصیات کودکان 2 تا 3 ساله

رفتار کودک 2 تا 3 ساله

در دو و نیم‌سالگی مداد را با انگشتان می‌گیرد و می‌تواند خط‌خطی کند.

- کودک در دو ونیم‌سالگی با مکعب پل می‌سازد.

- در دو و نیم‌سالگی می‌تواند توپ را روی زمین لگد بزند و آن را پرتاب کند.

- کودک، در دو و نیم‌سالگی، به‌علت افزایش قدرت عضلات، وقتی خطی را رسم می‌کند، با چشم نیز مراقب است که خط از محدودهٔ تعیین‌شده خارج نشود.

- کودک در دو و نیم سالگی می‌تواند اشیاء مشابه را روی هم بچیند و ما نیز می‌توانیم از او بخواهیم که قاشق‌ها، چنگال‌ها و دیگر چیزها را که شسته شده است، بر روی وسایل مشابه آنها در داخل قفسه‌های آشپزخانه بچیند.

- کودک در دو تا دو و نیم‌سالگی، شروع به بازی‌هائی می‌کند که با تخیّل همراه است.

- در دو و نیم‌سالگی می‌تواند مکعب‌ها را بر روی زمین به دنبال هم قرار دهد و قطار درست کند.

- در دو و نیم‌سالگی می‌تواند به توپ بزرگ لگد بزند و یا آن را شوت کند.

- در دو و نیم‌سالگی روی سه‌چرخه می‌نشیند، دستهٔ آن را با دست می‌چرخاند و هدایت می‌کند؛ لیکن هنوز قادر به پا زدن نیست.

رفتار کودک 2 تا 3 ساله

روانشناسی کودک 2 تا 3 ساله

کارشناسان می گویند در این سال ها کودک می تواند راحت تر احساس خود را با کلمات ابراز کند، توانایی کنترل هیجانات، خشم و ترس را پیدا می کند، کمتر به دیگران وابسته است و یاد می گیرد برای وابسته نبودن به دیگران بهتر است خودش کارهایش را انجام دهد. در این مطلب روش هایی که می تواند به بچه ها در این سن کمک شایانی کند، آمده است.

۱- به او یادآوری کنید که برای شما موجودی منحصر به فرد است. رشد شخصیت کودک شما به طرز نگرش و رفتارهای شما بر می گردد. رابطه عاطفی و محبت آمیز به تنهایی کافی نیست. باید بداند احترام فوق العاده ای نزد شما دارد تا بتواند با تکیه بر توانایی هایش پیش برود.

۲- با او بازی کنید. بازی در این سن نقش بسیار مهمی در تکامل شخصیت او بازی می کند. به او فرصت بازی بدهید و خود با او همبازی شوید، او در بازی از نظر فیزیکی، ذهنی و احساسی به بلوغ می رسد. یاد می گیرد در گروه فعال باشد، درگیری را پشت سر بگذارد، قوه تخیلش را به کار بیندازد و برای مشکلات مختلف راه حل پیدا کند. وقتی بچه ها بازی می کنند قدرت تصمیم گیری می یابند و این کار به آن ها در کشف دنیای پیرامونشان کمک زیادی می کند.

۳- از دادن لقب به او خودداری کنید. به او در شکل گیری شخصیتش کمک کنید بنابراین او را خجالتی، قلدر، خشن و یا هر چیز دیگری توصیف نکنید.

۴- الگو باشید. طبیعی است که او شما را الگوی خود قرار دهد، بنابراین الگوی خوبی برای او باشید.

روانشناسی کودک 2 تا 3 ساله

برنامه غذایی کودک 2 تا 3 ساله

کودکان 2 تا 3 ساله همچنان دوران رشد را سپری می کنند، بنابراین نیاز به مقدار انرژی و پروتئین و سایر مواد مغذی با افزایش سن کودک بیشتر می شود. برای تأمین کلیه مواد مغذی مورد نیاز کودکان، برنامه غذایی آنان باید شامل ترکیبی از مواد مغذی مختلف از گروه های اصلی غذایی باشد.

گروه های اصلی غذایی عبارتند از:
– گروه نان و غلات که انرژی و مقداری پروتئین مورد نیاز کودک را تأمین می کند.

– گروه شیر و لبنیات که کلسیم، فسفر و پروتئین را تأمین می کند و برای رشد اسکلت و استحکام استخوانها و دندانها لازمند.

– گروه گوشت، حبوبات و تخم مرغ که پروتئین و سایر مواد مغذی مورد نیاز کودک را تأمین می کند و برای رشد او لازمند.

– گروه سبزی ها و میوه ها که ویتامین ها و املاح مورد نیاز کودک را تأمین می کنند.

با توجه به اینکه میزان انرژی مورد نیاز روزانه این گروه سنی در حدود 1100 کیلوکالری است، برنامه غذایی ذیل به گونه ای تنظیم شده است که حداقل 60 درصد نیازهای کالریک این کودکان با مصرف ۳ وعده ی صبحانه، میان وعده صبح و ناهار تأمین شود:

صبحانه مناسب کودک 2 تا 3 سال:
صبحانه باید کامل و مطابق با عادت غذایی کودک باشد و بعد از ۸-۶ ساعت خواب شبانه میل گردد و شامل یکی از موارد زیر باشد:
- نان از آرد کامل (جو و گندم) همراه کره، مربا و چای
- نان همراه پنیر، شیر و عسل
- نان و تخم‌مرغ یک روز در میان به صورت آب‌پز یا نیمرو

ناهار مناسب کودک 2 تا 3 سال:
یکی از موارد زیر پیشنهاد می‌شود:
- عدس‌ پلو با گوشت، خرما و کشمش (محتوی آهن قابل‌جذب)
- سبزی‌ پلو با ماهی و یک ساعت بعد ماست به عنوان دسر مناسب کودک 2 تا 3 سال:
- سبزی‌ پلو با ماهیچه و یک ساعت بعد ماست
- کته با گوشت و سیب‌زمینی و هویج نرم شده پخته
- خوراک گوشت با سیب‌زمینی و هویج
- برنج به اضافه نصف سیخ کباب کوبیده

شام مناسب کودک 2 تا 3 سال:
یکی از موارد زیر پیشنهاد می‌شود:
- ماکارونی نصف لیوان با گوشت چرخ‌کرده
- ماکارونی با پنیر رنده شده به اضافه ماست
- پوره سیب‌زمینی با کوکو سبزی و نان
- نصف سیخ کباب کوبیده با نان و ماست

میان وعده‌های مناسب کودک 2 تا 3 سال:
بهتر است میان وعده‌های غذایی در ساعت ۱۰ صبح و ۴ عصر میل شوند:
- پوره میوه‌جات (سیب و موز) به اضافه یک کیک یا دو عدد بیسکویت
- دو عدد بیسکویت با یک لیوان شیرموز (۲۵۰ میلی‌لیتر) یا شیر خرما
- پوره سیب‌زمینی یا هویج پخته با کره به اضافه یک تکه نان
- یک پیاله فرنی یا شله‌زرد به اضافه یک تکه نان
- ده عدد پسته پودر شده نرم همراه با یک فنجان آب‌میوه
- قطره ویتامین و آهن همراه با آب‌میوه و مرکبات یک لیوان

برنامه غذایی کودک 2 تا 3 ساله

میزان خواب کودک 2 تا 3 ساله

والدین اعتقاد دارند که خواب خوب روی خلق و خوی کودک تاثیر مستقیم دارد و از طرفی دیگر بسیاری از آن‌ها باور دارند که خواب اثر مستقیمی روی یادگیری و رفتار کودک دارد. اما از طرفی دیگر یافته‌های اخیر پژوهشگران ثابت کرده است که خواب برای سلامت کودک بسیار ضروری و مهم است.

زمانی که کودک به اندازه کافی می‌خوابد، خطر اضافه وزن و یا ابتلا به دیابت در او کم شده و مشکلات یادگیری و تمرکز تا حد زیادی در او کاهش پیدا می‌کند.

در دو سالگی کودک معمولاً ۱۱ تا ۱۴ ساعت می‌خوابد. بیشتر کودکان دو ساله هنوز بعدازظهرها چرت می‌زنند و شب‌ها ۱۰ تا ۱۲ ساعت می‌خوابند. کودک پرانرژی شما اکنون ممکن است در مقابل خوابیدن مقاومت کند و اگر تختش نرده ندارد، بعد از اینکه پتو را رویش کشیدید و رفتید از تخت بیرون بیاید. یادتان باشد که تا دو سالگی اکثر کودکان، بیشتر وقتشان را در خواب گذرانده‌اند تا در بیداری.

یک کودک سه ساله معمولاً ۱۰ تا ۱۳ ساعت می‌خوابد. کودک شما ممکن است هنوز چرت بعدازظهرش را داشته باشد اما برخی کودکان در این سن چرت روزانه را کلاً کنار می‌گذارند. آنها اغلب با کمی خواب بیشتر در طول شب، چرت نزدن در طول روز را جبران می‌کنند. بسیاری از کودکان نیز از سه سالگی از گهواره یا یک تخت کوچک به یک تخت بزرگ‌تر رفته‌اند. پیشنهاد میکنم مقاله خواب کودک را مطالعه کنید.

میزان خواب کودک 2 تا 3 ساله

کتاب برای کودک 2 تا 3 ساله

کودک 2 تا 3 ساله در سن هیجان‌انگیزی هست. یادگیری او سریع است و به همه‌چیز در اطراف خود توجه می‌کنند. شخصیت کودک 2 تا 3 ساله در این سن، به سرعت در حال رشد است و کتاب‌ها راهی عالی برای کمک به او در یادگیری و پردازش اطلاعات جدید هست. همانطور که کودکان دارای شخصیت منحصربفرد خود هستند، در مورد کتاب نیز ترجیحات شخصی خود را دارند. بنابراین مهم است که والدین در انتخاب کتاب مناسب برای فرزند نوپای خود، دقت زیادی به خرج دهند.در زیر کتاب های مناسب کودکان 2 تا 3 ساله توسط تیم نینوپیا گرد هم آورده شده است:

  1. کتاب مامان بیا جیش دارم اثر شکوه قاسم نیا
  2. کتاب پنیر داداش ماسته حرف می می نی راسته اثر ناصر کشاورز
  3. کتاب مجموعه فسقلی ها اثر تونی گراس
  4. کتاب اولین کلمه‌ی هر بچه بابا اثر جیمی فلن
  5. کتاب باید بروم دست‌شویی اثر خیدوفن خنشتن
  6. کتاب دویدم و دویدم به شست پام رسیدم اثر ناصر کشاورز
  7. کتاب روز بدون پوشک اثر لیز فلچر
کتاب برای کودک 2 تا 3 ساله

بازی های کودکان 2 تا 3 سال

دخترها و پسرها در دو تا دو و نیم‌سالگی معمولاً اسباب‌بازی‌های مشترکی دارند، ولی از این پس پدربزرگ و مادربزرگ‌ها به دخترها عروسک و به پسرها ماشین هدیه می‌دهند. در این سن پسرها ماشین آتش‌نشانی و هواپیما را برمی‌گزینند و دخترها خواهان عروسک و مرواریدهای چوبی که به نخ می‌کشند، هستند.

در دو نیم سالگی اسباب‌بازی‌هائی که جداشدنی است و به قطعات گوناگون تقسیم می‌شود، مانند قطار، ماشین، قطعات چوبی، لگو، مکعب‌های چوبی، انواع جورچین (پازل) مانند دست، پا، آدمک، خانه و نظایر آن، به‌ویژه اگر رنگی باشد، مورد علاقهٔ کودک قرار می‌گیرد.

در 3 سالگی اسباب‌بازی‌هائی را مهیّا کنید تا کودک آنها را از هم جدا سازد (مانند مهره‌ها). البته مهره‌ها باید آن‌قدر بزرگ باشد تا کودک آنها را نبلعد. همچنین، فرصت‌هائی برای پر کردن و خالی کردن پیمانه‌ها با شن، آب، برنج، حبوبات برای کودک فراهم شود. مداد شمعی، گچ، رنگی و کاغذ برای نقاشی و نوشتن آماده کنید.

در سه سالگی امکان بازی با خمیرِ مجسمه‌سازی، انگشتانهٔ رنگی، کاغذ پاره کردن و ... را برای کودک فراهم آورید. سعی کنید مهارت‌های زبانی کودک را افزایش دهید. به کودک دلگرمی بدهید تا با شما حرف بزند. در این گفتگو ضمایری مانند من، مرا، شما، آنها، ما را به‌کار ببرید و به کودک بیاموزید از این لغات استفاده کند. با کودک دربارهٔ تصاویر حرف بزنید و از او بخواهید تا به اشیاء و یا نام آنها اشاره کند. همیشه برای اشیاء نام درست انتخاب کنید.

بازی های کودکان 2 تا 3 سال

بهترین زمان از پوشک گرفتن کودک

برای از پوشک گرفتن کودک دو ساله اجازه دهید گاهی فرزند شما هنگام رفتن شما به توالت حضور داشته باشد و در محیط دستشویی احساس راحت میکند.

اجازه دهیدفرزندتان ادرار و مدفوع را درتوالت ببینید و از او بخواهید تا سیفون توالت را بکشد.

قبل از آموزش از پوشک گرفتن کودک به فرزندتان، صندلی توالت کودک را در مکانهای مختلف خانه مانند اتاق خواب یا اتاق بازی یا هال قرار دهید تا کودک بتواند در صورت نیاز در زمان کوتاه خود را به آن برساند.

اجازه دهید فرزند شما صندلی توالت را تماشا و لمس کند و با آن آشنا شود.

به فرزندتان بگوییدکه صندلی توالت مطعلق به او است.

در ابتدا به کودک اجازه دهید با لباس و مانند صندلی معمولی روی صندلی توالت بنیشند و هر وقت خواست بلند شود تا طرز استفاده از آن را یاد بگیرد.

 پس از اینکه فرزندتان به صندلی توالت عادت کرد و به طور منظم با لباسهای خود روی آن نشست، سعی کنید کودک خود را بدون اینکه شلوار و پوشک به تن داشته باشد، روی صندلی توالت بنشانید.

گام بعدی این است که به کودک خود نشان دهید که چگونه از صندلی توالت استفاده کند. مدفوع را از یک پوشک کثیف به صندلی توالت ببرید. اجازه دهید فرزند شما انتقال مدفوع از صندلی توالت به توالت را مشاهده کند. اجازه دهید تا کودک شما سیفون توالت را بکشد و ناپدید شدن مدفوع را ببیند

پس از اینکه کودک شما باسیفون توالت و نشستن روی صندلی توالت آشنا شد و با آن احساس راحتی کرد، میتوانید آموزش کودک خود را شروع کنید. بر کودک خود شلوارهای کاملا آزاد و راحت به تن کنید.

اکثر کودکان یک بار در روز، معمولا یک ساعت پس از غذا خوردن، مدفوع می کنند. اکثر کودکان یک ساعت پس از صرف یک نوشیدنی بزرگ ادرار می کنند.ولی گاهی مادران از تغییر چهره کودک یا به فکر فرو رفتن کودک یا نشانه های دیگر در کودک خود میتوتنند زمان مورد نظر را حدس بزنند.

علاوه بر نشانه هایی فوق فرزندتان را در فواصل منظم بر روی صندلی توالت قرار دهید. این ممکن است اغلب هر ۱.۵تا ۲ساعت باشد.

وقتی که او در صندلی توالت است با فرزند خود بمانید. خواندن کتاب یا صحبت کردن با فرزندتان هنگامی که روی صندلی نشسته است ممکن است به کودک شما کمک کند تا آرامش یابد. کودک خود را هنگامی که به صندلی توالت در حمام می آید، تحسین و تشویق کنید، اما اگر فرزند شما ادرار یا مدفوع نکرد ناامید نشوید. با کودک خود صبور باشید.

هنگامی که کودک شما آموخت که از صندلی توالت استفاده کند، فرزند شما می تواند از توالت عادی استفاده کند و مدفوع را آنجا انجام دهد.پیشنهاد میکنم مقاله از پوشک گرفتن را مطالعه کنید.

بهترین زمان از پوشک گرفتن کودک

روش از شیر گرفتن کودک

مادران بهترین شخص برای تصمیم‌گیری در مورد تشخیص زمان مناسب از شیر گرفتن کودکشان هستند و تا وقتی که شما و کودکتان آماده نیستید، لازم نیست از قبل زمانی را برای این کار تعیین کنید. متخصصان توصیه می‌کنند که لازم است مادران تا دو سالگی به کودکشان شیر بدهند.

یادتان باشد با وجود آنچه دوستان، بستگان یا حتی غریبه‌ها ممکن است بگویند، هیچ زمان درست یا اشتباهی برای از شیر گرفتن کودک وجود ندارد. دو دلیل و روش عمده برای از شیر گرفتن کودک شامل موارد زیر است:

از شیر گرفتن با تشخیص کودک‌: از شیر گرفتن کودک، زمانی که نسبت به شیردهی کمی بی‌علاقه شده، ساده‌تر است. این اتفاق می‌تواند هر زمانی پس از شروع به خوردن مواد غذایی جامد یعنی از حدود شش ماهگی رخ دهد. اما بیشتر کودکان از ۱۲ ماهگی یعنی زمانی که دیگر انواع غذاهای جامد را امتحان کرده‌اند به مواد غذایی جامد، بیشتر از شیر مادر علاقه‌مند هستند.

کودکان نوپا نیز ممکن است هنگامی که فعال‌تر می‌شوند و تمایلی به دراز کشیدن‌های طولانی برای شیر خوردن از سینه ندارند، به آن بی‌علاقه ‌شوند. اگر فرزند شما در حین شیردهی بی‌تاب و بهانه‌گیر است یا ذهنش به راحتی از شیردهی منحرف می‌شود، ممکن است نشانۀ آن باشد که او آمادۀ از شیر گرفتن است.

از شیر گرفتن با تشخیص مادر: شما ممکن است به هر دلیلی احساس کنید زمان مناسب از شیر گرفتن نوزاد رسیده است. اگر شما آمادۀ این کار هستید، اما فرزندتان نشانه‌ای از تمایل به پایان شیر خوردن نشان نمی‌دهد، بهتر است فعلاً دست نگه دارید و همچنان شیردهی را ادامه دهید.

اما اگر به هر دلیلی نمی‌توانید به شیردهی ادامه دهید، می‌توانید به تدریج او را از شیر بگیرید. وقتی از شیر گرفتن فقط خواستۀ مادر است، فرایند آن می‌تواند نیاز به زمان و صبر زیادی داشته باشد. این مسئله همچنین با سن کودک و چگونگی تطبیق او با تغییرات در ارتباط است.

روش از شیر گرفتن کودک

لجبازی کودک 2 تا 3 ساله

لجبازی در کودکان 2 و 3 ساله بسیار شایع است و بیشتر اوقات این رفتار والدین را کلافه کرده و آن‌ها را وادار به تسلیم می‌کند. اما واقعا کوتاه آمدن در برابر لجبازی‌های کودک صحیح است؟ کودک در این سن می‌خواهد تا استقلال خود را تثبیت کند و کارها را با لجبازی به شیوه‌ خودش انجام دهد. اگر والدین رفتار مناسبی در این موقعیت‌ها نداشته باشند کودک در آینده دچار مشکل می‌شود و یاد می‌گیرد با لجبازی و پرخاشگری قادر است هر کاری انجام دهد.
پس زمانی که در اجتماع تقاضاهای او برآورده نشود، دچار یاس و ناامیدی نسبت به توانایی‌های خود می‌شود. اگر شما هم کودک لجبازی دارید می‌توانید با مشاوره کودک به رفتار صحیح با او پی ببرید.پیشنهاد میکنم مقاله لجبازی کودکان را مطالعه کنید.

لجبازی کودکان 2 تا 3 ساله

سوالات متداول درباره کودک 2 تا 3 ساله

در دو سالگی کودک معمولاً ۱۱ تا ۱۴ و کودک سه ساله معمولاً ۱۰ تا ۱۳ ساعت می‌خوابد.

 کودک در این سن می‌خواهد تا استقلال خود را تثبیت کند و کارها را با لجبازی به شیوه‌ خودش انجام دهد. اگر والدین رفتار مناسبی در این موقعیت‌ها نداشته باشند کودک در آینده دچار مشکل می‌شود و یاد می‌گیرد با لجبازی و پرخاشگری قادر است هر کاری انجام دهد.


 گروه نان و غلات که انرژی و مقداری پروتئین مورد نیاز کودک را تأمین می کند.

 گروه شیر و لبنیات که کلسیم، فسفر و پروتئین را تأمین می کند و برای رشد اسکلت و استحکام استخوانها و دندانها لازمند.

 گروه گوشت، حبوبات و تخم مرغ که پروتئین و سایر مواد مغذی مورد نیاز کودک را تأمین می کند و برای رشد او لازمند.

 گروه سبزی ها و میوه ها که ویتامین ها و املاح مورد نیاز کودک را تأمین می کنند.

تیم تولید محتوای نینوپیا

این مقاله به کوشش تیم تولید محتوای نینوپیا تولید شده است. نینوپیا پلتفرم توسعه فردی کودکان

3.8/5 - (14 امتیاز)
اگر این مقاله را دوست داشتی برای دوستات بفرست
نظر خود را در مقاله با ما به اشتراک بگذارید

5 دیدگاه در “آنچه در مورد کودک 2 تا 3 ساله باید بدانید

  1. نیاز گفت:

    سلام برای ترک کردن پستانک کودک دوساله چیکار کنم؟

    خیلی گریه میگنه وقتی بهش نمیدم

    1. مشاور نینوپیا گفت:

      با سلام
      از همراهی شما با سایت نینوپیا سپاسگزاریم.
      ترک پستانک برای یک کودک دوساله ممکن است دشوار باشد و موجب گریه شود اما یک فرآیند ضروری است که باید اتفاق بیفتد.

      برخی نکات کلیدی برای کمک به این فرآیند:

      • کم کم دفعات استفاده را کاهش دهید. مثلا هر هفته یک شبانه روز کم کنید تا کودک عادت کند. این کاهش دفعات برای او کمتر شوک آور خواهد بود.

      • جایگزین مناسب فراهم کنید مثل یک میوه یا عروسک. این میتواند احساس امنیت او را حفظ کند.

      • وقتی کودک گریه میکند، صبر و مهربانی نشان دهید. با او صحبت کنید و اطمینان دهید که همه چیز در سامان است و شما هنوز نزدیک او هستید.

      • تشویق کنید. وقتی کودک پستانک را نمیگیرد، تشویقش کنید و تحسین کنید. این میتواند او را ترغیب کند که بدون پستانک بخوابد.

      • صبر و درایت داشته باشید. فرآیند چند روزه یا هفته ای میتواند باشد. با کمک و حمایت ، او عادت میکند.

      امیدوارم این پیشنهادات برای شما مفید واقع شوند.

  2. رویا جمالی گفت:

    سلام دخترم دوسال و۸ ماهه ست
    بچگی خیلی آروم بود اما الان خیلی خشن شده مثلا وسیله هارو پرت میکنه اگر یه چیزی رو حتی غیر عمد طبق میلش نباشه داد میزنه
    میخواستم بدوم رفتارش تا کی اینجوریه

    1. مشاور نینوپیا گفت:

      با سلام . از همراهی شما با سایت نینوپیا سپاسگزاریم.
      این نوع رفتار خشن و دادزنی در سنین دو سالگی نگران کننده است و توجه ویژه ای میطلبد. چند احتمال وجود دارد:

      1. کنترل عواطف: در این سن کودکان به تازگی میتوانند عواطف خود را کنترل کنند و هنگام عصبانیت یا شکست به رفتارهای خشن روی میآورند. والدین باید به کودک کمک کنند تا عواطف خود را مدیریت کند.

      2. توجه خواهی: احتمال دارد که کودک با رفتارهای خشن میخواهد توجه والدین را به خود جلب کند. والدین باید رفتار مناسب کودک را تشویق کنند تا او راههای مثبت تری برای توجه خواهی پیدا کند.

      این رفتار معمولا تا سن 3 سالگی ادامه دارد. والدین میتوانند با مدیریت مناسب عواطف کودک، تشویق رفتار مثبت و محدود کردن تحریکات این رفتار خشن را کاهش دهند. همچنین مراجعه به مشاور رفتاری میتواند مفید باشد. با صبر و پایداری والدین میتوان این رفتار را اصلاح کرد.

      ازلینک زیر می تونید از مشاوران آنلاین سایت راهنمایی دریافت کنید.
      https://ninopia.com/product-category/consultants/

  3. مریم گفت:

    سلام وقت بخیر.از بهمن پارسال مربی خصوصی پسربچه دو ساله هستم.گاهی که به حرفم گوش نمیکنه سرش داد میزنم.بشدت عذاب وجدان دارم.گاهی خودمو کنترل میکنم ولی وقتایی هم لحنم باهاش بد میشه گریه میکنه.ولی کلا بچه خنده رویی هست.تا بغلش میکنم اروم میشه.سوالم اینه داد زدن تا چه حدی میتونه تاثیر بد بذاره روش؟چند ماه دیگه سه سالش میشه.و اینکه وقتی بهش میگم به این دست نزن و دوبار تکرار میکنم دست نمیزنه،این نشونه حرف گوش کن بودنشه یا اینکه میترسه؟سوال سومم اینه اینکه بهش بگم نکن،نزن،یا وقتی شلوغ میکنه مکانش رو عوض میکنم،اینا هم تاثیر بد میذاره؟ایا باید همش با شلوغی هاش کنار بیام؟احساس میکنم اگه بخوام کنترلش کنم که شلوغ نکنه بهش اسیب وارد میشه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شاید از این مقاله ها خوشت بیاد
اضطراب جدایی در کودکان

اختلال اضطراب جدایی در كودكان چیست

اضطراب جدایی در کودکان به واکنشی گفته می‌شود که در نتیجه جدایی از مادر یا پدر و یا شخص مراقبت کننده یا محیطی که به آن عادت دارند، در نوزادان و کودکان کوچک به وجود می‌آید. این اضطراب معمولاً در حدود ۶ ماهگی شروع شده و تا دو سالگی به شدت تجربه می‌شود

برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.
  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

کد تخفیف از نینوپیا بگیر!

  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .