هر آنچه راجع به نوزاد 2 ماهه باید بدانید

نوزاد 2 ماهه

کودک شما یک ماهگی خود را پشت سرگذاشته و وارد ماه دوم زندگی خود می شود. به گونه ای که به محیط اطراف خود توجه بیشتری دارد و با دیدن افراد در کنار خود به آنها لبخند می زند یا صداهای حلقی از خود در می آورد. در این ماه نیز نیاز هست اطلاعاتی در خصوص رشد و توانایی های کودک کسب نمایید تا درک بهتری از نوزاد دوماهه خود داشته باشید. در این سن کودک دوماهه شما بر بدن خود کنترل بیشتری دارد. درا این مقاله نینوپیا هرا آنچه که یک کودک دو ماه نیاز دارد را برای شما توضیح داده است.

تو این نوشته این مطالب را مطالعه می‌کنید

اگر وقت نداری مقاله را بخونی ویسش را گوش کن

خصوصیات کودک دو ماهه

نوزاد دوماهه وقتی با او صحبت می کنی به شما لبخند می زنه و سرش رو تکان می ده ( در 6 هفتگی). و هنگامی که با او صحبت می کنی صداهای کوتاه و حلقی از خود در می آورد.

در 8 هفتگی نوزاد 2 ماهه به راحتی و مکرر  لبخند می زنه . با نگاه کردن در جهت صداها و حرکات، به محیط اطراف خودش توجه نشان می دهد و به اشیای مختلف خیره می شود، انگار که  می خواهد آنها را با چشم بگیرد.

در این سن کودک دو ماهه با صداهای مختلف گریه می کند تا خواسته های خودش را بیان کند.

نوزاد دو ماهه

مراحل رشد نوزاد دوماهه

رشد جابجایی حرکتی

کودک شما می تواند صورتش را تا زاویه 45 درجه نسبت به تشک بالا آورد(6 هفتگی)، موقعی که او را می نشانید سرش کمتر می افتد، و وقتی رو به پایین نگهداشته می شود، می تواند برای چند دقیقه سرش را در امتداد بدن نگهدارد. زانوها و باسن او در حال نیرومند شدن هستند و به اندازه گذشته جمع نمی شوند. شما می توانید اشیای خوش رنگ را به گونه ای در مقابل سر او بگذارید که برای دیدن آنها مجبور باشد سرش را بلند کند. برای تقویت کل پاهایش، از تمرینات کشیدن پا هنگام عوض کردن  پوشک استفاده کنید.

کودک شما می تواند درحال ایستاده یا نشسته یا دمر، سرخود را بالا نگهدارد، ولی نه برای مدت طولانی(8 هفتگی). وقتی اورا به صورت دمر نگهدارید، می تواند سر را در امتداد بدن نگهدارد.شما می توانید برای آموزش حس تعادل که در گوش ها، مغز، نخاع و عضلات کودک شما درک می شود او را به عنوان بازی در حالت ایستاده نگهدارید. برای اینکه به محیط اطرافش علاقمند شود، کودک خود را به حالت نشسته قرار دهید و اشیاء نرم و خوش رنگ را به او نشان دهید.

چیزهایی بدهید که به سوی آنها دست درازکند. کودک خود را در وضعیت نشسته قراردهید( مثلا به کمک چند بالش) تا بتواند به اشیای نرم رنگینی که در فواصل متغیر قراردارند، ضربه بزند.

رشد مهارتهای دستی

نوزادان در بدو تولد دارای چند بازتاب (رفلکس) غیر ارادی هستند. برای کسب مهارتهای دستی ابتدا باید این بازتابها از بین بروند.چنگ زدن نوزاد، که آنقدر نیرومند است می تواند وزن او را تحمل کند. این بازتاب باید از بین برود.

توانایی کودک دوماهه

نوزاد 2 ماهه کم کم جذب صداهای مختلف دور و برش میشه و میشه گفت حتی حواسش هم نسبت به روزای قبلی بیشتر شده و صداها رو خیلی جذاب حس میکنه مخصوصا صدای شما والدین عزیز که البته شما باید دقت کنید که علاوه بر اینکه روی مهارت حرکتی نوزادتون کار کنید باید روی همه ی مهارت های دیگه ی نوزاد مثل شنوایی، رشد شناختی و یا حتی عاطفی اون هم کار کنید.

علاوه بر صداها از جمله دیگر توانایی کودک دو ماهه توی این دوره اینه که می تونه حس صمیمیت و توجه بیشتری نسبت به والدین خود داشته باشه و شما می تونید با بازی کردن یا تمرین های مختلف این حس صمیمیت رو حتی بیشتر هم کنید.

نوزاد 2 ماهه چقدر باید بخوابد

مهم ترین مسئله ی یک نوزاد 2 ماهه مقدار خوابش هست که البته باید بدونید یه نوزاد توی این دوره هنوز توانایی این رو نداره یه برنامه منظم خواب داشته باشه و طبیعیه که برنامه خواب نوزاد هر شب و روز تغییر کنه. اما شاید برای شما باشه که نوزاد 2 ماهه چقدر باید بخوابد؟

لازمه بدونید که نیاز هر کودک با نوزاد دیگه فرق داره اما به طور کلی یه نوزاد دوماهه به ۱۴ تا ۱۷ ساعت خواب روزانه نیاز داره که میتونه به صورت ۴ تا ۶ چرت نیم روزی باشه. در واقع سردرگمی شب و روز کودک به مروز زمان از بین میره و خواهید دید که کودک بعد از هر چرت نیم تا دو ساعته حدود ۶۰ تا ۹۰ دقیقه بیدار میمونه. آخرای دوماهگی خواب کودک میتونه بهتر بشه و یا به عبارتی بهتر دیگه شب ها خواب طولانی تری رو تجربه می کنه و فقط ممکنه هر دو ساعت موقع گرسنگی بیدار بشه که این موضوع طبیعی هست.

بهترین وزن نوزاد دو ماهه

وزن نوزاد 2 ماهه یکی دیگه از مواردی هست که از همون بدو تولد باید به اون توجه ویژه ای کنید. در واقع پزشک نوزاد شما معمولا به طور مرتب وزن، طول و دور سر کودک رو اندازه گیری میکنه و رشد وزن نوزاد رو بر اساس نمودار اصلی رشد بررسی میکنه.

ذکر این نکته ضروریه که نمودار رشد برای دخترها و پسرها متفاوته و همینطور ارزیابی و بررسی وزن نوزاد شما که توسط پزشک انجام میشه ممکنه کودکتون رو بزرگ، کوچیک و یا حتی متوسط نشون بده که البته نیازی به نگرانی نیست و تا موقعی که الگوی رشد پایدار بشه حتما رشد نوزاد هم خوب و طبیعی میشه.

اون چیزی که خیلی مهمه نمودار وزن گیری نوزاد در طی گذشت زمان هست اما میشه گفت بهترین وزن نوزاد دو ماهه به طور کلی برای نوزاد دختر میتونه حداکثر 6/150 _ حد وسط 4/600 - و حداقل 3/300 باشه و نوزاد پسر هم به طور کلی میتونه دارای حداکثر وزن 6/600 - حد وسط 4/850 و حداقل 3/250 باشد.

نکته ی مهم اینه که اگه کودک شما زودتر از تاریخ مقرر به دنیا اومده باشه نباید رشد و نمو اون رو با نوزادی که دقیقا به وقت به دنیا اومده مقایسه کنید چرا که این نوزادا نیاز به بررسی های بیشتری برای رشد و نمو دارن.

نوزاد 2 ماهه چقدر باید شیر بخورد

نوزاد 2 ماهه باید بتونه روزانه به طور تقریبی حدود هفت الی ده بار با فاصله ی زمانی سه تا چهار ساعته تغذیه کنه که معمولا میزان زمان هر بار شیر خوردن نوزاد میتونه به ده تا پانزده دقیقه طول بکشه البته این میزان با توجه به خود نوزاد ممکنه تفاوت داشته باشه.

همچنین باید بدونید که تغذیه نوزاد 2 ماهه ممکنه توی این دوره کمتر بشه و این باعث بشه توی مدفوع نوزاد تغییراتی ایجاد بشه که در صورت مشاهده این وضعیت بهتره که با پزشک متخصص نوزاد خود مشورت کنید. اگر پزشک بعد از معاینات لازم تشخیص داد که تغذیه نوزاد توی این دوره طبیعیه پس نیازی به نگرانی نیست.

ضروریه این نکته رو هم ذکر کنیم که نوزاد توی این دوره به هیچ عنوان نباید غذاهای جامد و یا حتی مایع مصرف کنه چرا که دستگاه گوارشی نوزاد هنوز کامل رشد نکرده و بنابراین نمیتونه هیچ نوع غذای دیگه ای به جز شیر مادر و یا شیر خشک رو هضم کنه. پیشنهاد میکنم مقاله تغذیه کودک را مطالعه کنید.

واکنش نوزاد دو ماهه به صدا

توی این‌‌ دوره علاوه بر انواع پیشرفت هایی که نوزادتون میکنه از لحاظ شنوایی هم پیشرفت قابل توجهی داره. در واقع نوزد دو ماهه نسبت به صداها میتونه واکنش نشون بده برای مثال وقتی صدایی رو از جانب شما میشنوه ممکنه به طور مستقیم به طرف شما نگاه کنه و گاهی حتی ممکنه با صداهایی از خودش به شما پاسخ بده و این گونه نوزاد سعی میکنه که با شما ارتباط برقرار کنه. دقت کنید که‌ ممکنه توی بعضی مواقع کودکتون به شما نگاه نکنه یا سمت نگاهشو تغییر بده اما به این معنی نیست که کودک شما نمیتونه بشنوه و فقط ممکنه نوزاد تمرکز خودشو از دست داده و یا اینکه خسته باشه.

نوزاد دو ماهه

روش خواباندن نوزاد دو ماهه

در حقیقت یکی از مهم ترین دلایلی که معمولا باعث میشه نوزاد شما شب از خواب بیدار بشه گرسنگی هست و یا اینکه پوشاک اون کثیف شده باشه پس بهترین کار اینه که قبل از خواب به خوبی به نوزادتون تغذیه بدید و همچنین پوشاک اون رو عوض کنید. اما اگر علی رغم انجام این کارها باز هم نوزادتون نتونست بخوابه می تونید از روش خواباندن نوزاد دو ماهه که در ادامه به طور خلاصه به اون ها اشاره کردیم، استفاده کنید.‌ پیشنهاد میکنم مقاله تنظیم خواب کودک را مطالعه کنید.

  • نوزاد رو قنداق کنید
  • روی بینی نوزاد رو نوازش کنید
  • منتظر خمیازه های کودکتون باشید
  • بینی نوزاد رو تمیز کنید

امیدواریم‌ که این‌ مقاله بتونه به شما و نوزادتون توی این دوره کمک کننده باشه.

سوالات متداول درباره نوزاد دو ماهه

اگه که نوزاد شما زودتر از وقت مقرر خود به دنیا اومده باشه و الان فقط دو ماهه هست پس باید بدونید که هنوز فرصت کافی برای جبران کردن رشد خودشو نداشته و بنابراین نباید برای بررسی رشد اون از جدول رشد مربوط به کودکان کامل استفاده کنید و باید از جدول مختص خود کودک زودرس کمک بگیرید.

  1. اغلب نوزادان توی این دوره حدود یک الی چند بار مدفوع میکنن اما اگر که در حدود یک یا دو روز هیچ دفعی هم نداشته باشن و همچنین در صورتی که بافت مدفوع طبیعی داشته باشن نیازی به نگرانی نیست و این وضعیت طبیعی است. دقت کنید که مدفوع نوزاد دو ماهه که از شیر مادر تغذیه میکنه نرم تر و روان‌ تر از کودکانی خواهد بود که از شیر خشک تغذیه میکنن.

5/5 - (3 امتیاز)
اگر این مقاله را دوست داشتی برای دوستات بفرست
نظر خود را در مقاله با ما به اشتراک بگذارید

2 دیدگاه در “هر آنچه راجع به نوزاد 2 ماهه باید بدانید

  1. زینب سادات حسینی گفت:

    رفلاکس تا چه زمانی طول میکشه؟

    1. نینوپیا گفت:

      رفلاکس معمولاً در کودکان زیر یک سال سن بسیار رایج است و ممکن است تا سن یک سالگی به طور طبیعی بهبود یابد. در برخی موارد، علائم رفلاکس در کودکان تا سن دو سالگی ادامه دارد و در موارد نادر، ممکن است تا سنین بزرگسالی ادامه داشته باشد.

      علائم رفلاکس می‌تواند در طول روز و شب باشد و ممکن است با تغییرات در رفتار و رژیم غذایی کودک کاهش یابد. در برخی موارد، داروهایی مانند آنتی‌اسیدها و داروهای ضد تعریق می‌توانند به کنترل علائم رفلاکس کمک کنند.

      بنابراین، زمان لازم برای بهبود رفلاکس بسته به شدت علائم و واکنش به درمان متفاوت است. در صورتی که علائم رفلاکس کودک شما شدید است و با رژیم غذایی و تغییرات سبک زندگی بهبود نیابد، بهتر است با پزشک مشورت کنید تا راهکارهای درمانی دیگری را برای کاهش علائم رفلاکس برای کودک شما مشاوره کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شاید از این مقاله ها خوشت بیاد
اضطراب جدایی در کودکان

اختلال اضطراب جدایی در كودكان چیست

اضطراب جدایی در کودکان به واکنشی گفته می‌شود که در نتیجه جدایی از مادر یا پدر و یا شخص مراقبت کننده یا محیطی که به آن عادت دارند، در نوزادان و کودکان کوچک به وجود می‌آید. این اضطراب معمولاً در حدود ۶ ماهگی شروع شده و تا دو سالگی به شدت تجربه می‌شود

برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.
  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

کد تخفیف از نینوپیا بگیر!

  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .