جدا کردن اتاق خواب کودک

متاسفانه اغلب والدین به دلیل علاقه بسیار زیادی که نسبت به کودک خود دارند، رفتارهای نادرستی را در قبال او انجام می دهند که می تواند تاثیرات‌ منفی در تربیت کودک و حتی آینده او بگذارد. برای مثال عمدتا والدین عزیز از اینکه کودک خود را در یک اتاق جداگانه قرار دهند نگران هستند و می ترسند که اتفاق ناگواری برای کودک رخ دهد و به همین دلیل اقدام به انتقال تخت کودک در کنار خود می کنند و یا این اجازه را به کودک می دهند تا در کنارشان بخوابد.

دقت کنید تا زمانی که کودک درک درستی ندارد شاید این امر چندان مشکل نباشد اما همیشگی شدن این موضوع هم به ضرر کودک خواهد بود و هم اینکه شما والدین عزیز را نیز اذیت می کند. بنابراین به شما توصیه می کنیم در زمان مناسب و با روش درستی که در ادامه این مقاله برای شما شرح داده ایم اقدام به جدا کردن اتاق خواب کودک کنید.

تو این نوشته این مطالب را مطالعه می‌کنید

جدا کردن اتاق خواب کودک

شاید این سوال برای شما پیش آمده باشد که چرا باید اقدام به جدا کردن اتاق خواب کودک کنیم و این امر چه نکات مثبتی را می تواند به همراه خود داشته باشد؟ در ادامه مهم ترین علت های جدا کردن اتاق خواب کودک را برای شما بیان می‌کنیم.

  • شاید یکی از مهم ترین علت ها و دلایلی که باید اقدام به جدا کردن اتاق خواب کودک کنید این باشد که کودک یاد بگیرد در طول شب به تنهایی خودش را آرام کند‌. اگر که این کار را در کودکی یاد نگیرند در آینده نیز به خود متکی نخواهند بود و مدام محتاج والدین خواهند بود.
  • نکته ی بعدی برای جدا کردن اتاق خواب کودک این است که کودک باید یاد بگیرد والدین او نیز روابط خود را دارند. در واقع زمانی که کودک می بیند والدینش از کنار همدیگر بودن لذت می برند باعث می شود در آینده نیز بتواند روابط خوبی با دیگران داشته باشد.
  • علت بعدی این است که کودک حس افتخار و خوبی به خودش خواهد داشت چرا که به تنهایی از خودش مراقبت می‌کند و یا اتاق خود را مرتب می کند و حتی ساعت خوابش را می تواند تنظیم‌ کند و این امر موجب ایجاد حس استقلال و اعتماد به نفس در کودک نیز می شود.
  • برخی از کودکان از اینکه تنها بمانند می ترسند چرا که گمان می کنند هیولاها در کمد و آدم دزدها وارد اتاقش می شوند که البته امری طبیعی است و اگر که شما به کودک خود قوت قلب دهید و کمک کنید در اتاق مستقل خودش بر ترسش غلبه کند، علاوه بر اینکه اعتماد به نفسش افزایش می یابد یاد می‌گیرد که باید با ترس هایش در زندگی روبه رو شود و به همین دلیل است که پشنهاد می‌کنیم جدا کردن اتاق خواب کودک را به وقتش انجام دهید.
جدا کردن اتاق خواب کودک

جدا کردن اتاق خواب کودک ۴ ساله

برای اینکه بتوانید اقدام به جدا کردن اتاق خواب کودک ۴ ساله کنید باید یاد بگیرید صبور باشید چرا که کودکان در این سن ممکن است از خود مقاومت نشان دهند و در نتیجه شما باید برای قانع کردن کودک ۴ ساله خود از صحبت کردن کمک بگیرید‌ و با توضیحات او را قانع کنید. مثلا زمانی که کودک شما در نیمه شب از خواب بیدار شد و به اتاق شما آمد نباید سر او داد بزنید و یا رفتار بدی با او داشته باشید بلکه باید با آرامش‌ کامل مجددا او را به اتاق خواب ببرید و تا زمان خوابیدن دوباره او کنارش باشید.

جدا کردن اتاق خواب کودک ۵ ساله

برخی از والدین در سن ۵ سالگی کودک تصمیم می گیرند اقدام به جدا کردن اتاق خواب کودک کنند که البته کودکان ۵ ساله نیز ممکن است با این موضوع مقاومت کنند و بنابراین بهتر است که به تدریج این امر را انجام دهید. برای مثال در ابتدا تخت کودک را از تخت خود جدا کنید و سپس او را به یک اتاق دیگر انتقال دهید. دقت کنید که در مقابل مقاومت کودک نباید کوتاه بیایید و برعکس باید او را با سرگرمی های مختلف و با صبوری دوباره به اتاقش باز گردانید. چرا که اگر قانونی که گذاشته اید را نقض کنید کودک عادت خواهد کرد که تمامی قوانین را زیر پا بگذارد و هر چیزی را با اصرار و مقاومت بدست آورد. البته برای جدا کردن اتاق خواب کودک ۵ ساله حتما به وضع روحی کودک نیز اهمیت دهید.

بهترین زمان برای جدا کردن اتاق خواب کودک

به طور کلی برای جدا کردن اتاق خواب کودک نباید عجله داشته باشید و با اینکه طبق آمارهای موجود بهترین زمان برای جدا کردن اتاق خواب کودک حدود یک سال تا یک و نیم سالگی کودک است اما باید این امر را نیز مورد توجه قرار دهید که همه کودکان رشد و روحیه ی یکسانی ندارند و بهتر است که در ابتدا به کودک و روحیه او دقت کنید که البته این امر نیز نباید موجب تاخیر شما برای جدا کردن اتاق خواب کودک شود.

روش جدا کردن اتاق خواب کودک

برای اینکه بتوانید بدون آسیب به کودک اقدام به تغییر اتاق خواب او کنید باید بتوانید روش جدا کردن اتاق خواب کودک را به درستی انتخاب و انجام دهید. در ادامه چند روش، راهکار و نکات مهم در مورد جدا کردن اتاق خواب کودک را برای شما معرفی می کنیم.

• به کاربردن لحن و کلمات درست :

گاهی اوقات والدین برای اینکه بتوانند اقدام به جدا کردن اتاق خواب کودک کنند از عبارت ها و رفتارهای تندی استفاده می کنند اما لازم است بدانید که این روش اصلا کارساز نخواهد بود و حتی ممکن است موجب مقاومت شدیدتر کودک بشود. بهتر است که به جای آن از کودک خود تعریف و تمجید کنید و حس قدرت به او بدهید چرا که این امور موجب تقویت روحیه کودک می شوند.

• داشتن برنامه مشخص :

برخی اوقات والدین به خاطر علاقه و دلبستگی که به کودک خود دارند دست از برنامه و قانون خود برمی دارند که این امر باعث می شود امور بسیاری برای کودک بی ارزش شوند. بنابراین زمانی که تصمیم به جدا کردن اتاق خواب کودک داشتید حتما این امر را مورد نظر بگیرید که به هیچ عنوان این تصمیم را تغییر ندهید و از آن کوتاه نیایید.

• آموزش دادن استقلال :

باید از همان ابتدا استقلال داشتن را به کودک آموزش دهید و برای این که اقدام به جدا کردن اتاق خواب کودک کنید، بهتر است که کم کم حضور خود را در اتاق کودک کم رنگ کنید برای مثال در ابتدا در کنار کودک در تختخواب بمانید تا کودک بخوابد و بعد از مدتی خود را از او دور کنید و برای مثال بر روی صندلی کنار تخت بنشینید و سپس صندلی را دورتر کنید تا کم کم کودک عادت کند.

