اضطراب در کودکان

اضطراب در کودکان

از مشکلات روانشناختی که بسیاری از افراد در زندگی خود تجربه می کنند، می توان به اضطراب اشاره کرد که کودکان نیز ممکن است با انواع اضطراب درگیر شوند. در واقع یک کودک با دقت به رفتار والدین و همچنین محیطی که در آن رشد کرده می تواند اضطراب را تجربه کند که در صورت جدی بودن آن و بی توجهی والدین نسبت به اضطراب ممکن است باعث تخریب بزرگسالی و آینده کودک شود. به همین دلیل این مقاله را برای شما فراهم کرده ایم تا به خوبی با اضطراب در کودکان و همچنین روش های درمان آن آشنا شوید.

از مشکلات شایع بین کودکان می توان به اضطراب در کودکان اشاره کرد‌. در واقع یک کودک با قرار گرفتن در موقعیتی جدید و شرایطی که از قبل با آن‌روبه رو نشده باشد می تواند اضطراب را تجربه کند که البته این امر می تواند طبیعی باشد. اما زمانی که اضطراب در کودکان خیلی زیاد باشد و رفتارها و زندگی کودک را مختل کند باید حتما به فکر راه حل و درمان آن باشید.

تو این نوشته این مطالب را مطالعه می‌کنید

اضطراب در کودکان چیست

در ابتدا و قبل از اینکه راه های جلوگیری و درمان اضطراب در کودکان را بررسی کنیم بهتر است شما را با اضطراب در کودکان و تعریف آن بیشتر آشنا کنیم‌.‌

اضطراب در اصل حالتی درونی است برای پاسخ دادن به تمامی‌موقعیت های استرس آور و یا فشارهای روانی است. در بعضی اوقات این اضطراب ریشه و علت واقعی و خارجی دارد و گاهی نیز این اضطراب در کودکان ممکن است به دلایل غیر واقعی صورت گیرد.

به طور کلی اضطراب در هر سن و سالی و برای هر فردی با هر جایگاهی اتفاق می افتد که کودکان نیز از این قاعده مستثنی نیستند. ذکر این نکته ضروری است که مقدار نرمال اضطراب نه فقط مضر نیست بلکه ضروری است. اما اگر ‌که میزان اضطراب در کودکان به قدری بالا باشد که زندگی طبیعی را از او بگیرد باید به سرعت تحت درمان قرار بگیرد.

اضطراب در کودکان دبستانی

برخی از اضطراب در کودکان ممکن است با شروع زمان مدرسه و رفتن به دوره دبستان آغاز شود به عبارتی این وضعیت می تواند باعث شود کودک وارد بحران جدیدی شود. در واقع یک کودک که از مدرسه رفتن مضطرب است ممکن است یک روز مدرسه را دوست داشته باشد و روز بعد به شما التماس کند که در خانه بماند و حتی اقدام به تمریض دروغین کند. لازم است بدانید که دلیل اضطراب در کودکان دبستانی چیست، چرا که با ریشه یابی آن می توانید بهتر اقدام به درمان آن کنید. در حقیقت علت و ریشه اضطراب در کودکان دبستانی ممکن است به دلیلی همانند ترس از جدایی از والدین، دعوا با دوست و یا حتی شنیدن یک نظر ناراحت کننده باشد.

اضطراب در کودکان سه ساله

همان طور که‌ گفتیم اضطراب می تواند انواع مختلفی داشته باشد که در ادامه انواع اضطراب در کودکان سه ساله را برای شما معرفی می کنیم.

• اضطراب جدایی :

این‌نوع اضطراب در کودکان می تواند در سن سه سالگی رخ دهد که معمولا با افتادن اتفاق جدید همانند رفتن به پیش دبستانی، تغییر پرستار بچه و یا شب ماندن در خانه یک همبازی، پیش آید.

• سوء‌ظن به غریبه‌ها :

در این سن کودک ممکن است نسبت به هر چهره جدیدی واکنش نشان دهد و کودک را ناراحت و مضطرب کند که البته با گذشتن از این سن و سال این نوع ترس عمدتا از بین‌می‌رود.

• اضطراب اجتماعی :

در بین کودکان سه ساله کم رویی طبیعی است که البته برخی از کودکان به راحتی با دیگران تعامل دارند اما برخی دیگر در بین افراد غریبه خود را گم می کنند و به عبارتی اضطراب شدیدی را تجربه می کنند.

از-پوشک-گرفتن-کودک،-300x300

چگونه کودک خود را از پوشک بگیریم؟

آموزش از پوشک گرفتن به همراه یک هفته مشاوره

جلوگیری از اضطراب در کودکان

احتمالا اکنون پس از آشنایی با اضطراب در کودکان این سوال برای شما پیش آید که چگونه می توان اقدام به جلوگیری از اضطراب در کودکان شویم؟ در ادامه به چند راهکار مهم اشاره می کنیم تا بتوانید باعث جلوگیری از اضطراب در کودکان شوید.

• دیگر به کودک خود اطمینان ندهید :

وقتی می بینید کودک شما مضطرب است و می دانید که هیچ دلیل واقعی برای این اضطراب در کودک وجود ندارد نباید به او اطمینان دهید و بگویید جای نگرانی نیست! دقت کنید که اضطراب در کودکان برخی اوقات آنقدر شدید است که کودک حتی اگر تمایل داشته باشد به حرف شما گوش دهد، نمی تواند.

• به کودک اجازه دهید مضطرب شود :

همان طور که در قسمت قبلی گفتیم شما نباید اضطراب در کودکان را نادیده بگیرید و این امر نمی تواند موجب بهبود حال روحی کودک شود. بهتر است که به کودک خود اجازه دهید نگران شود تا بتواند کم کم با اضطراب خود کنار بیاید و آن را کنترل کند.

• از موقعیت و شرایط استرس زا دوری نکنید :

زمانی که اضطراب در کودکان موجب می شود ‌که کودک از هر موقعیت استرس زا مانند دورهمی ها، حیوانات، مدرسه و یا هواپیما دوری کند شما باید به کودک کمک کنید تا با این ترس مقابله کند اما بهتر است این کار را به صورت روش نردبانی انجام دهید به این معنی که کودک برای مقابله با ترس به صورت مرحله به مرحله عمل کند.

با مهربانی و صبوری به فرزندتان آموزش دهید تا خودش به توالت برود.

برای درمان اضطراب در کودکان چه باید کرد

راه های مختلفی برای درمان اضطراب در کودکان وجود دارد و در واقع شما باید در ابتدا علت های این اضطراب را ریشه یابی کنید تا بتوانید به درستی در جهت رفع آن اقدام کنید و این استرس را در کودک خود تشدید نکنید، سپس باید به دنبال روش های درمان اضطراب در کودکان نیز باشید که ما قصد داریم در ادامه شما را با برخی از روش های مهم آشنا خواهیم کرد.

روش درمان اضطراب در کودکان

لازم است این را بدانید که اگر به موقع اقدام به درمان اضطراب در کودکان کنید، کودک می تواند به خوبی بهبود پیدا کند به همین دلیل در ادامه روش ها و نکات مهم در مورد درمان اضطراب کودکان در اختیار شما قرار می دهیم.

• بهبود روابط والدین با کودک :

برای درمان اضطراب در کودکان می‌توانید کیفیت روابط بین خود با کودک را بهبود دهید. در واقع هم صحبت شدن والدین با کودک، بررسی کردن وضعیت روحی و روانی کودک و حل مشکلات او برای از بین بردن اضطراب در کودکان بسیار ضروری است چرا که باعث تقویت به ثبات رسیدن کودک از لحاظ روانی و کاهش استرس در کودک می شود.

• انجام فعالیت های تفریحی :

بازی های شاد و دسته جمعی و هر فعالیت تفریحی و سرگرمی می تواند باعث شود که اضطراب در کودکان کاهش یابد و بنابراین بسیار مفید هستند. در واقع می‌توان گفت برخی کودکان با افزایش پویایی و فعالیتشان میزان استرس خود را کاهش می دهند.

• ورزش :

ورزش کردن قطعا یکی دیگر از روش هایی است‌ که می تواند برای درمان اضطراب در کودکان اثر بگذارد. در واقع ورزشی که در آن رقابتی وجود ندارد و فقط به منظور سلامتی و سرگرمی انجام می شود می تواند بهترین‌گزینه باشد.

• به کودک خود راهکار دهید :

در واقع گاهی کودک با والدین در مورد ترس ها و علت اضطراب خود صحبت می کند و به شما می‌ گوید که از واقعی شدن ترس هایش مضطرب است. در این مواقع شما باید بتوانید راهکارهای مناسبی را به کودکتان ارائه دهید. برای مثال زمانی که کودک اضطراب این را دارد که پس از بازی فوتبال شما را در کنار خود نبیند و از شما بپرسد ‌که چه اتفاقی ممکن است بیوفتد؟ باید برای او توضیح دهید که حتی در نبود شما می تواند با مربی خود هم صحبت شود و از او درخواست کمک‌ کند و به عبارتی از بخواهد که ارتباط تلفنی با شما داشته باشد.

• مراجعه کردن به مشاور یا روانشناس :

از روش هایی که می توانید بهتر و سریع تر اقدام به درمان اضطراب در کودکان کنید می توان به مراجعه کردن به مشاور یا روانشناس اشاره کرد. در واقع یک مشاور و یا روانشناس از آن جایی که تجربه و مهارت این کار دارد می تواند با پیشنهاد دادن روش های مناسب در روند بهبودی کودک اثر گذار باشد.

کودک را با محیط دستشویی و نحوه استفاده از شیرآلات به خوبی آشنا کنید.

نتیجه گیری

اضطراب در کودکان واکنشی طبیعی است که بدن در مقابل شرایط مختلف و دلهره آور از خود نشان می دهد اما باید دقت کرد زمانی که این اضطراب در کودک بیش از حد بالا رود می تواند باعث شود که زندگی کودک ناکارآمد شود‌. در واقع اضطراب در کودکان به ویژه امروزه بسیار شایع شده است و بنابراین توصیه می کنیم که با دیدن علائم اضطراب در کودکان فورا اقدام به درمان آن کنید. همچنین در این مقاله ما سعی کردیم ضمن معرفی کامل اضطراب در کودکان، راه و روش های درمان آن‌ها را برای شما بررسی کنیم تا بتوانید از این‌مشکل نیز به خوبی گذر کنید.

شما در مورد از پوشک گرفتن کودک چه پیشنهادی دارید؟

سوالات متداول درباره اضطراب در کودکان

اضطراب در کودکان ممکن است خود را با علائم مختلفی نشان دهد که از جمله آن ها می توان به عدم تمایل کودک برای جدایی از والدین خود اشاره کرد. همچنین از دیگر نشانه های اضطراب در کودکان این است که کودک مدام گریه می کند و به مدرسه نمی رود. حتی ممکن است از صحبت کردن با افراد دیگر نیز خودداری کنند.

اگر که کودک نشانه های اضطراب را دارد و با روش های درمان اشاره شده در این‌ مقاله نتواند بهبود یابد باید حتما به یک مشاور و یا روانشناس متخصص مراجعه کنید.

تیم تولید محتوای نینوپیا

این مقاله به کوشش تیم تولید محتوای نینوپیا تولید شده است. نینوپیا پلتفرم توسعه فردی کودکان

5/5 - (1 امتیاز)

 

تخففیف 50% فیلیمو مدرسه با کد  nino350

 

اگر این مقاله را دوست داشتی برای دوستات بفرست
نظر خود را در مقاله با ما به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شاید از این مقاله ها خوشت بیاد
اضطراب جدایی در کودکان

اختلال اضطراب جدایی در کودکان چیست

اضطراب جدایی در کودکان به واکنشی گفته می‌شود که در نتیجه جدایی از مادر یا پدر و یا شخص مراقبت کننده یا محیطی که به آن عادت دارند، در نوزادان و کودکان کوچک به وجود می‌آید. این اضطراب معمولاً در حدود ۶ ماهگی شروع شده و تا دو سالگی به شدت تجربه می‌شود

برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.
  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

کد تخفیف از نینوپیا بگیر!

  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .