شمایی که الان دارین این مقاله رو میخونید و به فکر نوزاد 3 ماهه ی خودتون هستین باید بدونید که خیلی خوش شانس هستین چرا که این روزا خیلی از خانواده ها در حسرت داشتن بچه هستن به خاطر همین باید بدونید چطوری از این نعمتی که خدا بهتون داده مراقبت کنید. توی این مقاله و در ادامه قراره کلی راجع به رشد نوزاد در ۳ ماهگی و نکات مهم برای بیشتر کردن این رشد رو براتون توضیح بدیم پس توصیه می کنیم حتما تا آخر این مقاله ی مفید با نینوپیا همراه باشید.
تو این نوشته این مطالب را مطالعه میکنید
اگر وقت نداری مقاله را بخونی ویسش را گوش کن
رشد نوزاد سه ماهه
واقعیتش اینه که اگر میخواین به فرزندتون به خوبی برسید و کمک کنید به طرز بهتری رشد کنن باید اول با قسمت های مختلف رشد اون ها آشنا بشید که توی ادامه ی مقاله براتون توضیح میدیم و بهتون راهکارایی رو میدیم که بتونید به رشد نوزاد سه ماهتون کمک هم کنید.
رشد نوزاد سه ماهه از لحاظ مهارت های دستی و توانایی استفاده از دست ها توی این دوره و اگر توجه کرده باشید قطعا میبینید که نوزاد شما می تونه دست هاشو بیشتر باز کنه و اگر جغجغه توی دستاش بزارید می تونه اونو برای مدتی توی دستاش نگه داره.
اما شاید برای شما سوال پیش بیاد که خب برای اینکه بتونیم این مهارت رو توی نوزاد سه ماهه تقویت کنیم چه کارایی میتونیم انجام بدیم؟
_ از جمله کارهایی که میشه کرد و الانم بهش اشاره کردیم اینه که به دست نوزاد یه جغجغه بدین که بتونید نحوه چنگ زدن و نگه داشتن دست ها رو در نوزاد تقویت کنید.
_ البته این رو هم باید بهتون بگیم که لزومی نداره حتما جغجغه باشه شما می تونید یه وسیله و ابزار و یا حتی اسباب بازی مناسبی رو توی دستای نوزاد بزارید مثلا یکی از بهترین روش ها اینه که اسباب بازی های رنگی و یا فرفره ی مناسبی رو توی قسمت بالایی تخت نوزاد آویزون کنید یا میتونید حتی تو کالسکه و تختش بزارید تا بهشون دست بزنه و همین سعی کردن نوزاد سه ماهه به دست زدن به اون ها باعث میشه توانایی حرکتی دست هاش قوی تر بشه.
_ یکی دیگه از راه ها اینه که وقتی به پشت خوابیده دست هاشو نگاه کنه و باهاشون بازی کنه.
_ باید بتونید به نوزادتون کمک کنید که حس های مختلفی رو تجربه کنه و تا میتونید سعی کنید نوزاد از حس لامسه و حرکتی دست هاش لذت ببره مثلا موقعی که نوزاد سه ماهه رو می برید حموم دست هاشو به آب بزنید اینجوری هم از حموم لذت میبره و هم قدرت حرکتی دستاش بالا میره. پیشنهاد میکنم مقاله تنظیم خواب کودک را مطالعه کنید .
رشد نوزاد سه ماهه و توانایی جابجایی حرکتی
یکی دیگه از تغییرات و رشدی که نوزاد سه ماهه توی این دوره تجربه میکنه اینه که اگه اونو به حالت دمر بزارید می تونه دائم سرشو بالا نگه داره و یا حتی میتونید ببینید وقتی نوزاد رو به صورت تکیه داده یا نشسته بزارید دیگه کمتر پیش میاد که سرش بیوفته. اما شما برای بیشتر کردن توانایی حرکتی نوازد سه ماهه همینطور می تونید یه سری فعالیت ها رو انجام بدید که توی ادامه ی این قسمت بهش اشاره کردیم.
_ یکی از فعالیت هایی که میتونه به جابجایی حرکتی نوزاد کمک کنه اینه که اونو تشویق کنید دستاشو دراز کنه برای مثال وقتی که نوزاد به رو خوابیده می تونید از وسایل نرم و بی خطر استفاده کنید و روبه روی اون بزارید برای اینکه نوزاد یاد بگیره چطوری بتونه وزن خودش رو روی یه دست بندازه و دست دیگه اشو دراز کنه.
_ یکی دیگه از روش هایی که میتونه واسه ی تقویت عضله و بالا بردن توانایی حرکتی نوازد سه ماهه مفید باشه اینه که نوزاد رو به پشتش بخوابونید و بعد آروم آروم اون رو بکشید و به حالت نشسته در بیارید و این کارو تا جایی که می تونید و نوزاد خسته نشده باشه تکرار کنید.
ایجا را کلیک کنید
رشد نوزاد سه ماهه از نظر ذهنی
توی این دوره یکی دیگه از چیزایی که متوجهش میشید و خیلی جالب بنظر میاد رشد ذهنی نوزاد هست. در واقع حتما توی این دوره متوجه شدید که نوزاد مدتیه که بیشتر به دست ها و حتی دیگر اعضای بدنش نگاه می کنه و سعی می کنه بیشتر تکونشون بده و همه ی این ها به این دلیله که نوزاد سه ماهه کم کم شروع به درک بدنش کرده و وقتی که باهاش حرف میزنید با واکنش های مختلفی مثل تکون دادن سر، لبخند، حرکت های دهن، صدا دراوردن و یا حتی جیغ زدن خوشحالیش رو نشون میده و بدنش رو با هیجان خاصی تکون میده. اما اگه دوس دارید که این توانایی رو توی نوزاد بیشتر کنید کارایی که در ادامه بهتون میگم رو حتما انجام بدید.
_ سعی کنید در برابر هر رفتار نوزاد واکنش مناسبی داشته باشید.
_ شعر هم میتونه خیلی کمک کننده و مفید باشه البته سعی کنید به طور جذاب و با اداهای جالب برای نوزاد شعر رو بخونید.
_ حرکت های ساده ای مثل خم کردن زانو، کشیدن دست ها و یا غلغلک دادن پاها از جمله حرکت های ملایمی هستن که نوزاد علاوه بر اینکه از آن ها لذت می بره برای رشد ذهنیش هم میتونه مفید باشه.
_ اسباب بازی ها با رنگ ها و شکل های مختلفی رو به نوزاد بدید و بزارین که باهاشون بازی کنه و دستکاری و لمس کنه.
_ سعی کنید هر رفتاری رو که از نوزادتون میبینین مثل حرکت های مختلف، ژست و یا ابراز کردن احساسات رو با حرکت هایی که همشون نشون دهنده ی خوشحالی باشن بدید.
رشد نوزاد سه ماهه از نظر اجتماعی
رشد اجتماعی نوزاد سه ماهه رو از جایی میتونید بفهمید که نوزاد نسبت به عملکرد شما شروع می کنه به واکنش نشون دادن به عبارتی سرش رو به سمت صدای شما و یا هر صدایی که توجهش رو جلب می کنه می چرخونه و یا حتی وقتی صداش می کنید دیگه می تونه متوجه بشه و به سمت شما بچرخه و به شما لبخند بزنه. فعالیت هایی که میتونه برای رشد دادن نوزاد شما از لحاظ اجتماعی کمک کنه رو در زیر براتون شرح دادیم.
_ مهربانی رو به نوزادتون یاد بدین مثلا از جمله کارایی که می تونن باعث بشن نوزاد یاد بگیره مهربون باشه و مهربونی پاداش داره اینه که به اون محبت کنید و یا اینکه مدام بغلش کنید و با صدای آرومی بهش جواب بدید.
_ وقتی که دارید به نوزاد سه ماهه غذا میدین حتما ارتباط چشمی باهاش برقرار کنین تا علاوه بر اینکه حس خوشایندی بهش بدین ارتباط اجتماعی اون رو هم بیشتر کنید.
نشانه های نگران کننده در مورد رشد نوزاد سه ماهه
علاوه بر اینکه باید در مورد رشد و نشانه های آن ها اطلاعاتی رو داشته باشید باید با یک سری علائم که میتونن نشان دهنده ی مشکلاتی در نوزاد شما باشد دقت کنید که توی ادامه براتون چند مورد از نشانه های نگران کننده در مورد رشد نوزاد سه ماهه رو ذکر کردیم.
_ نوزاد هیچ صدایی از خودش در نیاره : دقت کنید توی این سن طبیعی است که نوزاد صداهایی مثل غان یا هر صدای دیگه ای رو از خودش دربیاره.
_ نوزاد حتی به چهره هایی که آشنا هستن هم لبخند نزنه : در واقع اگر که نوزاد به پدر و مادرش هم هیچ واکنشی نشون نده این میتونه نشونه ای از تاخیر در رشد اون باشه.
_ مدام سرش به سمت جلو و یا عقب بیفته : توی این دوره سه ماهه نوزاد باید بتونه کنترل سر خودش رو تا حدود زیادی داشته باشه.
_ نداشتن توانایی برای در دست نگه داشتن چیزی : نوزاد باید بتونه توی این دوره یک سری ابزارها و وسایل رو یا توی دست بگیره یا چنگ بزنه.
در هر صورت که این علائم رو دیدید حتما به یک پزشک مراجعه کنید.
چطور با نوزاد سه ماهه بازی کنیم
این دوره دقیقا زمانی است که یک نوزاد شروع می کنه به درک کردن محیط اطراف و بنابراین حتما باید سعی کنید زمانی را به بازی کردن با اون اختصاص بدید. از بازی هایی مثل اسباب بازی های مختلف و رنگارنگ، خواندن کتاب شعرها و داستان ها کمک بگیرید.
نوزاد سه ماهه چه چیزی میتونه بخوره
یکی دیگه از مهم ترین مراقبت های این دوران نوزادی دقت کردن به خورد و خوراکشه که البته باید بدونید توی این دوران نوزاد محدودیت های زیادی داره و شما نمی تونید هر ماده غذایی رو به نوازد خودتون بدید. به طور کلی تا دوران ۶ ماهگی یک نوزاد فقط می تونه شیر مادر و یا شیر خشک رو بخوره. پیشنهاد میکنم مقاله تعذیه کودک را مطالعه کنید .
رفلاکس در کودک
برگرداندن غذا و استفراغ از مهمترین نشانه های رفلاکس نوزادان است. تا هنگامی که کودک شما سالم و راضی است و به خوبی رشد میکند، رفلاکس نگرانی ایجاد نمیکند. فرزند شما به احتمال زیاد این مشکل را پشت سر میگذراد.
اما اگر کودک شما بدغذا باشد، یا به نظر احساس ناراحتی کند، ممکن است که محتوای معده اسیدی شده باشد و گلو و مری را تحریک نماید، همان چیزی که با رفلاکس اسید اتفاق میفتد.
برای اطلاعات بیشتر در رابطه با رفلاکس در کودکان کلیک کنید
کلام آخر
یک نوزاد اون هم توی دوران سه ماهگیش نیاز به مراقبت های ویژه ای داره و به همین دلیله که ما این مقاله رو براتون آماده کردیم و شما رو با رشد های مختلفی که یک نوزاد توی این دوران داره مطلع کنیم تا شما بتونید با آگاهی کاملی علاوه بر مراقبت کردن از نوزاد سه ماهه زمینه ی رشد بیشترش رو هم فراهم کنید.
سوالات متداول درباره نوزاد 3 ماهه
واکسن های 3ماهگی اول چیست؟
ب ث ژ – فلج اطفال – هپاتیت ب – سه گانه – هپاتیت ب
خواب در سه ماهگی ابتدایی بچه صورت می باشد؟
حدودا بین 16 ال 17 ساعت در شبانه روز
نوزاد سه ماهه چقدر میتونه شیر بخوره؟
تا حدود ۳ الی ۴ ماه یک نوزاد میتونه هر سه یا چهار ساعت یکبار مقداری حدود ۱۱۳ تا ۱۷۰ گرم شیر رو بخوره که البته این میزان توی دوران ۶ ماهگی به ۱۷۰ تا ۲۲۵ گرم میرسه.
وزن طبیعی نوزاد سه ماهه چقدره؟
به طور کلی میتونیم بگیم که وزن طبیعی دختران ۵.۴ و برای پسران ۶ کیلوگرم هست.