• اقدام سریع :

هنگامی که به فکر جدا کردن اتاق خواب کودک افتاده اید در ابتدا همه ی جوانب را در نظر بگیرید و بررسی کنید و سپس بدون‌ معطلی اقدام به جدا کردن اتاق کودک کنید. در واقع اگر اجازه دهید کودک سن بیشتری پیدا کند و سپس اقدام به این کار کنید قطعا شرایط سخت خواهد شد.

• بستن درب اتاق خواب کودک :

برخی والدین اتاق خواب کودک را جدا می کنند اما برخی شرایط لازم را فراهم نمی کنند برای مثال درب اتاق را باز می گذارند که این امر را لازم است بدانید این‌ حرکت نشان دهنده ی محبت شما نخواهد بود چرا که با این‌ کار ممکن است راحتی را از خواب کودک بگیرید بنابراین به جای باز نگه داشتن درب اتاق می توانید از مانیتورهای ویژه نگهداری کودک استفاده کنید.

نتیجه گیری

طبیعتا همه والدین تمایل دارند کودکانی مستقل، شاد و مسئولیت پذیر بزرگ کنند و جالب است بدانید که جدا کردن اتاق خواب کودک یکی از اموری است که می تواند برای پرورش درست و اصولی کودک کمک کننده باشد. به عبارتی بهتر زمانی که یک کودک برای مدت طولانی کنار والدین خود بخوابد حس استقلال و مسئولیت پذیری او را سلب می کند و در واقع با روحیه ی ضعیفی رشد خواهد کرد.

بنابراین یکی از مهم ترین دلایل جدا کردن اتاق خواب کودک این است که بتوانید به استقلال و همچنین پرورش درست کودک خود کمک کنید و به همین دلیل است که این مقاله را برای شما گرد آوری کرده ایم تا بتوانید با کمک اهمیت و علت های جدا کردن اتاق خواب کودک که در این مقاله برای شما شرح داده ایم، آشنا شوید و همچنین با کمک روش های گفته شده برای جدا کردن اتاق خواب کودک به درستی و به موقع اقدام کنید.

سوالات متداول

دلایل مختلفی وجود دارد که باعث می شود کودک برای جداسازی اتاق خوابش مقاومت از خود نشان دهد که از جمله ی آن‌ها می توان به استفاده از اتاق برای تنبیه کودک توسط مادر و یا کابوس و ترس کودک اشاره کرد.

جدا کردن اتاق خواب کودک می تواند مزیت های بسیار مهمی داشته باشد برای مثال باعث افزایش اعتماد به نفس کودک می شود و این امر موجب می شود که کودک حتی زمان نبود والدین احساس امنیت داشته باشند. علاوه بر این کودک حس استقلال را تجربه خواهد کرد چرا که با این کار کودک فضای شخصی خودش را خواهد داشت و به صورت مستقل در اتاق می خوابد.

تیم تولید محتوای نینوپیا

این مقاله به کوشش تیم تولید محتوای نینوپیا تولید شده است. نینوپیا پلتفرم توسعه فردی کودکان

5/5 - (1 امتیاز)

 

تخففیف 50% فیلیمو مدرسه با کد  nino350

 

اگر این مقاله را دوست داشتی برای دوستات بفرست
نظر خود را در مقاله با ما به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شاید از این مقاله ها خوشت بیاد
اضطراب جدایی در کودکان

اختلال اضطراب جدایی در کودکان چیست

اضطراب جدایی در کودکان به واکنشی گفته می‌شود که در نتیجه جدایی از مادر یا پدر و یا شخص مراقبت کننده یا محیطی که به آن عادت دارند، در نوزادان و کودکان کوچک به وجود می‌آید. این اضطراب معمولاً در حدود ۶ ماهگی شروع شده و تا دو سالگی به شدت تجربه می‌شود

برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.
  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

کد تخفیف از نینوپیا بگیر!

  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .