با بچه ای که قهر میکند چه کنیم

با بچه ای که قهر میکند چه کنیم

سوال بسیاری از والدین این است که با کودکی که زیاد قهر می کند چطور رفتار کنم؟ قهر کردن را می توان به عنوان یک جدال قدرت بین والدین و کودک در نظر گرفت. علت درگیری این است که هر کدام حرفی که می زنند را می خواهند به کرسی بنشانند. در دوران نوزادی آنها کاملاً به والدین وابسته هستند و هنگامی که با پیشرفت مهارت های جسمی و شناختی اولین قدم ها در جهت رشد استقلال فردی برداشته می شود، به طور طبیعی تعارضاتی پدید می آید.

هر کودکی که به رشد سالم خود ادامه می دهد، به طور طبیعی می خواهد در محیط خود مستقل شود، البته همیشه باید احساس عشق و اعتماد بی قید و شرط والدین خود را داشته باشد. بعد از سال اول، دنیای خارج از خانه مکان جالب تری برای کودک می شود. به خصوص پس از شروع راه رفتن و شروع به بیان خواسته های خود وسوسه انگیز است که آغوش امن والدین را ترک کنند و به کشفیات جدید دست یابند.

همانطور که مهارت های جدید رشد می کند، می تواند کودکان را بسازد، به آنها برسد و آنها را کنترل کند، این امر زندگی والدین را آسان نمی کند. دیگر نمی توان مراقب آنها بود و یا آنها را کنترل کرد. لجبازی و قهر کردن زمانی به بخشی از زندگی تبدیل می شود که کودک کوچک سعی در اجرای برنامه های خود داشته و با قوانین و محدودیت های والدین روبرو می شود.

قوانین و محدودیت هایی که والدین برای محافظت از فرزندان خود تعیین می کنند با کنجکاوی کودک مغایرت دارد و کودک اصرار به کشف آنها دارد. البته، کودکان خردسال قادر به درک دلایل اساسی این قوانین نیستند،آنها فقط احساس محدود شدن می کنند و در عوض با عزم بیشتری نسبت به تسلیم نشدن می جنگند.

غالباً، در پایان قهر، حتی اگر والدین آنچه کودک می خواهد را انجام دهند، ممکن است به زودی کودک آرامش خود را به دست نیاورد. محدود شدن می تواند باعث ایجاد یک خشم عظیم شود. در چنین شرایطی، کودکان خردسال ممکن است واکنش های خود را بسیار خشن نشان دهند، زیرا آنها نمی توانند احساسات خود را کاملا کنترل کنند.

در ادامه با نینوپیا همراه باشید .

تو این نوشته این مطالب را مطالعه می‌کنید

قهر کردن کودکان از چه زمانی شروع می شود

اولین قهر بین فرزندان و والدین معمولاً در سن ۲ سالگی اتفاق می افتد. دلیل وقوع آن در این دوره سنی این است که کودکی که در کودکی از همه لحاظ به والدین خود وابسته است، به لطف مهارت های در حال رشد آماده می شود تا جهان را به تنهایی کاوش کند. کودک نوپا درک می کند که اکنون می تواند به تنهایی مثلا از (آشپزخانه) دور شود و خواسته ها و نیازهای خود را با گفتن (حتی در یک کلمه) راحت تر بیان کند. او در می یابد که اکنون می تواند دنیای خود را کنترل کند و این احساس او را هیجان زده می کند.

کودکانی که تا سن ۲ تا ۳ سالگی معمولاً آرام تر و سازگارتر هستند، اغلب با والدین خود قهر می کنند و در نهایت ممکن است حملات عصبانیت را تجربه کنند. دلیل این امر آزار دادن والدین یا بدرفتاری نیست. در این سن، کودکان هنوز توانایی کنترل و هدایت خشم خود را ندارند.

در این سن، کودکان هنوز یاد نگرفته اند که نیازهای خود را به تعویق بیندازند، آنها به طور طبیعی وقتی خواسته هایشان برآورده نمی شود ناامید می شوند و تنها یک روش وجود دارد که می توانند برای نشان دادن غم و اندوه خود استفاده کنند، یعنی لجبازی و قهر.

در حالی که بچه ها سرسختانه صبر والدین را امتحان می کنند، چیزی که آنها در واقع آزمایش می کنند جایی است که محدودیت ها وجود دارد. کودکان دائماً رفتار خود را با نتایجی که از تجربیات خود می گیرند شکل می دهند. واکنشهای والدین برای یادگیری رفتارهای قابل قبول و غیرقابل قبول کودک بسیار مهم است. با توجه به این واکنش ها، آنها رفتار بعدی و در نهایت عادات خود را شکل می دهند.

والدینی که سعی می کنند ابتدا احساسات خود را درک کنند، به تعیین واکنش کودک نسبت به رفتار خود کمک می کنند. سرزنش کودک لجباز، تنبیه بدنی وی، ورود به جنگ قدرت، هم در حل مشکل و هم در برقراری ارتباط بین والدین و فرزندان تأثیرات منفی خواهد داشت. ادامه دادن یا تلاش برای منصرف کردن وی با توضیحات منطقی طولانی معمولاً موثر نیست. کودکان در مواقع بحرانی توضیحاتی را نمی شنوند.

پیشنهاد میکنم به دوره بشقاب احساسات یک سر بزنید .

قهر کردن کودکان

با بچه ای که قهر میکند چه کنیم

با کودکی که زیاد قهر می کند چطور رفتار کنم؟ فرزند خود را جدی بگیرید. رفتار لجبازی یا قهر کودکان خردسال ممکن است برای بزرگسالان سرگرم کننده باشد. اما فراموش نکنید که احساساتی که در آن لحظه تجربه شده اند برای او بسیار شدید و مهم هستند.

قهر کردن همچنین می تواند یک ویژگی شخصیتی باشد، توجه کنید که چه رفتاری دارید. اگر پدر و مادری هستید که می گوید همیشه چیزی که من می گویم انجام شود، ممکن است فرزند شما این ویژگی را از شما کسب کرده باشد.

اجازه ندهید قهر کردن به یک جنگ قدرت تبدیل شود. ایجاد شرایط پیروزی و باخت می تواند منجر به افزایش بحران ها شود. بنابراین، کودک دائما در تلاش است تا محدودیت های تعیین شده توسط والدین را آزمایش کند، تحت فشار قرار دهد و شکست دهد.

با کودکی که زیاد قهر می کند چطور رفتار کنم؟ در بعضی موارد، نادیده گرفتن بیش از مداخله مفید خواهد بود. به طور کلی، کودکان می خواهند توجه والدین را به خود جلب کنند، حتی اگر منفی باشد، اگر قهر طولانی تر شود و توافق حاصل نشود، می توان خیال شما را از این بابت جلب کرد. اما برای کودک مهم است که بداند شما هر وقت که کودک بخواهد به راحتی در آنجا خواهید بود.

اگر والدین بتوانند آرام رفتار کنند و مشکلی را حل کنند که تعارضات را برطرف کند، اگر بتوانند خشم خود را تشخیص دهند و احساسات خود را به طور مناسب بیان کنند بدون اینکه با کودک در جنگ قدرت بروند، کنار آمدن با قهر کردن کودک برای آنها آسان تر خواهد بود.

قهر کودک یک ساله

همون طور که در ابتدای مقاله نیز به آن اشاره کردیم قهر کودک معمولا از سن ۲ سالگی شروع میشه اما لازمه بدونید که همه ی کودک ها یکسان نیستند و حتی کودکان یک ساله هم ممکنه قهر کنند اما آیا میدونید که تاثیر خانواده در قهر کودک یک ساله و حتی دو ساله چگونه است؟ در ادامه این موضوع رو برای شما بررسی می کنیم.

معمولا کودک توی این سن و سال از بزرگترها الگوبرداری میکنه و به عبارتی سعی میکنه مثل خانواده ی خود رفتار کند. در واقع یک کودک میتونه از خانواده ی خودش ایستادگی و مقاومت رو یاد بگیره و یا اینکه قهر کردن رو به عنوان یه راه حل ببینه.

برای مثال هنگامی که خانواده در زمان قهر کردن کودک توجه و اهمیت زیادی رو از خود نشون بدن این پیام به کودک انتقال داده میشه که قهر کردن میتونه هم برای جلب توجه و هم برای به دست آوردن چیزایی که میخواد، راه حل مناسبی باشه. بنابراین میشه گفت نقش خانواده و درست رفتار کردن به هنگام قهر کردن کودک تاثیر بسیار زیادی در رفتارها و قهر کردنش میزاره.

قهر کردن کودکان

قهر کودک دو ساله

از اونجایی که عمدتا قهر کودک از دو سالگی شروع میشه مهمه که به تمامی نکاتی که توی این مقاله گفته شده توجه کنید و همچنین باید با برخی از مهم ترین عواملی که باعث میشه قهر کودک دو ساله بیشتر بشه هم آشنا بشید.

برای مثال نداشتن اعتماد به نفس که میتونه در نتیجه ی حضور نداشتن کودک در اجتماع به وجود بیاد از جمله ی مواردیه که باعث میشه این رفتار توی کودکتون تقویت و افزایش پیدا کنه. داشتن هیجانات زیاد و نبودن هیچ راه و روشی برای خالی شدن درست این هیجانات هم میتونه باعث بشه قهر کودک دو ساله بیشتر بشه.

به همین دلیل توصیه میشه که از راه ها و شیوه هایی استفاده بشه که بتونه از قهر کودک دو ساله به طور مدام پیشگیری کنه برای مثال خانواده ی عزیز باید نه گفتن رو یاد بگیرن که البته این کار شاید به ظاهر ساده باشد اما باید بدونید که کار بسیار سختیه و از بهترین راه ها برای تربیت کودکی هست که عادت به قهر کردن دارد.

همچنین سعی کنید کودک رو بیشتر در اجتماع حاضر کنید مثلا اون رو در باشگاه و کانون ها ثبت نام کنید و یا در حضور کودکان دیگه قرار بدید این روش هم میتونه برای پیشگیری از قهر کودکان خیلی موثر
باشه.

سوالات متداول با بچه ای که قهر میکند چه کنیم

در واقع قهر کودک میتونه دلایل مختلفی داشته باشه اما از مهم ترین دلایل میتونیم به این اشاره کنیم که کودک سعی میکنه با این روش به خواسته ی خود برسه و یا اینکه ممکنه کودک از این روش برای جلب توجه و محبت استفاده کنه چرا که هر کودک در سنین کم عمدتا به توجه و محبت زیادی از خانواده ی خود نیاز داره.

روش های مختلفی هست که میتونه برای برخورد با کودکی که قهر میکنه موثر باشه اما باید بدونید از بهترین رفتارها اینه که شما با قاطعیت کامل با این رفتار برخورد کنید به این معنی که در برابر هر درخواست نامعقول کودک پاسخ قاطع منفی بدید.

3/5 - (1 امتیاز)

 

تخففیف 50% فیلیمو مدرسه با کد  nino350

 

اگر این مقاله را دوست داشتی برای دوستات بفرست
نظر خود را در مقاله با ما به اشتراک بگذارید

۲ دیدگاه در “با بچه ای که قهر میکند چه کنیم

  1. زینب گفت:

    سلام ممنون که اطلاعات خوبی بهمون میدید. سوالم اینه که همسر من خیلی قهر می کنه. شاید ماهی یکبار سر هر چیزی قهر می کنه چون خیلی آدم حساسیه. می خواستم ببینم ممکنه فرزندم این کار رو یاد بگیره یا اصلا ارثی باشه. چون خودم از این رفتار خیلی خسته شدم نمی خوام بچه ام هم اینجوری بشه. ممنون میشم راهنمایی کنید.

    1. مشاوره نینوپیا گفت:

      سلام زینب عزیز
      ممنون که نظرتون رو با مظرح کردید.
      شخصیت کودکان در قهر کردن به این صورت است که معمولاً کودکانی که قهر می‌کنند افرادی زود رنج و حساس هستند.کودکانی که در سنین سه تا پنج سالگی قهر می‌کنند، هنوز مهارت‌ها و روش‌های زندگی را یاد نگرفته‌اند و معمولاً تیپ شخصیتی آنها به نوعی بوده که زود آزرده خاطر می‌شوند. این گروه از کودکان از هر روشی برای جلب توجه استفاده می‌کنند. توجه به کودک در زمان انجام کارهای خوب، گوش دادن به صحبت‌ها و تشویق او از سوی پدر و مادر لازم است.والدینی که توجه بیشتر به کودک را هنگام قهر کردن او دارند در حقیقت برای فرزند ثابت شده که قهر او موجب جلب توجه بیشتر از سوی دیگران و والدین است و در این موقعیت به آرامی یک مسئله کوچک تبدیل به یک عامل بزرگ در خانواده می‌شود.تا آنجا که امکان دارد در بالا بردن عزت نفس و اعتماد به نفس فرزندتان تلاش کنید.موفق باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شاید از این مقاله ها خوشت بیاد
اضطراب جدایی در کودکان

اختلال اضطراب جدایی در کودکان چیست

اضطراب جدایی در کودکان به واکنشی گفته می‌شود که در نتیجه جدایی از مادر یا پدر و یا شخص مراقبت کننده یا محیطی که به آن عادت دارند، در نوزادان و کودکان کوچک به وجود می‌آید. این اضطراب معمولاً در حدود ۶ ماهگی شروع شده و تا دو سالگی به شدت تجربه می‌شود

برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.
  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

کد تخفیف از نینوپیا بگیر!

  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .